Districtsbeker: Vessem eenvoudig langs buurman DEES.  Marvilde en DVS overtuigend naar volgende bekerronde.

Marvilde wint ook derde wedstrijd in bekerpoule bij Venhorst
Na de 1-3 overwinning bij Lindenheuvel en de 3-0 overwinning thuis tegen Wilhelmina’08 was de volgende (knock-out) ronde zo goed als bereikt. Alleen een grote nederlaag vandaag in Venhorst tegen de plaatselijke tweede klasser zou nog roet in het eten kunnen gooien. Zover kwam het niet, Marvilde had het in de eerste helft niet gemakkelijk, maar won uiteindelijk verdiend met 1-2. De volgende ronde is dus bereikt door Marvilde.

Al in de eerste minuut kreeg Venhorst een grote kans. Thijs van Sleeuwen ging alleen richting Sam van Rooij, waarna Sam redding bracht tot corner. Twee minuten later gooide Twan Demin de bal voor het doel vanaf de linkerkant, waarna Wouter van Vark over het doel kopte. In de 9e minuut kwam Marvilde op voorsprong. Clint van Doorn gaf voor vanaf de rechterkant en midden voor het doel werd Jeroen van de Kerkhof helemaal vrij gelaten. Hij had dan ook geen moeite om de 0-1 in te koppen. Venhorst zette gedurende de eerste helft constant hoog druk en dus had Marvilde veel moeite om hier voetballende onderuit te komen. De enige grote kans die hieruit voor de thuisploeg ontstond kwam van Rens van Sleeuwen die met een volley weer Sam van Rooij op zijn pad vond. Iets na het half uur was er misschien wel het hoogtepunt van de wedstrijd. Venhorst mocht zo ongeveer op de middenlijn een vrije trap nemen. Teun van de Putten zag Sam van Rooij ver voor zijn doel staan en schoot de bal dus vanaf de middenlijn over Sam in het dak van het doel, 1-1. Mag misschien niet gebeuren, maar de uitvoering was perfect. Drie minuten later had Marvilde de voorsprong weer te pakken. Een combinatie tussen Twan Demin, Jeroen van de Kerkhof en Clint van Doorn werd vanaf de middenlijn door Clint diepgegeven op Mathijs de Bie. Mathijs ging alleen richting de doelman met een verdediger in de achtervolging. Zijn eerste inzet stropte nog onder de doelman, maar hierna viel de bal weer voor de voeten van Mathijs en had hij geen moeite om de bal in het lege doel te tikken, 1-2.

De tweede helft verliep totaal anders dan de eerste. Venhorst had niets meer te zeggen en Marvilde had dus geen moeite om de voorsprong over de 90 minuten te brengen. De enige kans was voor Mark van Doorn die in de 57e minuut vanaf 23 meter schoot. De keeper bracht stijlvol redding met een duik naar zijn linkerkant.

Na deze drie bekerwedstrijden met de optimale score begint voor Marvilde volgende week de competitie met een thuiswedstrijd tegen Someren. Someren is altijd een lastige tegenstander en beide teams zullen in de top van de ranglijst willen eindigen. Meteen dus een uitdagende wedstrijd.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Wouter van Vark, Robbert Born (84. Stan Janssen), Rikker Dings, Mark van Doorn, Clint van Doorn, Yurjen de Jongh, Tijs de Matter (46. Sander Megens), Mathijs de Bie, Twan Demin, Jeroen van de Kerkhof (81. Luc Martens)

Someren verslaat De Ster met 1-3
Na twee bekernederlagen tegen Sportclub’25 en EFC bleek driemaal uiteindelijk scheepsrecht voor Someren: De Ster uit Stijn werd in de laatste bekerwedstrijd met 1-3 verslagen. Dat gebeurde met een elftal, waarin Luc Bouwmans, Sil Joosten (blessure), Oelse Venhuizen en Joost vd Velden (schorsing) ontbraken. Na een kwartier spelen, kwam Someren op voorsprong. Een splijtende dieptepass van Nick de Louw bereikte Thijs Martens, die aanvankelijk op de doelman stuitte, maar in tweede instantie toch scoorde, 0-1.

Halverwege de eerste helft kwam de thuisclub met tien man te staan. Guillermo Lange reageerde zich na een tackle af op Gjalt Burger en kreeg rood van scheidsrechter Konings.
Daarna volgde de sterkste fase van de blauwwitten. Ze waren veelvuldig in balbezit en kregen ook de nodige doelkansen. Een schot van Koen de Louw en een lob van Thijs Martens werden echter goed gepareerd door doelman Hanckmann. In de 39ste minuut was de Limburgse goalie kansloos nadat Luuk Hoeben een vrije trap nam. Hij legde de bal breed op Maico Meulen, die hard uithaalde en fraai scoorde in de bovenhoek, 0-2. Kort voor rust kwamen de gasten ook nog op 0-3. Een voorzet van Koen de Louw kwam net achter Thijs Martens terecht, maar met een technisch hoogstandje, buitenkant voet, wist hij de doelman toch te verslaan.  De eerste vijfenveertig minuten waren voor de formatie van Dominik Vergoossen ongetwijfeld een aardige opsteker richting de competitie.

Na rust bleef Thijs met een lichte blessure uit voorzorg aan de kant en de thuisclub probeerde nog wat aan de achterstand te doen. Invaller-doelman Dirk Kerkers, die foutloos keepte, werkte de bal na een vlammend schot over de lat. Uit de toegekende hoekschop scoorde Boyd Stoffels de 1-3, nadat de bal van richting veranderd werd. Someren consolideerde de voorsprong en de Limburgse eersteklasser nam het initiatief over, maar veel kansen leverde het niet op. In de slotfase raakte de thuisclub nog wel een keer de lat, maar de eindstand bleef 1-3.

Someren: Dirk Kerkers, Wesley vd Boomen, Nick de Louw, Ron van Stratum, Gjalt Burger (74 Bob van Zon), Max Sonnemans, Maico Meulen, Luuk Hoeben, Koen de Louw (80 Norbert Maas), Justin Hoeben, Thijs Martens (45 Tim vd Boomen).
Someren eindigde in het  districtsbekertoernooi op de derde plaats en is uitgeschakeld. Het team kan zich nu volledig gaan richten op de competitie, die komende zondag begint met een uitwedstrijd tegen het Veldhovense Marvilde.

V.V. Hoogeloon uitgebekerd na 3-0 nederlaag bij V.V. Trinitas-Oisterwijk
De wedstrijd in Oisterwijk ging om de winst in de districtsbeker poule 35. Hoogeloon trad aan zonder de geschorste Sjoerd de Laat en de geblesseerden Yannick Sol en Niek van den Broek.

Trinitas begon scherp aan de wedstrijd en de eerste aanval was dan ook meteen raak. Na een uitbraak via de rechterkant kopte de spits goed raak. Hoogeloon probeerde wat terug te doen, maar Koen Appels kreeg de bal er van dichtbij niet in en Richard van den Broek schoot naast. Trinitas was de betere ploeg en kreeg door de snelheid voorin een aantal grote kansen. Deze mistten echter de juiste richting of vonden keeper Jesse Lamers op hun weg. In de 22e minuut was het dan toch raak. Vanuit een uitbraak op links scoorde Trinitas de 2-0.  Mede door veel kleine overtredingen van Oisterwijks zijde kwam Hoogeloon niet echt lekker in de wedstrijd. Hans van der Heijden was tot twee keer toe wel dichtbij de aansluitingstreffer, maar zowel zijn schot als kopbal gingen naast.

Na rust eenzelfde spelbeeld en ook nu kreeg Trinitas direct een grote kans, maar  Jesse Lamers stond opnieuw op zijn post. In de 70e minuut maakte Trinitas via de rechtsbuiten 3-0. Hoogeloon bleef strijden en probeerde de eer nog te redden, maar ook Rik Michielse kreeg vlak voor tijd de bal van dichtbij er niet in.

Door deze uitslag is Hoogeloon uitgeschakeld in het bekertoernooi, waardoor vanaf nu de blik gericht kan worden op de competitie. Deze begint a.s. zondag met een thuiswedstrijd tegen RPC.

Reusel Sport/CoTrans bekert verder na eenvoudige overwinning op De Weebosch.
Reusel Sport/CoTrans 1 gaat met 9 punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van 14-1 naar de volgende bekerronde.

Reusel Sport/CoTrans speelde afgelopen zondag haar derde en laatste poulewedstrijd voor de beker. Vierdeklasser De Weebosch was de enigste concurrent, met twee punten achterstand. De geelzwarte Reuselnaren lieten al vrij snel zien dat er weinig te halen viel voor de bezoekers. Binnen 12 minuten zorgde Jim Daniëls voor een 2-0 stand. De Weebosch verdedigde massaal en wist voor de pauze Reusel Sport/CoTrans van een verdere score af te houden. Beide teams startten de tweede helft zonder wissels. Jorg Dickens zorgde in de 57e minuut voor 3-0. De Weebosch probeerde het wel vooral via uitblinker Sjors de Backer maar had weinig kans tegen de geel-zwarte verdediging. Wout Vosters scoorde nog fraai de 4-0 en voor de rest miste de thuisploeg de beste kansen. O.a. Tuur de Laat een strafschop en een open kans op een paar meter vrij voor doel langs. Uiteindelijk kon De Weebosch de eer nog redden via Wiko Jansen die in een kluwe van spelers de bal kon binnentikken. Eindstand 4-1.

Onder zomerse temperaturen begonnen beide teams afgelopen zondag aan hun laatste wedstrijd. De thuisploeg miste nog een drietal spelers met lichte blessures. Reusel Sport/CoTrans begon sterk. De Weebosch keeper Jorg van Meurs moest binnen 5 minuten driemaal aan de bak. In de 6e en 12e minuut waren twee aanvallen over links beiden fraai afgerond door Jim Daniëls hem te machtig: 2-0. De Weebosch probeerde het wel maar kwam kwaliteit te kort. Reusel Sport/CoTrans kreeg nog fraaie kansen voor Nick Wouters: tweemaal juist over en een redding van de keeper. Wilco Jansen kreeg nog geel voor het onderuit halen van een doorgebroken speler.

Beide teams begonnen de tweede helft zonder wissels. In de 57e schoot Jorg Dickens de 3-0 binnen. Even daarna miste Tuur de Laat twee open kansen. In de 60e minuut ging de bal op de stip voor het neerhalen van Wout Vosters. Jorg van Meurs keerde de niet best ingeschoten bal vrij makkelijk. Daarna kreeg de thuisploeg nog een hand vol kansen, maar alleen Wout Vosters wist voor de thuisploeg nog vanaf de 16 meterlijn keihard binnen te schieten. Beide teams wisselden in de tweede helft drie spelers. Voor Reusel Sport/CoTrans kwamen Cas Mols, Bas Oomen en Lars Jansen, voor Tom Dickens, Nick Wouters en Jim Daniëls. De Weebosch bracht Ruud en Boris Jansen en Mark Goossens. Het spel werd hierna van de bezoekers wat harder. Verder zagen we nog een prachtige redding van De Weebosch keeper Jorg van Meurs: een bijna zeker doelpunt uit een schot van Wout Vosters werd met een fraaie reflex tot corner gewerkt. In de 74e minuut kwam dan de eer-reddende treffer voor De Weebosch. Even daarna floot scheidsrechter Dirk Jan van der Elst uit Den Bosch voor het einde en kon er kermis worden gevierd.

Vessem eenvoudig langs buurman DEES
Een mooi affiche. De twee buurverenigingen waarvan de jeugdafdeling gefuseerd is en sommige jongens van beide verenigingen in eenzelfde team speelden, moesten vandaag tegen elkaar spelen voor de beker. Zoals je zou mogen verwachten was al vrij snel het klasse verschil tussen de vierde klasse van VV Vessem en de vijfde klasse van VV DEES te zien. In de zevende minuut resulteerde dit in de 0 - 1. Een mooi opgezette aanval door het midden tussen Frans van Diessen, Chris van Ham en Jaap van Diessen werd door laatst genoemde keurig in de linkerbovenhoek afgewerkt. De 0 - 2 viel in de 33e minuut. Vanuit een ingooi van Hein van Diessen dribbelde broer Frans richting de hoek van de goal en schoot de bal van 2 meter in het doel. Net voor rust werd een kopbal van Vessem van Jarno Olislagers van de lijn gehaald door de DEES defensie.

Al na enkele minuten in de tweede helft maakte Vessem 0-3. Een dieptepass op Hein van Diessen werd gevolgd door een goeie voorzet voor het doel langs. Marnick Olislagers schoof met een sliding de bal keurig in de linker benedenhoek. De twee invallers zorgde voor de 0 - 4. Een corner van Thomas Maas werd in de winkelhaak gekopt door Merijn van Ham. Het bleef eenrichtingsverkeer. Het volgende gevaar voor Vessem kwam van de voet van de derde invaller Jop de Laat. Van de rivaliteit van lang vervlogen tijden was ook na de wedstrijd niets te merken en er werd een vriendschappelijk pilsje gedronken in de heerlijke najaarszon.

DVS plaatst zich voor de volgende bekerronde.
Voor D.V.S. stond er vandaag de laatste bekerwedstrijd op het programma tegen Tivoli. Bij winst en puntverlies van Vlijmense Boys tegen R.P.C. kon D.V.S. zich plaatsen voor de volgende bekerronde. Zoals afgelopen 2 wedstrijden kwam de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Aan de rechterkant van het veld werd een corner genomen door Sam Senders. De bal kwam bij de eerste paal waar keeper Efekan Aydin zich verkeek op de bal en deze hobbelde over de doellijn: 1-0. Waar iedereen dacht dat het vanmiddag een makkelijke wedstrijd zou worden, hadden de spelers van Tivoli daar toch een andere gedachten over. De thuisploeg liet het initiatief aan de gasten en deze waren dan ook vaak in balbezit. In de 10e minuut kreeg Tivoli de eerste kans. Aan de rechterkant van het veld wist Nasrat Qoerayshie te ontsnappen aan zijn tegenstander maar zijn schot ging voor de goal langs. In de 15e minuut was er weer een kans voor de thuisploeg. Aan de linkerkant nam Sam Senders weer een corner maar in plaats van de bal voor de goal te brengen nam hij de bal kort op Jasper Jakobs. Hij wist goed voor het midden van de goal te komen maar zijn harde schot verdween over het doel. D.V.S. was vaak slordig in de opbouw en in de 20ste minuut leidde dit tot de gelijkmaker. De bal werd op het middenveld verloren en Delano van Gemert ging diep en bracht de bal goed voor bij de eerste paal. De gevaarlijk aanvaller Nasrat Qoerashie schoot de bal bij de eerste paal binnen. Waar iedereen verwachtte dat D.V.S. de ernst van de zaak in zou zien bleef het spel onder de maat. Voorgaande weken was er veel passie en felheid in het spel van D.V.S. te bekennen maar helaas was dat vandaag regelmatig afwezig. De eerst volgende grote kans was weer voor Tivoli. Delano van Gemert werd de diepte ingestuurd maar Job Linsen was op zijn post. Het duurde tot de 34ste minuut dat D.V.S. nog een keer gevaarlijk kon worden. Aan de rechterkant werd Jasper Jakobs de diepte ingestuurd. De bal werd bij de eerste paal ingetikt en de doelman van Tivoli kon met grote moeite de bal onder uit de hoek werken. Vlak voor de rust had D.V.S. pech. De bal ging over verschillende schijven op het middenveld om uiteindelijk bij Jeffrey Weiss te belanden. Zijn harde schot eindigde echter op de lat. Voor de rust waren er geen kansen meer en gingen beide ploegen met 1-1 rusten.

In de rust wisselde Sander Bosch een drietal speler. In het veld kwamen Sander van der Veen, Wester Wester en Brent Hoekman. In de 51ste minuut kwam D.V.S. op voorsprong. De bal werd van de rechterkant voor de goal gebracht waar Wester Wester het kopduel aanging. Hij kon echter niet goed op goal koppen maar de bal kwam terecht bij de vrijstaande Brent Hoekman die net als vorige week uiterst koelbloedig afrondde: 2-1.  In de 56ste minuut werd de sterk spelende Nasrat Qoerashie de diepte ingestuurd op randje buitenspel. Het leek dat hij alleen op Job Linsen af zou kunnen gaan maar zijn schot werd nog op het laatste moment geblokt. Kort daarna was er een kunststukje van Wester Wester te zien. In de zestien won Sam Senders een kopduel en hij wist de bal bij Wester Wester te krijgen. Hij maakte een spectaculaire omhaal maar kon hiermee de Tivoli doelman niet verontrusten. Tivoli voelde dat er nog iets te halen was en zette nog een keer aan. In de 73ste minuut werd Jody Overman weggestuurd en hij kon alleen op Job Linsen af. Hij omspeelde de doelman maar met een uiterste inspanning kon Sander van der Veen redding brengen. Op het veld was veel strijd te zien maar zowel D.V.S. als Tivoli konden niet echt doordrukken. Grote kansen bleven dan ook uit. In de 87ste minuut kon Wester Wester de wedstrijd op slot gooien. Roel de Greef brak aan de rechterkant goed door en zijn voorzet kwam terecht bij de vrijstaande Wester Wester. Deze controleerde de bal goed en met zijn schot dwong hij Efekan Aydin tot een uiterste inspanning. D.V.S. wist de 2-1 over de meet te brengen.

Na de wedstrijd werd duidelijk dat R.P.C. met 6-2 had gewonnen van Vlijmense Boys waardoor D.V.S. als groepswinnaar uit de bus kwam en zicht plaatste voor de volgende bekerronde. In een groep met twee 3e klassers is dit een zeer goede prestaties van de mannen van Sander Bosch. Volgende week begint de competitie 2020-2021 met een thuiswedstrijd tegen VOW uit Zijtaart.