Decathlon Profiel van de week: Ruud van Breemen (DBS)

Deelacties:

Deze  week in profiel van de week komt Ruud van Breemen van DBS aan het woord.
Ruud kwam al op 6-jarige leeftijd in de jeugdopleiding van PSV terecht. Hij speelde daar tot zijn 15e jaar. Na zijn avontuur bij PSV maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van UNA om vervolgens een seizoen later terug te keren bij DBS.
Na twee seizoenen in de jeugd van DBS te hebben gespeeld maakte Ruud op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal. De 22-jarige middenvelder is als 1e elftalspeler bezig aan zijn vierde seizoen bij de club uit Meerhoven.

Caillou Kleine Deters
De club DBS kreeg begin september het vreselijke nieuws te verwerken dat Caillou Kleine Deters op 19-jarige leeftijd bij en verkeersongeval is overleden. De doelman speelde zijn gehele carrière in de jeugd en selectie van DBS en maakte afgelopen zomer de overtap naar Brabantia. De club was in diepe rouw door dit gebeuren gezien Caillou Kleine Deters kind aan huis was bij de club. Ook binnen de selectie van DBS heeft dit voorval een behoorlijke impact gehad.

Draai
DBS kent tot nu toe een wisselvallig seizoen. In de eerste competitiewedstrijd werd nog gewonnen van Hoogeloon en een week later ging het tegen de amateurs van PSV pas in de slotfase ‘ongelukkig’ onderuit. Maar op wedstrijddag drie en vier was de ploeg van Eric van der Palen even niet bij les. In de thuiswedstrijd tegen Bladella lieten de manschappen van trainer Jurgen Elbers geen spaan heel van de thuisploeg en trakteerde DBS op een 0-9 nederlaag. Afgelopen zondag kwam daar nog eens 5-1 nederlaag overheen bij Wilhelmina Boys.

Na een redelijke start in de eerste twee wedstrijden lijkt DBS even de weg kwijt. Hoe kan het toch dat DBS ineens zover terugvalt, we vragen het aan Ruud.

Profiel van de week wordt mede mogelijk gemaakt door:

Open vragen
Stel je even voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Ik ben Ruud van Breemen, 22 jaar oud. Afkomstig uit Eindhoven waar ik nog thuis woon met mijn ouders, zusje en broertje. Ik speel inmiddels alweer 6 jaar bij DBS de club waar ik vandaan kom. Daarnaast geef ik inmiddels 5 jaar training in de jeugd bij DBS, waar ik op het moment hoofdtrainer van de 019-1 ben.
Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies:
Ik ben 4de jaars fysiotherapie student aan de fontys in Eindhoven. Daarnaast werk ik als bijbaantje bij de Albert Heijn XL.
Wat zijn je passies / hobby's buiten het voetbal:
Mijn passie voor sport is iets waarmee ik geboren ben. Fitness, tennis of padel zijn sporten naast het voetbal, die ik ook graag in mijn vrije tijd beoefen.  Op televisie wil ik niks van sport missen en volg ik naast het voetbalcompetities nog veel anderen sporten zoals tennis, basketbal en formule 1. Buiten het sporten om ga ik graag met vrienden uit. Vaak is dit dan naar het stratumseind of de Manhattan in Zeelst.
Hoe sta je in het dagelijks leven:
Ik sta positief in het leven, je moet elk moment van de dag genieten van het leven. Ik leef dan ook met de dag, waarin ik zoveel mogelijk uit haal.
Hoe denk je dat de voetbalwereld je ziet als speler:
Als een sterke balvaste middenvelder, die het liefste de bal in bezit heeft en vanuit daar het spel bepaalt. Verder mentaal gezien niet altijd even sterk en nog wel eens teveel met mezelf of randzaken bezig.
Wat spreekt je het meeste aan bij deze club en welke dingen juist niet:
Wel: De gezelligheid en gemoedelijkheid binnen de club is geweldig. Het is een hecht clubje, waar je je bijna als familie toe voelt verbonden.
Niet: DBS mag van mij zich wat meer prestatief op gaan stellen richting de jeugd. Het doel van DBS is om vanuit de jeugd zoveel doorstroom richting de selectie mogelijk te maken. Dan is naar mijn mening deze verandering noodzakelijk.
Van welke trainer heb je het meeste geleerd en motiveer je antwoord:
Bastiaan Riemersma, hij is 3 jaar mijn trainer geweest in mijn jeugd bij PSV. Een van de weinige trainers in mijn tijd bij PSV die menselijk was. Hij heeft voor mij op de juiste manier de basistechniek van het voetbal aangeleerd en me altijd tot het uiterste kunnen drijven. Deze basistechniek is nog steeds een van de belangrijkste elementen in mijn spel.
Wat vind je van je huidige trainer en omschrijf zijn plus en min punten eens:
Eric is een gedreven trainer die ons normaal gesproken goed kan motiveren en tot het uiterste kan drijven op trainingen en wedstrijden. Daarnaast is hij erg betrokken bij de jeugd en de doorstroom hiervan. Een verbeterpuntje is, dat hij nogal graag aan het woord is en zijn monologen dan af en toe wat langdradig zijn.
Wie is binnen je team de meest opvallende persoon en waarom:
Djess Koekendorp, erg bijzonder binnen en buiten het veld. Hij kan af en toe bijzonder geniaal zijn, waarbij hij een actie maakt die onmogelijk lijkt. Maar daarnaast ook af en toe zo afwezig in zijn eigen wereld dat hij tijdens de aftrap van de pupil van de week mee diep loopt. Buiten het veld is er ook niemand die zich zo bijzonder gedraagt als in positieve zin als Djess.
Ik heb heel veel respect voor................. omdat:
Colin van Laarhoven, hij regelt zo veel voor de club. Zonder hem zal DBS op instorten staan.
Wie zijn de meest bijgebleven spelers tot nu toe:
Dat zijn er aardig genoeg. Als ik dan toch moet kiezen denk ik Cody Gakpo, Jelle Born, Quint Zwartenkot en mijn neefke Stijn van den Berk.
Hoe gaat het met je blessure:
Goed, gelukkig niet ernstig. Ik hoop aankomende zondag weer fit te zijn.
Hoe ben je de periode zowel privé en als voetballer omgegaan met de coronacrisis:
Sportief gezien waren dat 2 erg zware jaren. 2 jaar waarin geen competitie is afgemaakt of überhaupt prestatieve wedstrijden zijn gespeeld, hakt erin. Ik heb toch zoveel mogelijk geprobeerd te blijven sporten. Met hardlopen, fitnessen, en tennissen heb ik me zo goed mogelijk kunnen redden.
De club heeft een moeilijke periode achter de rug met het wegvallen van Caillou Kleine Deters. Hoe ben jezelf omgegaan met dit grote verlies:
Dit was een moeilijke periode, waarin veel steun voor elkaar nodig was. Bij DBS heeft iedereen dit bij elkaar, denk ik, wel gevonden en waar DBS voor staat 'Door Broederschap Sterk' kwam erg goed naar boven. Dit heeft mij en denk ik iedereen erg goed gedaan.
Wisselvalligheid troef? Zo heb je recht op een overwinning bij PSV/av om vervolgens een blamerende 0-9 nederlaag te lijden tegen Bladella en een 5-1 nederlaag tegen Wilhelmina Boys::
Ik denk dat dit al jaren het probleem is van DBS. Wij zijn in staat van elke tegenstander te winnen met goed voetbal, maar kunnen daarnaast ook enorm door het ijs zakken als alles niet loopt zoals we willen en de omstandigheden net wat anders zijn dan gewenst.
Persoonlijk:
Wat is je favoriete dagelijkse bezigheid:
Sporten, en daarnaast sport of een leuke serie kijken
Met welke bekende Nederlander zou je wel een weekje willen ruilen:
Virgil van Dijk, voetbalt bij een van de grootste en mooiste clubs van de wereld met een geweldige trainer, medespelers en uitzinnige fans.
Wie zijn de belangrijkste personen binnen jouw voetbalomgeving:
Mijn ouders en vrienden binnen DBS.
Wat zijn je slechte eigenschappen
Ik ben nogal nonchalant en laks af en toe.
Wat zijn je goede eigenschappen:
Ik ben erg sociaal, behulpzaam, gedreven en altijd in voor gezelligheid. 
De grootste ergernissen in amateurvoetbal:
Foute vlaggers.
Hoogtepunt als speler:
Op jongere leeftijd toch het geluk te hebben om bij psv van een goede opleiding te genieten en daarnaast samen en tegen een aantal jongens gespeeld te hebben , die op het moment groot aan het worden zijn in het professionele voetbal.
Dieptepunt als speler:
Meerdere langdurige blessures.
Vrouwenvoetbal:
Ik vind het mooi dat er steeds meer dames gaan voetballen maar het trekt nog niet echt mijn aandacht.
Meest overschatte voetballer:
Harry Maguire (Manchester United)
Meest onderschatte voetballer:
Ibrahim Sangaré (PSV)
Meest opmerkelijk nieuwsfeit:
De corona gevallen die weer in een rap tempo toenemen. 
Overige:
Favoriete club uit het betaalde voetbal:
PSV
Favoriete trainer uit het betaalde voetbal:
Jürgen Klopp
Favoriete speler(s) uit het betaalde voetbal:
Cristiano Ronaldo, Lionel Messi.
Meest arrogante speler (s) uit het betaalde voetbal:
Noa Lang.
Meest markante figuur langs de lijn:
Ad van den Berk
Met wie van je team ga je ook buiten het voetbal om: 
Stijn van den Berk, Marijn van Asten, Dylan van Dinter, Rik de wit, Colin van Laarhoven.
Keuze (motiveer je antwoord):
Louis van Gaal of Ronald Koeman: 
Louis van Gaal, weet op de een of andere manier altijd succes te hebben en het is altijd vermakelijk om naar te kijken.
Lionel Messi of Cristiano Ronaldo: 
Cristiano Ronaldo, ik heb meer respect voor Ronaldo, die naar mijn mening met minder talent dan Messi er toch voor heeft gezorgd dat hij het maximale uit zijn carrière heeft gehaald. Ronaldo heeft er meer voor over moeten hebben om zijn top niveau te halen dan Messi.
Joël Drommel of Lars Unnerstall:
Lars unnerstall, is op de lijn een betere keeper wat naar mijn mening het belangrijkste is als keeper.
Eran Zahavi of 3 miljoen euro: 
Eran Zahavi, zijn goals van het afgelopen seizoen en het komende seizoen zijn meer waard dan 3 miljoen euro.
Vrouwenvoetbal of vrouwenhandbal:
Vrouwenhandbal, het niveau van het vrouwenhandbal ligt in vergelijking met het vrouwenvoetbal een stuk hoger en is leuker om naar te kijken.
René van der Gijp of Johan Derksen: 
Johan Derksen, ik hou er van dat iemand alles zegt wat hij denkt ondanks dat hij op tv uitgezonden wordt en hier regelmatig op bekritiseerd wordt.
Mark Rutte of Geert Wilders: 
Mark Rutte, puur omdat ik met Geert Wilders niks heb en hem een te grote extremist vind.
Ja/Nee: 
Kunstgras: JA
Prijsje met je club dit seizoen: JA
Ik wil graag voetbaltrainer worden in de toekomst: JA
Na de wedstrijd lekker doorzakken in de kantine: JA
Ik leef voor mijn sport: JA
Trainer kan me op elke plaats binnen het veld opstellen: JA
Een hoofdtrainer moet niet ouder zijn dan 60 jaar: NEE
Moet het vrouwenvoetbal meer aandacht krijgen: NEE
Ik krijg een onkostenvergoeding bij deze club: NEE
Wil je op deze Ja / Nee vragen nog iets nader toelichten: NEE
Open:
Het mooiste sportcomplex: De Hertgang (PSV)
Het lelijkste sportcomplex: UNA
Wie verdient volgens jou de titel 'clubman/clubvrouw' binnen je club: Colin van Laarhoven
Wat staat er bovenaan je bucketlijst: Veel reizen.
Voor welke club heb je de meeste sympathie en voor welke club juist de minste: meeste: DBS. minste: PSV/av
Voor welke club zal je nooit gaan spelen: Nooit meer voor UNA
Wie is volgens jou de beste speler uit jullie selectie: Pim Messing en Djess Koekendorp als hij er met zijn koppie bij is.
Welke speler van een andere vereniging zou je graag bij jullie zien voetballen: Jelle Born (op het moment in Amerika actief)
Dat zeggen wij, wat zeg jij:
Wij zeggen: DBS heeft voldoende kwaliteiten om mee te dingen in de top van de 3e klasse D
Jij zegt: Ben ik het mee eens, als het bij ons loopt en iedereen is fit zijn wij in staat hoge ogen te gooien.
Wij zeggen: Ruud van Breemen heeft te vroeg UNA verlaten voor DBS
Jij zegt: Ben ik het mee oneens, was voor mij de juiste stap en ik heb er nooit spijt van gehad.
Wij zeggen: Bladella is een maatje te groot voor de 3e klasse D
Jij zegt: Ik verwacht dat zij om het kampioenschap gaan spelen, of zij een maatje te groot zijn voor de 3de klasse zal op het einde van het seizoen wel blijken.
Wij zeggen: Bram Louwers
Jij zegt: Een erg belangrijk persoon in mijn loopbaan, aangezien hij mij het vertrouwen en de kans heeft gegeven om als jonkie van 17 te debuteren en een basisplaats te geven.  
Wij zeggen: Mart Schriks
Jij zegt: Binnen DBS een van de vaste waardes. Het is een mooi figuur die er altijd is en veel doet voor DBS. DBS zit echt in zijn hart en is daarnaast altijd in voor een gezellige 3de helft. Zeker na een aantal biertjes is hij graag dominant aanwezig.
Wij zeggen: Zondag wacht RPC, een pittige tegenstander. Wat verwacht je van deze wedstrijd. Uitslag?
Jij zegt: Ik verwacht dat wij als DBS reageren na 2 wedstrijden waar we enorm door de ondergrens heen zijn gezakt. Een lastige wedstrijd zal het zeker worden. Als het goed is zijn wij weer wat completer en kunnen we weer eens 3 punten pakken. Uitslag: 3-1 voor DBS natuurlijk
Tot slot:
Amateurvoetbaleindhoven.nl:
Mooi platform, waar alle uitslagen en wedstrijdverslagen snel opstaan. Zo blijft de amateurwereld mooi op de hoogte van wat er speelt. Het profiel van de week daarnaast een leuk initiatief waar je spelers beter leert kennen. 
DBS is een fantastische club omdat:
Het een erg gezellige, gemoedelijke club is die de ambitie heeft om vanuit eigen jeugd stappen vooruit wil maken.
Wie zou jij graag willen zien in deze rubriek 'Profiel vd week':
Niek Raaijmakers (PSV av)

 

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?