Deurne - BSV Limburgia: 1-3

SV Deurne opnieuw op verlies, nu tegen laagvlieger Limburgia

De vooruitzichten en verwachtingen vooraf waren prima, een SV Deurne dat gebrand was op revanche na de zeperd van 16 november tegen Wittenhorst, een tegenstander Limburgia met nog nul punten en de wetenschap dat vorig seizoen juist tegen hen de thuiswedstrijd met 6-0 werd gewonnen......

Hoe anders de werkelijkheid vanmiddag, waarbij SV Deurne opnieuw twee basisspelers, ditmaal L Veeneman en J Steeghs, vanwege blessures moest missen, maar toch al na 20 seconden kreeg de thuisclub een uitgelezen kans om de score te openen, Limburgia was ondanks de nieuwe wintertijd nog niet wakker maar onze voorwaartsen dus ook nog niet... Verder begon de wedstrijd erg stroef en het duurde tot een kwartier voordat de gasten noch de thuisclub ook maar een doelpoging ondernamen. Tekenend was de manier waarop SV Deurne, dit keer door aanvoerder Thijs Matheij, een vrije trap op de rand zestien recht in de handen van doelman Van Haren deed belanden: geen bezieling en geen vertrouwen. Klaarblijkelijk was dit wel het signaal voor Limburgia om de touwtjes in handen te nemen, het speelde helemaal niet als een degradant, combineerde er lustig op los en dwong verschillende kansen af. Hoe ongelooflijk daardoor het doelpunt van SV Deurne speler Gert Swinkels, die in de 30 e minuut plotseling uit het niets een bal op de rand van de zestien op pikte, een tegenstander uitkapte en hard, laag en droog binnen knalde: 1-0. Limburgia leek echter helemaal niet geschrokken en ging ijverig door met waar het na een kwartier mee begonnen was, combineren, aanvallen en kansen creëren en was het was een wonder dat de ploegen met die 1-0 stand de rust in gingen.

Zou het vanmiddag dan toch....., helaas diegenen die deze hoop hadden, kregen al in de 46e minuut de deksel op de neus toen Broeders de Limburgers met een daverende knal op 1-1 bracht. Natuurlijk verdiend en het was duidelijk dat er voor Limburgia meer in het vat zat, want het lukte de thuisclub maar niet om ook maar een goede aanval, laat staan kans te creëren. Na een uur had coach Frank Teeuwen genoeg gezien en wisselde de ervaren krachten Thijs Mattheij en Daan Geven voor Finn van der Steijn en Sam Schaefer. De beide invallers brachten wel meer beleving, maar Limburgia was los en bleef zo dominant dat een nieuwe tegen goal niet uit kon blijven. Toch duurde het nog tot de 74 e minuut voordat aanvaller Derksen uit een van de vele corners van dichtbij raak schoot en Limburgia op voorsprong zette: 1-2. De wedstrijd was gespeeld, SV Deurne drong nauwelijks aan en miste met name in de aanval ook de echte power, pas 5 minuten voor het einde werd uitblinker Mark Louwers naar voren gestuurd om nog iets te bewerkstelligen. Dit leverde echter niets op, behalve dan dat hij in de 92e minuut achterin erg gemist werd en Limburgia via een counter nog op 1-3 kwam. De eerste overwinning van de Limburgers was een feite en SV Deurne bleef met een zure kater achter.... Echter opnieuw genoeg leermomenten en de competitie is nog lang, dus de komende week flink trainen, de hoofden fris en zondag uit naar Schaersberg, dat er tot nu toe ook nog niet veel van bakte.....

Opstelling SV Deurne: Strijbosch, Plas, Louwers, Y Veeneman, Nijssen, Knijnenburg (Joosten), Geven (vd Steijn), Groen, Mattheij (Schaefer), vd Heuvel, Swinkels.