DEES gaat voor promotie naar de vierde klasse

Deelacties:

DOSKO'32-DEES in de vijfde klasse C is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. In onderstaand artikel een interview met Hans Clijssen, de trainer van DEES, die aan het einde van dit seizoen afscheid neemt van de ploeg uit Wintelre. Het liefst met promotie naar de vierde klasse...

Door Willem-Jan Schampers
De kampioen lijkt wel zo goed als zeker. De voorsprong van koploper EDN'56 op 'naaste belager' Netersel bedraagt inmiddels tien punten. De ploeg uit Haghorst kan morgenavond (donderdag) het kampioenschap veilig stellen, als het uitgerekend op bezoek gaat bij Netersel. DEES, dat op de derde plaats bivakkeert, volgt op dertien punten. "We gaan voor promotie via de nacompetitie", is Clijssen duidelijk. "Voorafgaande aan de competitie heb ik de spelers gevraagd naar hun doelstelling. Het overgrote deel wilde gaan voor een kampioenschap of in ieder geval een periodetitel. Wat dat betreft liggen we aardig op koers."

Morgen (donderdag speelt DEES uit tegen De Bocht'80 en zondag gaan de blauwwitten op bezoek bij DOSKO'32. "In de tweede periode zijn dit ook meteen onze grootste concurrenten", aldus Clijssen. "Als we er in slagen om beide wedstrijden te winnen, dan doen we hele goede zaken. Als EDN dan kampioen wordt, moet het wel heel raar lopen, willen we de nacompetitie nog mislopen. En daarin geef ik ons een goede kans, want het gaat op dit moment uitstekend."

Meten
In het begin van de competitie draaide DEES een stuk minder. Mede door spierblessures, ontbraken nogal wat spelers en werd te vaak gelijk gespeeld. "We misten de energie om door te drukken na een gelijke stand. Tot nu toe hebben we slechts drie keer verloren, maar wel al zes keer gelijk gespeeld. Ik kon niet echt bouwen aan een elftal en we hadden sowieso te weinig mensen op de training. Nu is eigenlijk, op twee spelers na, iedereen weer fit en zie je dat de groep wel degelijk de kwaliteit heeft om ons te meten met de betere ploegen in de vijfde klasse."

Volgens Clijssen, bezig aan zijn vierde seizoen bij DEES, is het geloof in een promotie bij zijn team zeker aanwezig. "De spelers willen allemaal graag en er is de overtuiging dat DEES ook in de vierde klasse geen gek figuur zou slaan. We hebben een voetballende ploeg, die juist tegen tegenstanders die ook willen voetballen, goed speelt. Vandaar ook dat ik denk dat het zondag wel eens een leuke pot kan worden. DOSKO'32 heeft ook een trainer (Joris Tuns, red.) die wil aanvallen. Met tegenstanders als LSV en Casteren, die toch een meer afwachtende speelstijl hebben, hebben wij het altijd veel moeilijker."

Goede mix
Clijssen, die volgend seizoen trainer wordt van vierdeklasser Gloria UC uit Baarle-Nassau, wil graag afscheid nemen van DEES met een prijs. "In het eerste jaar hebben we als spelers en trainer best even aan elkaar moeten wennen. Dat we daarna door corona niks hebben kunnen behalen, is jammer, maar dan moet het nu maar gebeuren! Ik denk dat een goede mix hebben van ervaren spelers, met Ruud Moeskops als échte routinier, een paar eind twintigers en een grote groep van jongens tussen 18 en 24 jaar. Daar moet DEES nog wel even mee vooruit kunnen."

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?