Decathlon Profiel van de week: Stijn Goosens (FC Eindhoven/av)

Deelacties:

Deze week in profiel van de week komt Stijn Goosens van FC Eindhoven/av aan het woord.

Stijn begon zijn voetballoopbaan in de jeugd van MVC De Mortel. Vanuit de D-jeugd werd de talentvolle doelman opgenomen in de jeugdopleiding van Helmond Sport. Stijn beschikte over de nodige kwaliteiten en er lag een mooie toekomst in het verschiet. Maar Stijn bleef achter in zijn ontwikkeling w.b.t. zijn lengte waardoor Helmond Sport zijn contract niet verlengde.

Amateurvoetbal
Stijn keerde op 13-jarige leeftijd terug in het amateurvoetbal en sloot zich aan bij VV Gemert. Daar kwam hij in het seizoen 2020-2021 in de selectie terecht en speelde hij een aantal wedstrijden voor de derde divisionist, maar een vaste basisplaats zat er niet in waardoor Stijn in 2022 de overstap maakte naar de amateurs van FC Eindhoven. 

Tegenslag
FC Eindhoven/av begon aan het seizoen 2022-2023 met veel optimisme. De club had zich naast Stijn Goosens ook versterkt met oud-prof Patrick N’Koyi (Turkse Rangers), Luc Scholten (UNA O23), Sabri Haruna (RKSV Minor), Romano Schalks (HVV Helmond), Servet Yazgan (FC Anadol),Omer Aydin (Gestel), Naoufel Bouaouine (Jeugd Roda JC) en aanvaller Angel Kovani (RKSV Nuenen). Met deze selectie dacht FC Eindhoven/av mee te kunnen strijden om de bovenste plaatsen in de eerste klasse, maar het liep allemaal anders.

Stijn raakte geblesseerd aan zijn knie waardoor hij voor lange tijd uit de running was. Daarnaast kreeg hoofdtrainer Peter Coumans in december 2022 een flinke aanslag op zijn gezondheid en is voor lange tijd uit de running. Het is maar de vraag of Coumans ooit nog terugkeert als trainer van een club.

Leon Kantelberg nam de taken van Coumans na de winterstop over. De resultaten voor de winterstop waren al niet goed en Kantelberg kon het tij in 2023 ook niet meer keren waardoor de blauwwitten -met deze selectie- roemloos degradeerde uit de eerste klasse.

TD
Andre Nijssen was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor het technisch beleid binnen de club. Hij loodste FC Eindhoven/av van de vierde naar de eerste klasse. Na het desastreuze verlopen seizoen kwam er een ‘kink in de kabel’ tussen het bestuur en Nijssen waardoor een vertrek van de technisch manager onoverkomelijk was. Na een samenwerking van zes jaar besloot de club om een andere koers te gaan varen. De meeste aangetrokken spelers onder Nijssen zijn allemaal vertrokken en de selectie is aangevuld met spelers uit de jeugd en tweede elftal.

Na de degradatie van afgelopen seizoen dreigt een tweede degradatie op rij voor de amateurs van FC Eindhoven. Heeft de club de juiste beslissing genomen en is er nog perspectief om het vijgen lijf te redden in de tweede klasse D. We vragen het aan Stijn.

Open vragen
Stel je even voor aan de bezoekers van Amateurvoetbaleindhoven:
Stijn Goossens, 23 jaar en woonachtig in de Mortel.
Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies:
Na het afronden van de PABO aan Hogeschool de Kempel, ben ik direct gaan lesgeven in bovenbouwgroepen op verschillende basisscholen. Op dit moment, met ondertussen een aantal jaar werkervaring ben ik werkzaam in Brandevoort aan OBS Brandevoort als leerkracht groep 8. Sinds kort ben ik begonnen met mijn eigen keepershandschoenenmerk, waar ondertussen verschillende keepers in de regio mee keepen. Het merk heet SG Goalkeeper Gloves en is te vinden via Instagram. 😉
Wat zijn je passies / hobby's buiten het voetbal:
In mijn vrije tijd zie ik het gamen met vrienden als een hobby. Verder heb ik naast voetbal een passie voor wintersport, met name snowboarden. De afgelopen jaren heb ik deze passie helaas niet kunnen verwezenlijken, vanwege blessures. Verder lees ik graag in m’n vrije tijd een boek.
Hoe sta je in het dagelijks leven:
Ik ben iemand die gelukkig in het leven staat, iemand die altijd het positieve van situaties en mensen probeert in te zien. Verder kan ik vrij kritisch en daaropvolgend perfectionistisch zijn. Dit probeer ik zoveel mogelijk om te zetten in persoonlijke groei.
Hoe denk je dat de voetbalwereld je ziet als speler:
Als een keeper die laat zien dat het niet alleen om lengte draait in het keepersvak, maar ook allerlei aspecten daaromheen. Verder denk ik dat mijn traptechniek, reflexen en aanwezigheid in het spel veel mensen bij zullen blijven.
Wat spreekt je het meeste aan bij deze club en welke dingen juist niet:
Wel: Er heerst bij FC Eindhoven AV een fijne en positieve sfeer. Een sfeer waar de mensen van de club ervoor je zijn en klaarstaan als je ze nodig hebt. Verder is de organisatie wat betreft trainingen erg sterk geregeld en worden ze vrijwel nooit afgelast. De mogelijkheid om in het Jan Louwers Stadion te trainen vind ik dan ook erg prettig. 
Niet: Er wordt al jaren gezegd dat de velden worden vervangen, maar deze belofte is tot vooralsnog niet uitgekomen. De kleedkamers en kantine zijn daarnaast ook wel aan een opknapbeurt toe. Gelukkig heerst er in onze knusse kantine daarentegen wèl altijd gezelligheid na de wedstrijden!
Van welke trainer heb je het meeste geleerd en motiveer je antwoord:
Theo van den Boogaard, keeperstrainer bij V.V. Gemert 1 in seizoen 2021-2022. Wat een ontzettend fijne keeperstrainer was dat zeg! Hij was kritisch, maar bekrachtigde positief op de juiste momenten. Verder ontwierp Theo zijn keeperstrainingen vanuit zijn ervaring, kennis van het keepersvak en (niet te vergeten) ontwikkelbehoeften van het keeperstrio binnen onze selectie. Theo wist bij mij altijd de juiste snaar te raken en er is één uitspraak van hem die me altijd is bijgebleven: “Je zwaktes kun je camoufleren, door jezelf als keeper te excelleren op je kwaliteiten.” 
Wat vind je van je huidige trainer en omschrijf zijn plus en min punten eens:
Leon Kantelberg, een ontzettend vriendelijke, charismatische en positieve trainer. Leon is erg fijn in de omgang met onze spelersgroep en hij wil altijd het maximale uit ons team halen. Samen met onze assistent-trainer Luc Verhoeven wordt er altijd gezorgd voor een goed verzorgde training, duidelijke voorbereidingen van wedstrijden en dit heb ik tot nu toe als onderdeel van deze groep als enorm fijn ervaren. Wat minpunten betreft vind ik dit toch een lastige, ook al gaat ons seizoen op dit moment desastreus. Ik merk dat in de spelersgroep de overdracht van ons tactisch plan niet helemaal op zijn pootjes terechtkomt in de wedstrijden. Dit vind ik eerder een kritisch punt voor onze groep, dan een aandachtspunt voor de trainer. 
Wie is binnen je team de meest opvallende persoon en waarom:
 Ik denk dat twee spelers hiervoor in aanmerking komen. Allereerst Patrick N’Koyi, een speler met een rijke voetbalcarrière en veel ervaring in het betaald voetbal. Verder vind ik Patrick als aanvoerder erg sterk; Hij helpt de andere jongens in ons elftal op tactisch- en voetbalgebied. Verder kwelde hij met blessures bij aanvang van het seizoen, maar is hij op dit moment sterk teruggekomen en verwezenlijkt hij een sleutelrol in onze basisopstelling op meerder posities. Ten tweede Maiky Fecunda, ook een speler met een verleden in het betaald voetbal. Maiky is een voetballer met eeuwige rust aan de bal, technisch enorm vaardig, slim en werkt zowel offensief als defensief enorm hard voor het team.
Ik heb heel veel respect voor................. omdat:
Binnen onze club: Gino Janssen, hij is voor alle rollen binnen de staf in principe inzetbaar. Als er iets geregeld moet worden, staat hij direct voor je klaar, topgozer!
Buiten onze club: Mijn ouders, ze zijn er voor mij altijd geweest in de makkelijke en moeilijke tijden. Verder zijn zij mijn no. 1 supporters en is mijn vader zo goed als bij iedere wedstrijd aanwezig, wat ik enorm waardeer en koester!
Wie zijn de meest bijgebleven spelers tot nu toe:
Thijs van Pol, in mijn eerste seizoen in de selectie van V.V. Gemert wist hij het mij iedere training wel lastig te maken of te verrassen in de partijen. Ik had enorm veel respect voor hem en ervaarde hem als een sterke en krachtige speler die op dat moment wel een stap(je) hoger kon spelen. Willem den Dekker, in mijn laatste twee seizoenen bij V.V. Gemert heb ik samengespeeld met Willem den Dekker. Wat een ongelofelijke drive, trap en conditie heeft deze jongen. Hij heeft niet voor niets de stap naar de Treffers mogen maken. Ik zal de momenten niet meer vergeten na de trainingen, waarin we samen oefenden op vrije trappen en penalty’s, met uiteraard ik die ze tegen mocht gaan houden! 😉
Je avontuur bij Helmond Sport was hoopgevend, maar toch ging het mis:
Mijn tijd bij Helmond Sport was nog vroeg in de jeugd. Ik heb daar ontzettend veel mogen leren wat betreft basistechniek van mijn toenmalig keeperstrainer Jan Snijders. In de overgang naar de C-jeugd werden de teams van Helmond Sport en VVV-Venlo gemengd en werden er uiteindelijk twee andere keepers uitgekozen in plaats van mij. Deze jongens hadden al een voorsprong in hun fysieke ontwikkeling, waar ik op dat moment in m’n groeispurt achterbleef. Dit was op dat moment een pijnlijk moment om te verwerken, maar ik heb mijn jeugd kunnen vervolgen bij V.V. Gemert in de selectieteams. Hier heb ik ontzettend goede herinneringen aan!
Vanwaar je overstap van Gemert naar FC Eindhoven/av:
Na drie jaar in de hoofdmacht van Gemert gespeeld te hebben, miste ik de benodigde speelminuten die ik op mijn leeftijd nodig heb om me als keeper verder te kunnen ontwikkelen. Verder waren de kansen die ik van de trainer kreeg enorm gering en de ultieme kans om mezelf te bewijzen ging verloren door afgelastingen van wedstrijden gedurende Coronatijd, waarbij mijn concurrent op dat moment geblesseerd was. Ik heb ervoor gekozen om naar FC Eindhoven te gaan, om een aantal jaar wedstrijdervaring op te doen en wist hier al gauw mijn plekje onder de lat te verzilveren als eerste keeper in de 1e Klasse.
Persoonlijk:
Wat is je favoriete dagelijkse bezigheid:
Ik vind het heerlijk om muziek te luisteren via Spotify en na een lange werkdag series of films te kijken. Verder ben ik het weekend het liefst met vrienden of mijn vriendin.
Met welke bekende Nederlander zou je wel een weekje willen ruilen:
Geen, ik wil er niet aan denken om te leven als BN-er en continu maar in de spotlight te moeten staan. Ik geniet van innerlijke rust! 😉
Waar maak je je zorgen om in de huidige samenleving:
De huidige generatie, het lijkt ieder jaar ‘erger’  te worden, waarin ik een gebrek aan respect, normen en waarden vaak merkbaar terug zie komen.
Wat zijn je slechte eigenschappen
Ongeduld, het liefst alles alleen willen doen en ik kan vrij chaotisch aan de slag gaan.
Wat zijn je goede eigenschappen:
Behulpzaam, sympathiek, het goede van een ieder inzien, verantwoordelijkheid nemen en loyaliteit.
Omschrijf jezelf als Doelman:
Ik zou mezelf omschrijven als een doelman die betrouwbaar is, verder een doelman die aanwezig is in het spel, zowel sterk in het meevoetballend aspect als coachend. Ondanks mijn lengte weet ik het veel aanvallers het lastig te maken in 1-op-1 situaties. Tot slot denk ik dat mijn reflexen sterk zijn!   
Hoogtepunt als speler:
Mijn hoogtepunt als speler was in de O23 van V.V. Gemert, waarbij we een kampioenswedstrijd speelden tegen V.V. UNA O23. Het was een ontzettend spannende wedstrijd, waar ik volledig onderdeel van mocht uitmaken. De sfeer was tijdens de wedstrijd vrij grimmig, slecht weer en donker. Het bleef tot vlak voor het einde van de wedstrijd 1-1, waar uiteindelijk in de laatste minuut één van onze verdedigers de 2-1 wist te maken. De ontlading was enorm en dit hebben we destijds met onze O23-selectie goed gevierd! Verder heb ik zelden zo’n druk bezochte ‘jeugd’ wedstrijd in het amateurvoetbal gezien en mogen ervaren. Dit was mijn absolute hoogtepunt als speler en eentje om nooit te vergeten! 
Dieptepunt als speler:
Mijn dieptepunt als speler was in oktober 2022, waarin op de training ernstig geblesseerd raakte aan mijn knie. Bij FC Eindhoven AV ben ik ontzettend sterk gestart aan het seizoen, waar we na drie competitiewedstrijden ongeslagen begonnen. Mijn plekje had ik verdiend onder de lat en wij hadden als spelersgroep enorm hoge verwachtingen van het seizoen in de 1e klasse. Uiteindelijk is het seizoen desastreus afgelopen met als gevolg de degradatie naar de 2de klasse. Na een maand wachten voor een MRI-scan kreeg ik in november te horen dat het ging om een afgescheurde rechtse voorste kruisbandblessure, waardoor ik 9 tot 12 maanden aan de kant stond.  
Vrouwenvoetbal:
Ik vind het mooi dat iedereen zijn passie en sport kan uitvoeren, maar het vrouwenvoetbal mag van mij minder aandacht krijgen dan wat het op dit moment krijgt. Het niveau is regelmatig lachwekkend te noemen en ik zou liever 3de divisie teams uitgezonden zien worden op nationale televisie.   
Meest overschatte voetballer:
Memphis Depay
Meest onderschatte voetballer:
Joshua Kimmich & Moussa Dembélé
Meest opmerkelijk nieuwsfeit:
Toespraak Ramsey Nasr over Palestina, waarin hij zich meteen liet horen in een (nog) vroeg stadium van de oorlog tussen Palestina en Israël.
Overige:
Favoriete club uit het betaalde voetbal:
Chelsea FC
Favoriete trainer uit het betaalde voetbal:
Sir Alex Ferguson
Favoriete speler uit het betaalde voetbal:
Keeper: Manuel Neuer (revolutionaire keeper), Ederson (De meest grúwelijke trap die ik ooit heb gezien, iets om jaloers op te zijn) Speler: Cristiano Ronaldo
Meest arrogante trainer(s) uit het betaalde voetbal:
José Mourinho
Meest arrogante speler(s) uit het betaalde voetbal:
Dusan Tadic (In zijn tijd bij Ajax)
Stelling (motiveer je antwoord):
Toekomst: zaterdag of zondagvoetbal:
Zondag, een voetbalwedstrijd is voor mij de ideale manier om een weekend mee af te sluiten!
Staat het voetbal bij jou op de eerste plaats:
Dit is door de jaren heen veranderd, er zijn in mijn optiek naast voetbal nog veel andere belangrijke zaken in het leven.
Wat is het beste voetbaladvies dat je ooit hebt gekregen en van wie?
Als keeper wilde ik mezelf altijd heel graag van mijn beste kant laten zien en kwam jeugdigheid nog veel naar boven tijdens wedstrijden. Het advies wat ik heb ontvangen van mijn toenmalig trainer (Niek van den Berg) is om ‘eenvoudig’  te beginnen, om dit tijdens de wedstrijd verder uit te bouwen als je er eenmaal lekker in zit. Verder bekijk ik veel video’s op Youtube van andere keepers ter inspiratie. De ‘side-volley’ is bijvoorbeeld een vrij nieuwe traptechniek die ontzettend effectief kan zijn in het opzetten van een counteraanval. De uitspraak die mij is bijgebleven om dit ieder trainingsmoment te verbeteren is: “Repetition is the key to success!”
Hoe bereid je je voor op een wedstrijd:
Ik vind het prettig om op de wedstrijddag op tijd op te staan en goed en stevig te ontbijten. In de kleedkamer kan ik wel genieten van de muziek die energie geeft, om mezelf zo optimaal mentaal voor te bereiden. Gedurende de warming-up ben ik ‘relaxed’ , voer ik de oefeningen rustig uit en focus ik op techniek.
Mening: Spelers zeggen te gemakkelijk af voor een weekendje weg of vakantie:
Ik vind dat er voor een training vaak te gemakkelijk wordt afgezegd. Een weekendje weg of vakantie moet op z’n tijd wel kunnen en daarmee jezelf even los kunnen laten van de buitenwereld. Ik kan hier zelf ook van genieten in de vorm van wintersport of een zonvakantie in het buitenland.
Wanneer gaat iemand over jouw grens heen:
Wanneer er op negatieve wijze wordt gesproken over mijn familie, vriendin of vrienden.
Wat is jouw meest kostbare bezit en waarom:
Mijn gezin en dat we allemaal gezond en gelukkig zijn.
Ja/Nee:
Kunstgras: JA
Handhaving met je club dit seizoen: NEE
Kies je je vrienden uit: JA
Ik wil graag voetbaltrainer worden in de toekomst: NEE
Een voetbaltrainer moet niet ouder zijn dan 60 jaar: NEE
Na de wedstrijd lekker doorzakken in de kantine: NEE
Moet het vrouwenvoetbal meer aandacht krijgen: NEE
Maak jij je druk om wat andere van je denken: NEE
Ben je gevoelig voor de mening van supporters: NEE
Open:
Het mooiste sportcomplex: Sportpark Zuid, Groesbeek (De Treffers)
Het lelijkste sportcomplex: Sportpark RKVV Fiducia, de Rips
Slechtste ervaring op bezoek bij een tegenstander: De kleedkamers bij FC Dordrecht, het was er ontzettend smerig en de omstandigheden voor ons als tegenstander waren onaangenaam.
Het slechts voetballend team in de 2e klasse: NWC Asten
Voor welke club zal je nooit gaan spelen:
Het best voetballend team in de 2e klasse: Brabantia
Welke speler van een andere vereniging zou je graag bij jullie zien voetballen: Chafik Mezziani (Mierlo-Hout)
Wie is volgens jou de beste speler uit jullie selectie: Maiky Fecunda
Dat zeggen wij, wat zeg jij:
Wij zeggen: Wat een desastreus seizoen -tot nu toe- voor FC Eindhoven/av
Jij zegt: Tot nu toe valt het seizoen nogal tegen. We hebben een redelijk nieuwe selectie met een samenzwering van het eerste en tweede. We komen op dit moment te kort in het aantal kwalitatief sterke spelers. We laten door de wedstrijden heen wel het spel zien, wat past bij de visie van de club en het bolwerk FC Eindhoven en dat mag gekoesterd worden. Hopelijk gaan we een goede tweede seizoenshelft tegemoet, waarin we degradatie kunnen voorkomen!  
Wij zeggen: De club heeft de juiste keuze gemaakt met het nieuwe beleid 
Jij zegt: Ik vind dit een lastig dilemma. Ons team is namelijk meer één geworden en er hangt een betere sfeer in de spelersgroep. Daarentegen is de spelersgroep kwalitatief gezien flink afgenomen en zou het spijtig zijn als we volgend seizoen in de 3de klasse uitkomen, terwijl de afgelopen jaren enorme successen zijn geboekt en de club van ver komt (4de klasse). 
Wij zeggen: Tweede degradatie op rij is zowat onoverkomelijk  
Jij zegt: De spelersgroep begint steeds meer aan elkaar gewend te raken en ik zie jongens meeliften op het niveau van de groep. Wij zijn een team die elkaar beter maakt en het spel groeit week na week! Als wij het harde werken kunnen, de stappen die we met de spelersgroep maken en de gemaakte afspraken goed nakomen. Dan geloof ik erin dat we deze om kunnen gaan zetten in punten en een veelbelovende tweede seizoenshelft. 
Wij zeggen: Stijn Goossens is ook de komende jaren te bewonderen in het shirt van FC Eindhoven/av
Jij zegt: Voor mij is het belangrijk dat we in de 2de klasse blijven voetballen. Op 3e klasse niveau vind ik de afstand te groot naar de club en met het vooruitzicht dat er daaropvolgend veel spelers zullen vertrekken, baart me zorgen. 
Wij zeggen: Peter Coumans
Jij zegt: Een tactisch enorm krachtige trainer die spelers echt voor hem weet te winnen. Hij haalde in het seizoen dat ik bij FC Eindhoven AV kwam het beste uit zijn spelers en we wisten in de voorbereiding met een deel van het seizoen 11x ongeslagen te blijven met één tegengoal. Mijn tijd met hem heb ik als een prettige en leerzame periode ervaren.  
Wij zeggen: Andre Nijssen
Jij zegt: Een goudeerlijke, geweldige man vol humor met een sterke eigen wil. André heeft mij bij FC Eindhoven AV binnengehaald en daar ben ik nog steeds dankbaar voor. Het contact tussen ons onderhouden we zo nu en dan op de zondagen na de wedstrijden als André komt kijken en regelmatig telefonisch. Ik heb een goede band met hem, hij staat altijd klaar voor mij en ik vind het spijtig dat hij niet meer actief betrokken is bij de club.  
Tot slot:
Amateurvoetbaleindhoven.nl:
Een fijne en vlotte website, waarin de voetballers op amateurniveau een podium krijgen en ook eens even ‘in the spotlights’ mogen staan. De waardering is groot van voetballers binnen de regio en het wordt veel geraadpleegd door omliggende clubs. 
FC Eindhoven/av is een fantastische club omdat:
Het een warme club is, waarbij de jeugd kans krijgt om op een mooi niveau in het amateurvoetbal in te stappen. Verder zijn er goed opgeleide trainers (vanuit het betaald voetbal), die goede trainingen verzorgen en je in jouw ontwikkeling stappen willen laten zetten. 
Wie zou jij graag willen zien in deze rubriek 'Profiel vd week':
Luc Lentjes (ASV’33)

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


de smiley gang
02 februari 13:35
Goed verhaal!! Meester
john
02 februari 13:33
goeie meester
@POLLL
02 februari 13:31
heel interessant, ik geniet ervan.
@POLL
02 februari 13:26
mooi stuk geschreven.
@pol
02 februari 12:32
Bij een van de slechtere teams
Pol
02 februari 12:02
Mooi stuk!! Een van de betere keepers in de regio.