Districtsbeker: ‘FC Eindhoven in amateurversie te sterk voor PSV’

De amateurs van FC Eindhoven hebben de clash in het bekerduel tegen de amateurs van PSV gewonnen. De manschappen van Jan Poortvliet wonnen moeizaam met 2-3.

Vooraf was er veel te doen om deze wedstrijd.  Met de nieuwe maatregelen –spelen zonder publiek- was er op de Herdgang ook geen toegang voor bestuursleden.  Ook voor de pers was er een beperkte toegang.

Een kraker moest het worden waarin veel publiek werd verwacht als de maatregelen niet van kracht waren.  Een aantal spelers van PSV/av hebben immers een verleden bij FC Eindhoven/av en hebben onderling nog steeds een vriendschappelijke relatie. Na de wedstrijd stond er dan ook ‘leuk’ samenzijn in de kantine op het programma met aanhang, maar door de maatregelen is dit beperkt gebleven tot een kort onderonsje.

Wedstrijd
Op een troosteloos sportpark ‘de Herdgang’ werd de wedstijd afgewerkt waarin beide ploegen op het scherpst van hun snede speelde. De status van FC Eindhoven/av als eersteklasser tegen derdeklasser PSV moest dan ook tot uiting gebracht worden in de wedstrijd. Prestige in optima forma waarin FC Eindhoven/av de status niet altijd waarmaakte maar de wedstrijd wel winnend wist af te sluiten.
Start
PSV/av begon goed aan de wedstrijd en kwam snel op voorsprong. Het was Jimmy Granviel die na een individuele actie een aantal verdedigers van FC Eindhoven het nakijken gaf en knap binnenschoot.
Enkele minuten later had Granviel de kans om de thuisploeg zelfs op een 2-0 voorsprong te brengen, maar de behendige middenvelder voerde zijn actie te ver door waardoor de bal over de achterlijn belandde.

FC Eindhoven/av nam het initiatief over en dat leidde tot een tweetal kansen voor Gino de Wijs, maar de aanvaller was niet gelukkig in zijn afwerking. In de 14e minuut kreeg PSV-er Larbi Kerkaza een rode kaart voorgeschoteld. Tim Rerimassie verraste Kerkaza en had een vrije doorgang richting het doel maar de PSV-verdediger trok aan de noodrem en hield al vallend de bal met de hand tegen.
Met een man minder kon FC Eindhoven/av nog meer druk op de wedstrijd houden en was het een aantal keren gevaarlijk. Met name het 19-jarige talent Juul Leenhouwers was een plaag voor de defensie van PSV/av. Het was dan ook Leenhouwers die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Na een goed uitgevoerde actie in de 16-meter schoot de linksbuiten de bal hard tegen de touwen.
FC Eindhoven/av ging daarna naarstig op zoek naar de voorsprong. Deze viel na ruim een half uur spelen. Uit een corner liet Jason van Klinken met een volley de doelman van PSV/av kansloos, 1-2. Dit was tevens de ruststand.

Enerverend
Na rust verweerde de thuisploeg met een man minder zich karig en creëerde het zelfs een aantal goede kansen. Mike Hovestadt en Amir Al-Anany hadden de gelijkmaker op de schoen maar faalde in de afwerking
Lang bleef de 1-2 tussenstand op het scorebord staan totdat vlak voor tijd de bezoekers een strafschop kregen toebedeeld. Dit tot ongenoegen van aanvoerder Hovestadt die met zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten. Het buitenkansje werd benut Evrim Karatas en de wedstrijd was gespeeld. In de blessuretijd scoorde Jimmy Granviel nog tegen namens de thuisploeg, maar kort daarna floot scheidsrechter Van Dongen voor het einde van de wedstrijd.