Decathlon Profiel van de Week: Wouter van Vark (SBC)

Deelacties:

Deze week in profiel van de week komt Wouter van Vark van SBC aan het woord.
Wouter maakte afgelopen zomer de overstap van Marvilde naar SBC. De keuze voor SBC was voor 30-jarige verdediger geen moeilijke beslissing. Marvilde stopte met het zondagvoetbal en gezien Van Vark al enkele jaren woonachtig is in Son en Breugel was de overstap naar de derdeklasser een logische keuze.

Van Vark begon met voetballen in de jeugdopleiding van VV UNA. Na alle selectie-elftallen binnen de opleiding te hebben doorlopen kwam hij in de selectie terecht van de geelzwarten. Daar speelde Van Vark hoofdzakelijk in het tweede elftal met een aantal optredens in het eerste elftal, maar het veroveren van een vaste stek in het vaandelteam kwam er niet en daarom besloot Van Vark in 2018 voor een overstap naar Marvilde.

Prestaties
Marvilde promoveerde in 2011 via de nacompetitie naar de tweede klasse. Na vijf seizoenen op dit niveau te hebben gespeeld promoveerde de club in 2015 via een kampioenschap naar de eerste klasse. Het avontuur duurde slechts een seizoen waardoor Marvilde een jaar later weer terugkeerde op tweede klasse niveau. Vijf jaar later herhaalde de blauwwitten het kunstje wederom en werd het in het seizoen 2021-2022 onder leiding van Frank Weijers  op overtuigende wijze kampioen in de tweede klasse.

Keuze
Afgelopen seizoen is voor Marvilde wat rumoerig verlopen. De club nam in een laat stadium een besluit om het zondagvoetbal te verlaten voor het zaterdagvoetbal. Door dit besluit hebben veel spelers de keuze gemaakt om te vertrekken naar een andere club waaronder Wouter van Vark. Veel clubs hengelde naar de diensten van de centrale verdediger maar zoals al aangegeven heeft Van Vark samen met middenvelder Mark van Doorn (ook van Marvilde) de keuze voor SBC gemaakt.

Met de komst van Van Vark en Van Doorn heeft de club uit Son en Breugel behoorlijk wat kwaliteitsimpuls erbij gekregen. Dat is ook te zien in de resultaten van de club tot nu toe. SBC keerde voor dit seizoen terug in de Derde klasse D en staat fier bovenaan met vijftien punten uit zes gespeelde wedstrijden. Afgelopen zondag won het in de derby tegen Nijnsel nipt met 1-0.

Wouter van Vark heeft de keuze gemaakt om voor SBC te gaan spelen. Gezien de resultaten -tot nu toe- een goed besluit. Gaat SBC zich daadwerkelijk mengen in de strijd om het kampioenschap, we vragen het aan Wouter.

Open vragen
Stel je even voor aan de bezoekers van Amateurvoetbaleindhoven:
Wouter van Vark, 30 jaar, woonachtig in Son en Breugel en centrale verdediger bij SBC.
Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies:
Ik werk inmiddels 2,5 jaar als werkvoorbereider bij het sloopbedrijf M. Heezen uit Eindhoven.
Wat zijn je passies / hobby's buiten het voetbal:
Tijd doorbrengen met mijn vriendin, vrienden en familie, lekker eten en drinken.
Hoe sta je in het dagelijks leven:
Positief en nuchter.
Hoe denk je dat de voetbalwereld je ziet als speler:
Als een hardwerkende, degelijke en solide verdediger waar tegenstanders vaak meerdere keren voorbij moeten om bij de goal te komen.
Wat spreekt je het meeste aan bij deze club en welke dingen juist niet:
Wel: SBC is een grote en gezonde vereniging, het dorpse gevoel wat er heerst spreekt mij aan. Ik voelde me dan ook direct welkom bij de club. Het is ook heerlijk dat ik nu weer op de fiets stap en binnen een paar minuten bij de club ben. 
Niet: De kleedkamers mogen wel een upgrade gebruiken maar volgens mij staat dat al op de planning. 
Van welke trainer heb je het meeste geleerd en motiveer je antwoord:
Helaas heb ik maar kort onder Harjan de Wit mogen spelen omdat hij een unieke kans aangeboden kreeg in het betaald voetbal maar in de periode dat ik hem mee heb mogen maken heeft hij een hele goede indruk op mij gemaakt. Verder zijn Sander Bosch en Joris Boerenkamp mij bijgebleven als goede trainers waar ik veel van geleerd heb in de jeugd bij UNA.
Wat vind je van je huidige trainer en omschrijf zijn plus en min punten eens:
Wouter Huberts is een gedreven trainer en een echte clubman. Hij gaat altijd uit van onze eigen kracht en kan in wedstrijden waar het minder loopt kleine omzettingen doen waardoor we net wat beter aan het voetballen komen. Verder zou hij in de voorbesprekingen wel wat minder hard mogen praten haha.
Wie is binnen je team de meest opvallende persoon en waarom:
Enkele weken geleden is onze aanvoerder Joep tijdens een stapavond van behoorlijke hoogte naar beneden gevallen waardoor hij enkele wedstrijden niet mee heeft kunnen doen. De details van dit moment laat ik verder in het midden maar erg handig was het niet haha..
Ik heb heel veel respect voor................. omdat:
Alle vrijwilligers in het amateurvoetbal. Zonder hun inzet zouden veel clubs in grote problemen komen.
Wie zijn de meest bijgebleven spelers tot nu toe:
Bij UNA heb ik in die keren dat ik bij het eerste aan mocht sluiten natuurlijk veel goede spelers van dichtbij mee mogen maken zoals bijvoorbeeld Jeroen Stottelaar, Brian Boogers, Petar Stoskovic en Rob en Niek van Boekel. Verder waren bij Marvilde Max van den Akker, Jelle Born en Jeroen Keeris ontzettend goede spelers.  
Een prima start van de competitie met je nieuwe club SBC:
Ik denk dat we dit jaar een goede balans in het elftal hebben waarbij we meerdere jongens hebben die aanvallend het verschil kunnen maken en verdedigend spelen we als ploeg heel solide. Verder zijn we in de breedte ook sterker geworden waardoor we ook goede spelers op de bank hebben zitten die we nog in kunnen brengen. In de wedstrijden tegen Beerse Boys en Nijnsel haalden we niet ons niveau. Op dat vlak zullen we ons wel moeten herpakken zodat we deze lijn door kunnen zetten.
Hoe bevalt het bij deze club en hoe ervaar je het niveauverschil van de 1e naar de 3e klasse:
Ik heb het enorm naar mijn zin bij SBC. We hebben een sterke selectie en het niveau wat we halen valt me zeker niet tegen. Waar ik in de 1e klasse als linksback regelmatig achter een buitenspeler aan moet rennen maak ik nu als centrale verdediger wat minder meters en heb ik aan de bal in veel wedstrijden meer tijd en ruimte. Als ik verder naar de tegenstanders kijk die we tot nu toe hebben gehad dan zijn er wel een aantal ploegen waar ik meer van had verwacht.
Persoonlijk:
Wat is je favoriete dagelijkse bezigheid:
Ik kan goed ontspannen tijdens een lange wandeling met de hond. Verder zet ik af en toe weleens een voetbalwedstrijd of een serie op en ben ik graag met familie en vrienden.
Met welke bekende Nederlander zou je wel een weekje willen ruilen:
Ik hoef niet per se op de voorgrond te staan maar ik zou voor een weekje weleens als volkszanger allerlei kroegen en sportkantines op zijn kop willen zetten (als ik zou kunnen zingen haha).
Waar maak je je zorgen om in de huidige samenleving:
Dat men altijd overal maar iets van moet vinden en dat je bijna geen mening meer kan hebben zonder dat je hiermee iemand tegen de schenen schopt.
Wat zijn je slechte eigenschappen
Soms pieker ik teveel.
Wat zijn je goede eigenschappen:
Ik ben loyaal en bescheiden.
Omschrijf jezelf als voetballer:
Een hardwerkende, degelijke, solide verdediger waar je van op aan kunt.
Hoogtepunt als speler:
Met Marvilde de halve finale van de districtsbeker bereiken waarbij we het jaar erop in de voorronde van de KNVB beker helaas in de verlenging verloren van Te Werve en de kans misliepen om tegen Ajax te spelen. Verder zal het kampioensjaar met Marvilde me altijd bijblijven.
Dieptepunt als speler:
Het blijft jammer hoe het afgelopen jaar uiteindelijk met Marvilde is afgelopen.
Vrouwenvoetbal:
Er zijn wel flinke stappen gemaakt in het vrouwenvoetbal en ik kijk af en toe een wedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal. Verder heb ik er niet zoveel mee.
Meest overschatte voetballer:
Brian Brobbey zou ik niet selecteren voor het Nederlands elftal
Meest onderschatte voetballer:
Paolo Maldini
Meest opmerkelijk nieuwsfeit:
Dat het NK tegenwindfietsen afgelast vanwege een te harde wind, typisch Nederlands...
Overige:
Favoriete club uit het betaalde voetbal:
PSV
Favoriete trainer uit het betaalde voetbal:
Pep Guardiola
Favoriete speler uit het betaalde voetbal:
Sergio Ramos, Virgil van Dijk.
Meest arrogante trainer(s) uit het betaalde voetbal:
Louis van Gaal
Meest arrogante speler(s) uit het betaalde voetbal:
Dusan Tadic
Met wie van je team ga je ook buiten het voetbal om: 
 
Stelling (motiveer je antwoord):
Toekomst: zaterdag of zondagvoetbal:
Ik kies voor het zondagvoetbal
Staat het voetbal bij jou op de eerste plaats:
Nee, het is een belangrijk deel van mijn leven en ik laat er veel voor schieten maar het staat niet op de eerste plaats.
Wat is het beste voetbaladvies dat je ooit hebt gekregen en van wie?
Toen ik klein was heeft mijn opa me weleens wat tips gegeven over het nemen van een penalty. Het is wel zo dat ik nog nooit een penalty genomen heb in een wedstrijd dus ik heb er achteraf eigenlijk niet veel aan gehad.
Hoe bereid je je voor op een wedstrijd: :
Ik heb geen rituelen of bijgeloof. Ik probeer gewoon goed te eten en te drinken voor de wedstrijd zodat ik genoeg energie heb. Verder vind ik het leuk om een beetje op tijd naar de club te gaan om nog een gedeelte van andere wedstrijden bij SBC te kijken.
Mening: Spelers zeggen te gemakkelijk af voor een weekendje weg of vakantie:
Dat is bij ons niet het geval maar je merkt wel dat steeds meer (jonge) spelers het “verplicht” 3x in de week voetballen niet meer zien zitten en andere dingen belangrijker vinden.
Wanneer gaat iemand over jouw grens heen:
Dat gebeurd niet snel maar ik kan niet tegen oneerlijkheid en ben dan ook heel snel klaar met mensen die niet eerlijk tegen mij zijn.
Wat is jouw meest kostbare bezit en waarom:
Mijn gezondheid en de die van de dierbaren om me heen. Als je soms hoort waar mensen mee te maken krijgen prijs ik mezelf gelukkig met mijn gezondheid. 
Is er een product waar je niet zonder kunt:
Niet echt, je merkt wel dat we allemaal steeds afhankelijker worden van technologie en dat we steeds meer altijd maar bereikbaar moeten zijn. Laatst moest ik het een paar dagen zonder telefoon doen, dat is onhandig maar vond ik verder niet vervelend ofzo.
Ja/Nee:
Kunstgras: JA
Kampioen met je club dit seizoen: JA
Kies je je vrienden uit: JA
Ik wil graag voetbaltrainer worden in de toekomst: NEE
Een voetbaltrainer moet niet ouder zijn dan 60 jaar: NEE
Na de wedstrijd lekker doorzakken in de kantine: JA (ook na de training)
Moet het vrouwenvoetbal meer aandacht krijgen: NEE
Maak jij je druk om wat andere van je denken: JA
Ben je gevoelig voor de mening van supporters: NEE
Trainer kan me op elke plaats binnen het veld opstellen: NEE
Wil je op deze Ja / Nee vragen nog iets nader toelichten: JA: Ik heb in het verleden wel enkele jeugdteams bij UNA getraind wat ik leuk vond om te doen maar ik heb niet de ambitie om mijn trainerspapieren te halen en als hoofdtrainer bij een eerste elftal aan de slag te gaan of iets dergelijks. 
Open:
Het mooiste sportcomplex: PSV/av / RKSV Nuenen
Het lelijkste sportcomplex: TAC ’90 waar we eerst langs de beveiliging bij de poort moesten en de velden aan alle kanten omringt waren door huizenhoge flats. 
Slechtste ervaring op bezoek bij een tegenstander: Wilhelmina ’08, toen wij daar met Marvilde aankwamen dachten we dat we bij het verkeerde sportpark waren totdat we de terreinknecht tegenkwamen. Tijdens de wedstrijd werd het niet veel drukker...
Voor welke club heb je de meeste sympathie: Marvilde
Voor welke club zal je nooit gaan spelen: RKVVO
Wie is volgens jou de beste speler uit jullie selectie: Sander Egmond
Welke speler van een andere vereniging zou je graag bij jullie zien voetballen: Sam van Rooij van RPC (wel als tweede of derde keeper op dit moment 😉) of Mauro van Houtum van De Valk. 
Dat zeggen wij, wat zeg jij:
Wij zeggen: SBC heeft de kwaliteiten om kampioen te worden in de 3e klasse D
Jij zegt: We hebben een sterke selectie en we winnen momenteel ook de wedstrijden waarin we slecht voetballen. Verder zal de meest stabiele ploeg kampioen gaan worden en de fitheid en breedte van de selectie speelt daar een belangrijke rol in. We worden al als een van de titelkandidaten bestempelt en dat is natuurlijk mooi maar we kijken zelf van wedstrijd tot wedstrijd. 
Wij zeggen: VV Gestel wordt gezien als grootste concurrent 
Jij zegt: Gestel heeft een goede ploeg, wel is het zo dat als onze keeper niet al zo vroeg in de wedstrijd rood pakte dat de wedstrijd tegen hun heel anders was gelopen. Verder heeft RPC op papier ook een sterke selectie maar hebben toch al wat punten laten liggen en heeft PSV/av als enige ploeg nog niet verloren. Er zijn nog genoeg wedstrijden te spelen maar op basis van de eerste 6 wedstrijden verwacht ik dat deze drie ploegen samen met ons gaan uitmaken wie er kampioen gaat worden.  
Wij zeggen: Wouter van Vark is ook de komende jaren te bewonderen in het shirt van SBC
Jij zegt: Ik heb vorig jaar besloten dat ik van seizoen tot seizoen bekijk hoe ik ervoor sta. En dan bedoel ik fysiek maar ook in mijn privéleven. Zolang ik fit ben en me volledig in kan zetten voor het voetbal zal ik door blijven gaan en dat zal dan ook bij SBC zijn. Ik woon op 2 minuten fietsen van het sportpark en voel me in een korte periode al thuis bij SBC. De voorgaande twee jaar ben ik 3x in de week SBC voorbij gereden om in Veldhoven te voetballen, dat ga ik niet meer doen. 
Wij zeggen: Marvilde
Jij zegt: Marvilde is een hele mooie club en ik heb er in de 7 jaar dat ik er gespeeld heb sportieve hoogtepunten mee mogen maken maar ook vriendschappen opgebouwd en een fijne tijd gehad. De keuze om weg te gaan is noodgedwongen geweest vanwege het opheffen van het eerste elftal op zondag maar van de overstap naar SBC heb ik nog geen moment spijt gehad omdat ik hier met dezelfde warmte ben ontvangen als destijds bij Marvilde. 
Wij zeggen: Frank Weijers 
Jij zegt: Frank is een zeer gedreven en fanatieke trainer en heeft behoorlijk wat bereikt als speler en trainer. Zijn fanatisme ging uiteindelijk wel ten koste van zijn eigen gezondheid wat voor iedereen erg schrikken was. We hebben een fantastisch seizoen in de tweede klasse gekend onder hem waarbij we ruim voor het einde van de competitie al kampioen waren. 
Wij zeggen: Zondag op bezoek bij RPC. Een van de favorieten dat in de afgelopen twee wedstrijden slechts 1 punt behaald. Wat verwacht je van deze wedstrijd. Uitslag? 
Jij zegt: Het verbaasd mij wel dat RPC al zoveel punten heeft laten liggen. Ik verwacht normaal gesproken een leuke wedstrijd met twee voetballende teams. Al zal het bij ons aan de bal een stuk beter moeten dan de afgelopen twee wedstrijden. Het is leuk om een aantal oud-teamgenoten tegen te komen bij RPC. Een 0-2 overwinning voor ons zou een mooie uitslag zijn. 
Tot slot:
Amateurvoetbaleindhoven.nl:
Zondag na de wedstrijd kijk ik vaak wat de uitslagen zijn van de wedstrijden uit de regio. Verder vind ik het mooi hoe jullie aandacht aan het amateurvoetbal geven en lees ik bijna alles wat er voorbij komt.
SBC is een fantastische club omdat:
Het een echte dorpse club is met veel leden, grote betrokkenheid en waar ik heel goed ben ontvangen. Ik vind het mooi om te zien hoeveel supporters er afgelopen zondag tegen Nijnsel (ook met slecht weer) langs de lijn staan. Ook de kantine was afgeladen vol wat resulteerde in een mooi feest.
Wie zou jij graag willen zien in deze rubriek 'Profiel vd week':
Sam van Rooij van RPC

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Jan pero
10 november 16:39
Wouter topper fijne jongen en kon er goed een biertje mee pakken
tinus marvilde
10 november 11:32
ik heb woutje leren kennen bij marvilde geweldige jongen en altijd een hard werkende voetballer met een hart van goud een echt marvilde man jammer dat het zo gelopen is succes woutje ook aan mark
UNA
09 november 23:51
Eigenschap loyaal: Wouter is voor UNA, Marvilde en SBC
Marvilde
09 november 23:15
Topper!!!
René
09 november 23:14
Leuk stuk Wouter!