DEES houdt uitzicht op tweede periode na winst op DOSKO’32

Door Willem-Jan Schampers
Een verdiende overwinning op DOSKO’32 heeft er voor gezorgd dat DEES nog steeds uitzicht heeft op de tweede periode in de vijfde klasse C. Door het gelijkspel van naaste belager De Bocht’80 (2-2 tegen Ollandia) loopt de ploeg van trainer Hans Clijsen verder uit. “Het was niet goed vandaag, maar we hebben het nu in eigen hand. Als ze de zenuwen enigszins in bedwang kunnen houden, kunnen we met deze jonge ploeg nog een mooie prijs halen.”

Eerlijkheidshalve moet worden gezegd dat DEES – mocht het promoveren naar de vierde klasse – het naar verwachting wel moeilijk gaat krijgen. Tenminste, als niet een hoger niveau wordt behaald dan tegen DOSKO’32. Aanvoerder Bart Dieker, samen met Ruud Moeskops de routinier bij DEES: “We hadden het vóór de rust al moeten afmaken. Het missen van kansen brak ons nu gelukkig niet op. Afgelopen donderdag tegen De Bocht’80 hadden we ook zomaar kunnen winnen, maar vergaten we in de eerste helft ook de kansen af te maken. En vervolgens scoren zij wel en verliezen we met 3-1.”

Het spelpeil was zondagmiddag lange tijd zeer bedenkelijk. Beide ploegen leden ontzettend veel balverlies en het leek soms wel alsof het verboden was om een teamgenoot met dezelfde kleur shirt aan te spelen. Het was hierdoor bijzonder rommelig en waren ook nauwelijks kansen te noteren. De eerste mogelijkheid was voor Thomas Tholen. De bonkige spits van DEES schoot de bal echter recht in de handen van doelman Jop Baijens. Het was overigens niet voor het laatst dat Tholen vrij voor het DOSKO’32-doel verscheen.

Panklaar
In de 20ste minuut was er een enorme kans voor de bezoekers. Jody van Woerkum werd op rechts diep gestuurd en legde bal panklaar voor Tholen. Twee meter voor het doel slaagde hij er in over te schieten. Ook hierna had DEES het beste van het spel en hadden blauwwitten de scoren moeten openen. Bart Dieker en Tijn Loeffen verzuimden echter om de tegenstander al vroegtijdig op een 0-2 achterstand te zetten. Pas in de 33ste minuut was het eindelijk raak. Tholen stuurde invaller Kris Veldman weg en deze rondde vrij voor Baijens beheerst af: 0-1.

DOSKO’32 herstelde zich enigszins en het eerste de beste doelgevaar voor het doel van DEES leverde meteen de gelijkmaker op. Een voorzet van Jur Beerens werd knap ingekopt door Niek Luijten: 1-1. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft opende DOSKO’32 sterk, maar verder dan een afzwaaier van Thijs Berendsen kwamen de roodgelen niet. Aan de andere kant was het in de 58ste minuut opnieuw Veldman die Baijens klopte. In eerste instantie redde de DOSK-doelman nog uitstekend, maar in de rebound was Veldman bij de tweede paal ter plekke om de 1-2 in te tikken.

Jammerlijk
DEES dicteerde nu het spel en hoewel DOSK0-trainer Joris Tuns nog enkele malen wisselde, hadden de gasten uit Wintelre de beste kansen. Toch had Luijten in de 77ste minuut de uitgelezen mogelijkheid om gelijk te maken. Hij had de bal bij de tweede paal voor het intikken, maar miste jammerlijk. Dit gold in de slotfase ook voor Dieker. Eerst op aangeven van Floris Franssen en daarna van Veldman, kon de DEES-aanvoerde de wedstrijd definitief in het slot gooien. Dit gebeurde niet en pas toen de prima leidende scheidsrechter Jelle van den Corput voor de laatste keer floot, konden de armen bij DEES in de lucht.