Dennis Verhoeven met PSV Nederlands kampioen eSports

Deelacties:

Dennis Verhoeven uit Valkenswaard is met PSV Nederlands kampioen eSports in de eDivisie geworden. Bovendien werd hij gekozen als beste speler en maker van de het doelpunt van het jaar. In de finale van de play-offs versloegen Verhoeven (XBOX) en Ali Riza Aygün (PlayStation) VVV Venlo. Een geweldig seizoen dus voor Verhoeven (naast succesvol eSporter, ook doelman van tweedeklasser De Valk) die pas voor het tweede seizoen in de eDivisie speelt. Vorig jaar maakte hij de overstap van VVV Venlo naar PSV.

In het reguliere seizoen lieten Riza Aygün en Verhoeven er al geen twijfel over bestaan welk duo het sterkst was. Als ongeslagen koploper, met slechts zes verliespunten uit de zeventien gespeelde wedstrijden, gingen zij de play-offs in. In de kwartfinale was Verhoeven in bloedvorm en wist zijn XBOX-wedstrijd met maar liefst 6-0 te winnen en legde daarmee de basis voor de 9-2 overwinning op ADO Den Haag. In de halve finale was het een stuk lastiger, tegen titelhouder Ajax. Riza Aygün begon met een 3-1 overwinning en Verhoeven had aan een 1-1 gelijkspel genoeg om de felbegeerde finale te bereiken.

In die finale moest het gaan gebeuren tegen stuntploeg VVV Venlo. Het spelformat was iets anders: je moest twee wedstrijden winnen in de zogeheten 'Best of Three'. Riza Aygün won vlak voor tijd zijn wedstrijd en dus kon Verhoeven het karwei afmaken. Tegen zijn goede vriend Jesper Maes moesten er strafschoppen aan te pas komen om de winnaar te bepalen. Uiteindelijk was het Verhoeven die aan het langste eind trok en de landstitel binnensleepte voor de Eindhovenaren.

 

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.