Decathlon Profiel van de week: Ralf Walravens (SV Tivoli)

Deelacties:

Deze week in profiel van de week komt Ralf Walravens van SV Tivoli aan het woord.

Ralf begon met voetballen in de jeugd van Veloc wat in 2005, middels een fusie met Gestelse Boys, opging in VV Gestel. Bij de fusieclub maakte Ralf in 2009 op 18-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal. In 2013 vertrok de middenvelder naar SV Tivoli.

Ups en Downs
Ralf is ondertussen al tien jaar actief als eerste elftalspeler bij SV Tivoli. In deze periode kende hij hoogte en dieptepunten wat betreft prestaties. SV Tivoli bivakkeerde al decennia lang in de vijfde klasse, maar daar kwam na de komst van hoofdtrainer Hans Bonnema een einde aan. In 2017 werd SV Tivoli met overmacht kampioen in de vijfde klasse E. Een jaar later flikte Bonnema het weer om het kampioenschap op te eisen in de vierde klasse, waardoor SV Tivoli de stap maakte naar de derde klasse. In het eerste seizoen (2018-2019) wisten de oranjehemden zich nog te handhaven.

Vertrek
Hans Bonnema besloot na drie seizoenen SV Tivoli, te stoppen als hoofdtrainer. Na de succesperiode kon Bonnema zich niet meer vinden in het beleid en besloot de club te verlaten. In zijn kielzog verlieten ook enkele sterkhouders uit het succeselftal de club, waardoor SV Tivoli roemloos degradeerde uit de derde klasse. Na drie seizoenen vierde klasse keerde de club afgelopen seizoen weer terug in de kelder van het amateurvoetbal.

Elan
SV Tivoli heeft sinds enkele jaren een nieuw onderkomen en de club wil graag weer naar de vierde klasse. Met komst van trainer Suat Tasci en enkele teruggekeerde spelers is SV Tivoli bezig aan wisselvallig seizoen. Toch wist het de tweede periode te veroveren waardoor het mag deelnemen aan de nacompetitie voor promotie. De strijd om de titel lijkt verkeken gezien de grote achterstand op koploper Steensel.

SV Tivoli kan zich volledig gaan richten op de nacompetitie. Twee wedstrijden knallen en de vierde klasse ligt in handbereik.
Gaat SV Tivoli na één seizoen weer terugkeren naar het gewenste vierde klasse niveau, we vragen het aan de aanvoerder en ervaren middenvelder van SV Tivoli.

Open vragen
Stel je even voor aan de bezoekers van Amateurvoetbaleindhoven:
Ralf Walravens 33 jaar en inmiddels 10 jaar werkzaam bij Scherpenhuizen de verpakker en verwerker van groente en fruit naar heel Europa.
Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies:
Ik zit op de financiële administratie en doe het debiteurenbeheer. Ook zijn we bezig met een systeemupdate waardoor ik de kans krijg dit van begin af aan opnieuw mee op te zetten.
Wat zijn je passies / hobby's buiten het voetbal:
Buiten voetbal hou ik er van om creatief bezig te zijn. Denk aan rommelen met muziek zoals het zoeken van gouden ouden nummers maar vooral het draaien van de hardere stylen en deze twee samen te laten komen op mijn mengpaneel. Verder geniet ik er ervan om drankjes te doen met vrienden. Bij voorkeur op een festival maar ook gewoon bij iemand thuis. Als er dan nog tijd overblijft wil ik ook nog wel eens wat tekenen of schilderen.
Hoe sta je in het dagelijks leven:
Als een vrolijk iemand die van iedere dag een feestje probeert te maken door zoveel mogelijk te lachen en veel spontane dingen te ondernemen.
Hoe denk je dat de voetbalwereld je ziet als speler:
Als een gedreven speler die met het spelletje bezig is, zijn teamgenoten op een positieve manier op sleeptouw neemt en goed met druk om kan gaan door op een belangrijk moment nog wel eens zijn doelpuntje mee te pikken.
Wat spreekt je het meeste aan bij deze club en welke dingen juist niet:
Wel: Een erg leuke selectie die regelmatig ook buiten het voetbal met elkaar optrekt. Nadat RPC er op het sportpark bij is gekomen ziet de accommodatie er ook keurig uit. Ook is het in de kantine altijd gezellig omdat we er altijd zelf wel een feestje van maken.
Niet: Bestuurlijk kun je merken dat het een klein clubje is waar veel verwacht word van een klein groepje mensen. Hierdoor wordt helaas niet altijd het maximale uitgehaald wordt.  
Van welke trainer heb je het meeste geleerd en motiveer je antwoord:
Marc van Eijk, hij had de ondankbare taak het na Hans bij Tivoli over te nemen toen iedereen vertrokken was. Hij kwam uit het buitenland en had niet de mogelijkheid een team samen te stellen. Helaas viel de selectie kwalitatief dit seizoen heel erg tegen. Ondanks dat maakt Marc er altijd het beste van met uitgebreide en uitgedachten training met veel verantwoordelijkheden bij de spelers zelf. Hierdoor ben ik wel op een andere manier na het amateurvoetbal gaan kijken.
Wat vind je van je huidige trainer en omschrijf zijn plus en min punten eens:
Suat is een hele gedreven trainer die maar moeilijk tegen zijn verlies kan. Zijn manier van aanpakken spreekt me zeker aan. Aan het begin van het seizoen hebben we met alle spelers gezeten en alles wat geregeld moest worden geregeld. Zijn minpunt is dat hij soms iets te fanatiek is voor een 5e klasser.
Wie is binnen je team de meest opvallende persoon en waarom:
Mustafa Nawabi, iedereen kent hem van het amateurvoetbal. Heeft voor 60.000 man gespeeld! Spijtig dat die na 44 jaar in de selectie te hebben gespeeld er mee gaat stoppen.
Ik heb heel veel respect voor................. omdat:
Angelique Janssen zij is bij Tivoli kantinebeheerster, bestuurslid, wedstrijdsecretaris, wasvrouw en nog veel meer! Zonder haar is er geen Tivoli.
Wie zijn de meest bijgebleven spelers tot nu toe:
Bij zowel Gestel als Tivoli heb ik met veel spelers gespeeld die eigenlijk te goed waren voor de klasse waarin we speelde. Een daarvan was Mike van Dijk, altijd met voetbal bezig en was in de Bonnema-tijd een echte aanvoerder zowel in als buiten het veld.
Vanwaar de keuze voor SV Tivoli na je periode bij VV Gestel:
Bij Gestel schommelde ik wat tussen het 1e  en 2e  en na het kampioenschap in de 3e  klasse werden er een hoop nieuwe spelers gehaald. Ik ben nog een jaar voor mij kansen gegaan maar uiteindelijk had ik het gezelliger in het 2e. Toen het 1e ook nog eens naar de 1e klasse promoveerde en weer nieuwe spelers kwamen ben ik (voor het eerst en enige keer) opzoek gegaan naar een andere vereniging om toch voor het selectievoetbal te gaan. Peter Treffers was trainer van Tivoli en mijn oude trainer bij Gestel 2 vandaar de keuze.
Wisselvallige resultaten voor SV Tivoli. Verassende overwinningen met eveneens verassende nederlagen:  
We hadden inderdaad een moeizame start en over de bekerwedstrijden maar niet te beginnen. Na een wedstrijd of 3 kwamen eindelijk de punten. Ondanks onnodige gelijkspelen waren we toch in eens 8 wedstrijden ongeslagen en stonden we er aardig voor in de 2e periode. Door blessures, schorsingen en vakanties miste we helaas veel spelers tegen Riethoven en verloren daar dan ook. Echter hadden we het in de periode nog steeds in eigen hand  en was iedereen extra gemotiveerd de periode binnen te slepen. Wat resulteerde in een 1-0 overwinning op de koploper Steensel en behalen van het resultaat wat we allemaal wilde.
Persoonlijk:
Wat is je favoriete dagelijkse bezigheid:
Na een dag hard werken na huis rijden/fietsen met muziek net te hard aan zodat iedereen onderweg lekker mee kan genieten.
Met welke bekende Nederlander zou je wel een weekje willen ruilen:
Victor Mids (illusionist van Mindf*ck) lijkt me prachtig om mensen stom verbaasd achter te laten en dat ze denken wat is mij nou overkomen.
Waar maak je je zorgen om in de huidige samenleving:
Dat mensen alles maar aannemen en niet meer zelf nadenken en hun verstand niet meer gebruiken. 
Wat zijn je slechte eigenschappen
Op donderdagavond na het trainen geen ruggengraad hebben. De gevolgen zullen de meeste wel kennen…
Wat zijn je goede eigenschappen:
Eerlijk, afspraak is afspraak, altijd vriendelijk en hard werken.
Omschrijf jezelf als voetballer:
Hard werken, voorop in de strijd en stofzuigen.
Hoogtepunt als speler:
Over hoogtepunten mag ik niet klagen, ik scoorde in de kampioenswedstijd in de 3e klasse bij vv Gestel en won daar met het 2e de (reserve) beker. 2x kampioen met Tivoli en inmiddels 6 periodes. Maar het mooiste moment is toch wel met Gestel 2 in de beslissingswedstrijd om het kampioenschap op neutraal terrein op het toen nieuwe sportpark van Brabantia in de 88e minuut de 1-1 scoren om vervolgens die wedstrijd te winnen in de verlenging.
Dieptepunt als speler:
Ondanks een aantal keren degradatie mee te hebben gemaakt is het dieptepunt het uitvallen van me broertje Axel, Hij scheurde in een wedstrijd zijn achterste kruisband af en dat was de laatste wedstrijd die wij samen in de selectie gespeeld hebben.
Vrouwenvoetbal:
Goed dat het er is maar mij hoef je er niet voor wakker te bellen. Soms is het net of het ons opgedrongen wordt….
Meest overschatte voetballer:
Joey Klaassen denkt dat die bij Feyenoord mee kan.
Meest onderschatte voetballer:
Toni Kroos, dat ze die ooit voor 25miljoen hebben laten gaan bij Bayern.
Meest opmerkelijk nieuwsfeit:
Efteling bevestigt borstvergroting Doornroosje
Overige:
Favoriete club uit het betaalde voetbal:
PSV
Favoriete trainer uit het betaalde voetbal:
Guus Hiddink
Favoriete speler uit het betaalde voetbal:
In het verleden Luc Nilis, nu geniet ik het meest van Bellingham.
Meest arrogante trainer(s) uit het betaalde voetbal:
Eric ten Hag
Meest arrogante speler(s) uit het betaalde voetbal:
Dusan Tadic
Stelling (motiveer je antwoord):
Toekomst: zaterdag of zondagvoetbal:
Zondag! Heerlijk half 3, Gewoon licht en met voorkeur ook nog de zon, #mooiweervoetballer!
Staat het voetbal bij jou op de eerste plaats:
Absoluut, er moet iets geks gebeuren wil een training overslaan en als het zondags echt ergens om gaat ben ik nog wel bereid zaterdag rustig aan te doen. Gelukkig is dat niet zo heel vaak :P.
Wat is het beste voetbaladvies dat je ooit hebt gekregen en van wie?
Dat is een advies krijg ik van steeds meer mensen en dat is ga zolang mogelijk door als je kunt en er plezier in hebt. Ieder jaar is er wel zo een momentje dat ik er klaar mee ben maar stoppen kan altijd nog.
Hoe bereid je je voor op een wedstrijd:
Op tijd naar binnen, shirtjes klaar hangen, omkleden, benen insmeren met tijgerbalsem, daarna wat Dampo op de borst en als finishingtouch nog wat tocotoline inhaleren.
Mening: Spelers zeggen te gemakkelijk af voor een weekendje weg of vakantie:
Ja en ergens snap ik het wel. Het liefst ging ik ook ieder weekend weg maar ik krijg het niet over me hart het elftal midden in de competitie in de steek te laten.
Wanneer gaat iemand over jouw grens heen:
Je kan bij mij ver gaan maar geweld en racisme daar houdt het wel op.
Wat is je mening over het item ‘grensoverschrijdend gedrag’ wat dagelijks voorbij komt in de media en ben je zelf ooit in aanraking gekomen met dit item:
Ik heb de wijsheid niet maar soms denk ik door dingen aandacht te geven je het juist voed. Ik behandel iedereen zoals hoe ik zelf behandeld wil worden (cliché) maar nee, ik denk daardoor dat ik er nooit mee in aanraking ben gekomen.
Ja/Nee:
Kunstgras: JA
Promotie met je club dit seizoen: NEE
Kies je je vrienden uit: JA
Ik wil graag voetbaltrainer worden in de toekomst: NE
Een voetbaltrainer moet niet ouder zijn dan 60 jaar: JA
Na de wedstrijd lekker doorzakken in de kantine: JA
Moet het vrouwenvoetbal meer aandacht krijgen: NEE
Maak jij je druk om wat andere van je denken: NEE
Ben je gevoelig voor de mening van supporters: NEE
Trainer kan me op elke plaats binnen het veld opstellen: JA
Wil je op deze Ja / Nee vragen nog iets nader toelichten: JA: Vraag 2 mogen me teamgenoten het tegendeel bewijzen. Ik zal er in ieder geval voor gaan!
Open:
Het mooiste sportcomplex: Marvilde (eerste rondje van jou Peter als ik daar weer kom)
Het lelijkste sportcomplex: X die veel te kleine varkensstallen hebben ook zijn charmes
Slechtste ervaring op bezoek bij een tegenstander: Ik heb een hekel aan als je een kleedlokaal moet delen met een andere bezoekende ploeg. 
Het slechts voetballend team in de 5e  klasse E: op slechte dagen Tivoli
Het best voetballend team in de 5e klasse E: op goede dagen Tivoli
Wie is volgens jou de beste speler uit jullie selectie: Vassili Delikaris en Mike van Engeland hoe zij bidons vullen is ongekend.
Welke speler van een andere vereniging zou je graag bij jullie zien voetballen: Ik hoorde dat ene Mo Ihattaren weer beschikbaar was dat is wel iets voor Tivoli. Mijn mening is dat spelers niet teveel van clubs moeten wisselen.
Dat zeggen wij, wat zeg jij:
Wij zeggen: Ongekende hoogtepunten voor Ralf Walravens onder trainer Hans Bonnema 
Jij zegt: Zeker waar, absolute hoogtepunt was HET afscheidsfeest bij Reusel Sport. Mooie tijden de details zullen we achterwege laten.
Wij zeggen: SV Tivoli had er alles aan moeten doen om Hans Bonnema voor de club te behouden
Jij zegt: Ik denk niet persé Hans, maar Tivoli had er toen alles aan moeten doen om een Bonnema trainer te maken. Die zijn er tegenwoordig al twee (succes Luuk en Gijs). Achteraf praten is altijd makkelijk.
Wij zeggen: SV Tivoli gaat zich volledig richten op de nacompetitie 
Jij zegt: Zeker weten, zijn losse wedstrijden op zich, met de ervaring die we hebben denk ik dat het vuurtje weer gaat branden als het zover is.
Wij zeggen: Peter Treffers 
Jij zegt: Door Peter voetbal ik bij Tivoli dus bedankt daarvoor. Over een paar weken paar biertjes doen bij Sterksel?
Wij zeggen: Maikel van Dooren  
Jij zegt: Mooi mens, geen verstand van voetbal en slecht wisselbeleid. Maikel was de verkeerde man op de verkeerde plek vorig jaar. Ik heb er zelf altijd prima mee overweg gekund dus “no hard feelings”. Succes bij Riethoven en tot de laatste wedstrijd van de competitie, ik begreep dat er nog wat fusten op het spel staan?
Wij zeggen: VV Gestel
Jij zegt: Goede tijden slechte tijden meegemaakt maar gun ze het beste! Ondanks dat we er kei hard afgingen tegen ze in de 3de klasse heb ik toch me doelpunt tegen ze gemaakt.
Tot slot:
Amateurvoetbaleindhoven.nl:
Mooi initiatief ze hebben voetbalzone ingehaald als site die ik het eerst bezoek.
SV Tivoli is een fantastische club omdat:
Er hartstikke gezellige mensen rondlopen en de kantine altijd open is voor wat gezelligheid.
Wie zou jij graag willen zien in deze rubriek 'Profiel vd week':
Is Peter Treffers (54) een idee? Hij stond de laatste wedstrijd tegen ons gewoon onder de lat.
Wil je nog iets toevoegen in het algemeen:
Ik hoop dat Bas de Haas eindelijk eens wat vrijetrappen binnen gaat schieten anders gaat hem dat net als vorig seizoen weer een pitcher bier kosten.

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Kantinebeheerder RSP
05 april 18:11
Dā€™n brouwer was smaandags ook blij
Rob dvs
05 april 10:55
Genoeg duels uitgevochten met je ralf! Vervelende speler om tegen te hebben maar geweldige kerel!
Suat
05 april 4:39
Op en top gemotiveerde aardige mannetjesputter. Elke trainer wenst een dergelijke speler in zijn team. Ralf het is een eer om jou trainer te zijn.
Wesley
05 april 3:00
Mooi mens, ken de altijd een babbeltje mee maken.
RPC drinker op do/av!
05 april 0:34
Gij bent echt een topper binnen, en buiten het veld. Gaat jullie lukken in de nacompetitie! Lopen overigens veel toppers rond daar!šŸ˜šŸ˜
Redactie
04 april 22:36
Mark van Dongen zag het niet zitten om deel te nemen aan deze rubriek
Hans bonnema
04 april 22:34
Leuk stukje Ralf Mooie mens ben de gij . Promotie naar de vierde klasse is jullie gegund ( vaatje bier als het lukt ) en trouwens dat feestje bij reusel , zal ik ook nooit vergeten
Nel Versluis
04 april 22:09
Als tante ben ik super trots op deze sportieve voetballer