Decathlon Profiel van de week: Sem van den Nieuwenhof (SV Lierop)

Deelacties:

Deze week in profiel van de week komt Sem van den Nieuwenhof van SV Lierop aan het woord.

Sem werd op 21 april jl. kampioen met SV Lierop in de 4e klasse G. Waar iedereen dacht dat de titelstrijd tussen ASV’33, SV Brandevoort en ELI zou gaan, ging de ploeg van Tim van Seggelen er met de titel vandoor.

Belangrijk
Sem doorliep alle jeugdelftallen binnen SV Lierop en maakte in 2021 op 18-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal. De centrale middenvelder is een belangrijke spil binnen het elftal volgens trainer Van Seggelen. “Sem is een jongen die iedere week met tomeloze inzet zijn wedstrijden speelt. Hij is belangrijk binnen ons elftal en weet zijn mannetje te staan op het middenveld, en dat op 21-jarige leeftijd.”

Stap
SV Lierop keerde in 2014, na afwezigheid van vijf seizoenen, terug in de vierde klasse. In de voorgaande seizoenen eindigde SV Lierop doorgaans in de middenmoot. In de afgelopen twee seizoenen wist het nipt de nacompetitie te ontwijken voor klassebehoud met een opmerkelijke opmars voor dit seizoen. Van Seggelen heeft het elftal aan het voetballen gekregen en brengt de club voor de tweede keer in de historie naar de derde klasse.

Verdiend
Het kampioenschap voor SV Lierop mag meer dan verdiend genoemd worden. Het gat met nummer twee ELI is ondertussen opgelopen naar tien punten. SV Lierop verloor tot nu toe slechts twee duels en speelde tweemaal gelijk.

Komend seizoen is SV Lierop na twintig jaar weer te bewonderen in de derde klasse.

Hebben de roodwitten voldoende kwaliteiten om zich te kunnen meten op dit niveau, we vragen het aan Sem.

Open vragen
Stel je even voor aan de bezoekers van Amateurvoetbaleindhoven:
Sem van den Nieuwenhof, 21 jaar en woon al heel mijn leven in het mooie Lierop.
Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies:
Ik studeer medische biologie aan de Universiteit van Utrecht en loop momenteel stage bij het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Komend jaar zal ik de overstap maken naar Nijmegen om klinische bewegingswetenschappen te gaan studeren aan de Radboud Universiteit.
Wat zijn je passies / hobby's buiten het voetbal:
In de zomer- en winterstop ga ik graag mountainbiken, tennissen en hardlopen. Daarnaast spendeer ik graag tijd met mijn familie en vrienden, wat me erg veel energie geeft.
Hoe sta je in het dagelijks leven:
Ik probeer altijd positief te blijven.
Hoe denk je dat de voetbalwereld je ziet als speler:
Als hardwerkende middenvelder met een groot loopvermogen.
Wat spreekt je het meeste aan bij deze club en welke dingen juist niet:
Wel: De saamhorigheid en het dorpsgevoel binnen de club. Geweldig mooi sportpark, vele vrijwilligers, fanatieke supporters en leuke teams. We doen het met z’n allen!
Niet: Dat de club de platte kar niet aandurfde na het behalen van het kampioenschap. Dit zou wel een mooi moment zijn geweest.
Van welke trainer heb je het meeste geleerd en motiveer je antwoord:
Tim van Seggelen. Hij heeft ons jonge en wisselvallige team zeer stabiel weten te maken. Vooral in verdedigend opzicht hebben we veel stappen gemaakt. Waar we vorig jaar nog de meeste tegengoals van de competitie tegen kregen, weten we nu als team compact te staan en als collectief te voetballen.
Wat vind je van je huidige trainer en omschrijf zijn plus en min punten eens:
Pluspunten: De positieve coaching van Tim heeft ons team veel goeds gedaan, waardoor we vertrouwen hebben gekregen in onze kwaliteiten. Daarnaast ga ik altijd met plezier naar de trainingen. De trainingen bevatten altijd nieuwe oefeningen waarvan hij onderlinge wedstrijdjes weet te maken. Dit houdt ons als selectie scherp en gemotiveerd.
Minpunten: In hart en nieren blijft Tim toch een Somerenaar… Hopelijk kunnen we daar komend jaar nog wat meer verandering in krijgen. Daarnaast mag Tim wel wat meer rondjes geven in de kantine ;)
Wie is binnen je team de meest opvallende persoon en waarom:
Tijn van Nuenen, de clown van ons team. Altijd lachen met die kerel.
Ik heb heel veel respect voor................. omdat:
De trouwe supporters van de club die in zowel uit- en thuiswedstrijden massaal aanwezig zijn. Al regelmatig meegemaakt dat we in een uitwedstrijd de overhand hadden wat betreft supporters. Dit is ook te danken aan onze hoofdsponsor, die de laatste weken met een supportersbus zelf naar alle uitwedstrijden bivakkeert. Uiteraard heb ik ook veel respect voor de vele vrijwilligers van de vereniging. Het sportpark ligt er altijd piekfijn bij en er worden veel leuke evenementen georganiseerd.
Wie zijn de meest bijgebleven spelers tot nu toe:
Heel het kampioenselftal van dit jaar. Het voelt af en toe meer als een vriendenteam dan een voetbalelftal, wat misschien wel de kracht van dit team is.
Wat is het geheim achter dit kampioenschap:
Vertrouwen. We kunnen allemaal goed voetballen, maar het uitstralen van zelfvertrouwen richting een wedstrijd ontbrak de laatste jaren naar mijn mening. Heerlijk hoe dominant we dit seizoen gespeeld hebben door uit te gaan van onze eigen kracht en kwaliteiten.
Het vieren van het kampioenschap in een notendop:
Een! Dolle! Boel! Vanaf het moment dat het fluitsignaal ging tot aan klokslag middernacht voelde als een half uur. Alles kan, alles mag. Heerlijk!
Persoonlijk:
Wat is je favoriete dagelijkse bezigheid:
Het eerste een bakje koffie drinken.
Met welke bekende Nederlander zou je wel een weekje willen ruilen:
Mathieu van der Poel. Een echte winnaar met een ijzersterk uithoudingsvermogen.
Waar maak je je zorgen om in de huidige samenleving:
Huisvesting. Veel jeugd wil binnen ons eigen dorp blijven wonen, maar met de stijgende huurprijzen en ASML om de hoek zal dit steeds lastiger worden.
Wat zijn je slechte eigenschappen
Ik wil nog wel eens wat vergeten en ben een meester in uitstellen.
Wat zijn je goede eigenschappen:
Sportief, sociaal en nieuwsgierig.
Omschrijf jezelf als voetballer:
Ik ben een verdedigende middenvelder met een groot uithoudingsvermogen die er niet vies van is om vuile meters te maken voor het team. Duels winnen om vervolgens lange meters te maken is mijn grootste kwaliteit. Eenmaal voor de goal is het beter dat ik netjes de bal inlever bij de creatieve spelers van het team :)
Hoogtepunt als speler:
Mijn goal in de kampioenswedstrijd tegen RKSV Boerdonk, pure ontlading!
Dieptepunt als speler:
Mijn pols breken tijdens mijn officiële debuut bij het eerste… Binnen 25 minuten was de wedstrijd tegen SV Laar voor mij al voorbij en mocht ik een retourtje maken naar het ziekenhuis.
Vrouwenvoetbal:
Prima dat het er is, maar kijk er zelf niet graag naar. 12 mei zal ik wel langs de lijn staan om de dames van SV Lierop naar het kampioenschap te juichen.
Meest overschatte voetballer:
Steven Bergwijn
Meest onderschatte voetballer:
Kilometervreter Guus Til.
Meest opmerkelijk nieuwsfeit:
Ongeregeldheden in het Midden-Oosten. Beetje angstaanjagend hoe makkelijk deze landen alles op denken te lossen met geweld.
Overige:
Favoriete club uit het betaalde voetbal:
PSV
Favoriete trainer uit het betaalde voetbal:
Ron Jans en Louis van Gaal
Favoriete speler uit het betaalde voetbal:
Luuk de Jong
Meest arrogante trainer(s) uit het betaalde voetbal:
Diego Simeone
Meest arrogante speler(s) uit het betaalde voetbal:
Antony
Stelling (motiveer je antwoord):
Toekomst: zaterdag of zondagvoetbal:
Op lange termijn verwacht ik dat het seniorenvoetbal naar zaterdag verplaatst gaat worden. Helemaal prima, want dan kunnen we daarna met 11 man sterk de kroeg in duiken.
Staat het voetbal bij jou op de eerste plaats:
Ja, maar ik heb op dit moment nog geen offers hoeven te maken. Ik weet mijn studie, voetbal en privé momenteel prima te combineren.
Wat is het beste voetbaladvies dat je ooit hebt gekregen en van wie?
Een specifiek voetbaladvies is me niet bijgebleven, maar bij jeugdtrainer Peter Grotenhuis is het plezier in voetballen allemaal begonnen.
Hoe bereid je je voor op een wedstrijd:
Stevig ontbijten, bakje koffie drinken, en naar de helden van het tweede elftal kijken.
Mening: Spelers zeggen te gemakkelijk af voor een weekendje weg of vakantie:
Nee, dat valt dit jaar in ons team reuze mee. Dit had wel eens anders kunnen zijn, aangezien we tijdens de ‘mogelijke’ nacompetitie waarschijnlijk een groot aantal spelers zouden missen door een vriendenweekend dat gepland staat. Het kampioenschap komt dus perfect uit!
Wanneer gaat iemand over jouw grens heen:
 Slaande beweging of natrappen. Dit hoort niet thuis op een voetbalveld.
Wat is je mening over het item ‘grensoverschrijdend gedrag’ wat dagelijks voorbij komt in de media en ben je zelf ooit in aanraking gekomen met dit item:
Ik ben er zelf gelukkig nog nooit mee in aanraking gekomen, maar het is natuurlijk heel erg voor de mensen die er serieus mee te maken hebben gehad.
Ja/Nee:
Kunstgras: JA
Kies je je vrienden uit: NEE
Ik wil graag voetbaltrainer worden in de toekomst: JA
Een voetbaltrainer moet niet ouder zijn dan 60 jaar: JA
Na de wedstrijd lekker doorzakken in de kantine: JA
Moet het vrouwenvoetbal meer aandacht krijgen: NEE
Maak jij je druk om wat andere van je denken: JA
Ben je gevoelig voor de mening van supporters: JA
Trainer kan me op elke plaats binnen het veld opstellen: NEE
Wil je op deze Ja / Nee vragen nog iets nader toelichten: Voetbaltrainer bij de jeugdelftallen zou ik later wel willen worden.
Open:
Het mooiste sportcomplex: De Kerveheester van RKSV Boerdonk 
Het lelijkste sportcomplex: De Rijpel van Rood-Wit ‘62
Slechtste ervaring op bezoek bij een tegenstander: 0-6 eraf gaan tegen SV Budel in 2023
Het slechts voetballend team in de 4e klasse G: MVC de Mortel
Het best voetballend team in de 4e klasse G buiten SV Lierop: SV Brandevoort
Wie is volgens jou de beste speler uit jullie selectie: Rob Kornuijt
Welke speler van een andere vereniging zou je graag bij jullie zien voetballen: Julian van de Vossenberg van RKSV Boerdonk. Niet per se om zijn voetbalkwaliteiten, maar hij is een perfecte volkszanger om de kantine te openen. 
Dat zeggen wij, wat zeg jij:
Wij zeggen: SV Lierop heeft titelkandidaten ASV’33, ELI en SV Brandevoort verrast met dit kampioenschap 
Jij zegt: Ja, vooraf werden deze ‘grote drie’ neergezet als torenhoge favoriet. We hebben absoluut het tegendeel bewezen met inmiddels 10 punten voorsprong op nummer 2 ELI. Dat alles er dit seizoen zó goed uitkomt voelt geweldig.
Wij zeggen: SV Lierop heeft voldoende kwaliteiten voor de derde klasse 
Jij zegt: Zeker! We hebben een jonge ploeg waar nog erg veel rek in zit. Ik verwacht dat we prima mee kunnen voetballen in de subtop van de 3e klasse.
Wij zeggen: Spelersgroep blijft voor komend seizoen intact 
Jij zegt: Daar ga ik wel vanuit. De sfeer binnen het team en de selectie is fantastisch. Het voelt echt als een vriendengroep die hard voor elkaar wil werken. Heerlijk voetballen. 
Wij zeggen: Sem van den Nieuwenhof is ook de komende jaren te bewonderen in het shirt van SV Lierop  
Jij zegt: 100%. Ook komend jaar zal ik mijn meters maken voor ons SV Lierop.
Wij zeggen: SV Lierop laat de wedstrijden tegen ELI en SV Brandevoort niet lopen en gaat volop de strijd aan om deze wedstrijden te winnen
Jij zegt: We gaan vol voor de winst! We hebben met zowel ELI als SV Brandevoort nog een appeltje te schillen, want dit zijn de enige ploegen waar we dit seizoen nog niet van hebben gewonnen. We zijn ook naar de trouwe supporters verplicht om met volle overtuiging de wedstrijd aan te vliegen. 
Wij zeggen: Mark Lommen
Jij zegt: Een trainer die in zijn jaren bij SV Lierop veel jeugd de kans heeft gegeven om minuten te maken in het eerste elftal. Ook ik ben in 2021 gedebuteerd onder Mark Lommen, waar ik hem uiteraard erg dankbaar voor ben!
Tot slot:
Amateurvoetbaleindhoven.nl:
Mooie toevoeging voor het amateurvoetbal in de omgeving van Eindhoven. Onze verzorger Toon blijft trouw alle tussenstanden (Livescore) van onze concurrenten opdreunen in de rust.
SV Lierop is een fantastische club omdat:
Gezelligheid en fanatisme hand in hand gaan. Iedereen zet zich in om het maximale uit onze kleine voetbalvereniging te halen, met het kampioenschap van dit jaar als mooie bekroning hiervan.
Wie zou jij graag willen zien in deze rubriek 'Profiel vd week':
De nummer 6 van de eerstvolgende kampioen in de regio Eindhoven.

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Hans Verrijt
05 mei 6:03
Sem heeft zich prima ontwikkeld, zijn loopvermogen, inzicht en duelkracht zijn zijn sterkste punten, hij weet zich nu ook beter te wapenen tegen gemene tegenstanders
Fanboy van Sem
04 mei 13:49
Ik hoop dat Sem nog vele jaren in Lierop 1 blijft voetballen, want het is echt een toffe appel.
Lierop Supporter
03 mei 19:27
Ik hoop dat we volgend seizoen tegen Budel spelen.
Willy v.d. Elzen
03 mei 17:01
Net zo trots op SV Lierop als Sem. Mooi interview
supporter budel
03 mei 14:21
6-0 was nog aan de magere kant.
Bijzonder
03 mei 13:33
Sem heeft het mooiste en lelijkste sportcomplex per ongeluk omgewisseld? 😅
@DEVALK
03 mei 9:52
Robin Smets of Ferre de Vos
@DeValk
03 mei 8:40
Nummer 6 meldplicht!