Decathlon Profiel van de week: Matt Bolhuis (RKSV Nuenen)

Deelacties:

Deze week in profiel van de week komt Matt Bolhuis van RKSV Nuenen aan het woord.

Matt begon op 5-jarige leeftijd met voetballen in de jeugd van RKSV Nuenen. Na alle hoogste jeugdteams -in bepaalde leeftijdscategorieën- te hebben doorlopen maakte Matt op 18-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal en stroomde daarna snel door naar een vaste plek in de selectie. De aanvallende middenvelder is nu bezig aan zijn vierde seizoen als basisspeler bij de vierde divisionist.

Transfer
Matt is momenteel een van de sterkhouders binnen het vaandelteam van de groenwitten. Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt. Afgelopen seizoen stonden er al enkele clubs uit de derde divisie op stoep bij de zoon van oud-profvoetballer Johan Bolhuis (FC Emmen en Veendam). Om afgelopen zomer al een overstap te maken vond Matt nog te vroeg, maar na dit seizoen gaat hij dan toch de stap maken.
De interesse van clubs was groot en uit het rijtje heeft Matt gekozen voor VV Gemert. Matt is na Niels Fleuren (De Treffers), Noël van Gerven (UNA) en Eon Herman (Kozakken Boys) al de vierde versterking voor het ambitieuze Gemert. Herman en Fleuren sloten zich in de winterstop van dit seizoen al aan bij de derdedivisonist.

Doorstroming
RKSV Nuenen heeft voor een aantal jaren terug een nieuw beleid ingevoerd. De doorstroming van jeugdspelers naar het eerste elftal moest meer gestalte krijgen waardoor er minder spelers van buitenaf in de selectie komen. Afgelopen jaren zijn er dan ook enkele spelers die vanuit de eigen jeugdopleiding de stap hebben gemaakt. Matt is na, Ed Craenen (UNA) de tweede eigen opgeleide speler die stap maakt naar een hoger niveau. Of het hier bij blijft is de vraag.

Trainer
Afgelopen seizoen kwam RKSV Nuenen in een lastig pakket terecht. Hoofdtrainer Maurice Verberne werd aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van MVV. Verberne was al assistent-trainer bij de club uit Maastricht en combineerde deze functie met het hoofdtrainerschap van RKSV Nuenen. Met de promotie van Verberne moest de club in een laat stadium op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De meeste trainers voor dit niveau liggen dan al vast. In de zoektocht naar een geschikte kandidaat kwam de club uit op RPC-trainer Ruud van der Rijt. Van der Rijt had zijn contract al verlengt bij de Eindhovense club, maar in goed overleg tussen beide besturen gunde RPC Van der Rijt deze stap.

Prestaties
Na een aantal mindere jaren maakte RKSV Nuenen in het afgelopen seizoen onder Verberne al de nodige stappen. Onder Ruud van der Rijt draait RKSV Nuenen ook dit seizoen een aardig woordje mee in de vierde divisie. Met veelal eigen opgeleide spelers staan de groenwitten momenteel op de tiende plaats in de competitie. De verschillen in de middenmoot zijn klein en de komende wedstrijden zijn bepalend of RKSV Nuenen zich gaat mengen in het linker of rechterrijtje.

Wat kunnen we de komende wedstrijden nog verwachten van RKSV Nuenen, we vragen het aan Matt.

Open vragen
Stel je even voor aan de bezoekers van Amateurvoetbaleindhoven:
Matt Bolhuis, 23 jaar. Woonachtig in Nuenen, op een steenworp van het sportpark. 
Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies:
Ik werk als partnership manager bij Triple Double, een sportmarketingbureau uit Eindhoven. Hier ontwikkelen we campagnes voor mooie merken en sportorganisaties zoals PSV, KLM en DHL. Zelf werkzaam voor o.a. Plaza Padel, GLORY Kickboxing en de interactieve voetbal app ShowYourSkills.  
Wat zijn je passies / hobby's buiten het voetbal:
Ik ben ook een fanatiek padeller, dit doen we regelmatig met een aantal boys uit de selectie. Verder vind ik het leuk om een drankje te doen met vrienden of om leuke dingen te doen met mijn vriendin.
Hoe sta je in het dagelijks leven:
Ik zie mezelf als een nuchter persoon, die altijd in is voor een geintje. 
Hoe denk je dat de voetbalwereld je ziet als speler:
Ik denk dat mensen mij zien als een creatieve voetballer die het liefst actief is op de helft van de tegenstander.    
Wat spreekt je het meeste aan bij deze club en welke dingen juist niet:
Wel: De mensen. Na 18 jaar bij deze club te zitten heb je een band opgebouwd met veel mensen binnen de club. Daarnaast is de sfeer binnen de club zeer prettig en gezellig, en is er veel binding tussen de selectie en andere teams.
Niet: Het missen van een teammanager bij het eerste elftal. 
Van welke trainer heb je het meeste geleerd en motiveer je antwoord:
Maurice Verberne, voordat Maurice bij Nuenen kwam heb ik altijd in een vrije rol gespeeld, zonder te veel rekening te moeten houden met de organisatie van het elftal. Dit was bij Maurice een NO-GO, en dat heb ik geweten.. haha. Door Maurice ben ik een veel volwassen voetballer geworden. Uiteindelijk heeft hij de hele selectie naar een hoger niveau getild, en dat resulteerde in een zeer mooi seizoen. 
Wat vind je van je huidige trainer en omschrijf zijn plus en min punten eens:
Ik vind Ruud een zeer goede, tactisch sterk onderlegde trainer. Die goed voortborduurt op de basis die we vorig seizoen hebben gelegd met de selectie. Na een mindere periode heeft Ruud een goede omzetting gedaan naar een andere opstelling, waardoor we meer punten zijn gaan pakken. Verder kun je ook een gezellig biertje met hem drinken. Mindere punt is dat Ruud nog wel eens een balletje uit geeft tijdens partijvormen, iets wat ik regelmatig anders zie.
Wie is binnen je team de meest opvallende persoon en waarom:
Max Verkuyl, een HBO-leraar met ADHD die regelmatig een heel sportpark bij elkaar schreeuwt voor een klein tikkie.
Ik heb heel veel respect voor................. omdat:
Joost is al jaren de rots in de branding voor alle spelers van RKSV Nuenen die een pijntje hebben. Zelf is hij op dit moment afwezig vanwege ziekte, maar hij blijft ons op de voet volgen. Via deze weg wil ik hem graag nogmaals liefde en sterkte toewensen.
Wie zijn de meest bijgebleven spelers tot nu toe:
Sven Verhallen, hele goede voetballer. Maar zat vanwege domme acties vaker een schorsing uit op de tribune, dan dat hij op het veld stond.
Je stond in de belangstelling van enkele clubs. Vanwaar de keuze voor VV Gemert:
Ik had direct een goed gevoel bij Gemert, en de mensen. Daarnaast sluit het sportieve plaatje dat ze voor me geschetst hebben zeer goed aan bij mijn ambitie. Verder heeft de club een zeer mooi complex, een grote supportersschare en is het echt een begrip in de regio.
Was de teleurstelling binnen de spelersgroep groot na het ‘plotselinge’ vertrek van Maurice Verberne:
Iedereen vond het zeker jammer, omdat we aan iets moois bezig waren. Echter is Maurice hier altijd open en eerlijk over geweest, en zag de groep het ook wel een beetje aankomen. Maar we zijn als groep ook zeer tevreden over Ruud.
Afgelopen zondag een zure nederlaag tegen Halsteren. Moet de club zich zorgen gaan maken dat het in de gevarenzone komt:
Inderdaad een zure nederlaag, met name omdat we misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen speelde waarin we veel kansen creëerden. Het zit nu even niet mee, maar de club hoeft zich zeker geen zorgen te maken over de gevarenzone. Daarvoor hebben we simpelweg te veel kwaliteit en is het vertrouwen in de groep te groot.
Persoonlijk:
Wat is je favoriete dagelijkse bezigheid:
Ik hou ervan om mensen hier en daar een beetje voor de gek te houden.  Daarnaast op kantoor een fervent tafeltennis en tafelvoetballer.
Met welke bekende Nederlander zou je wel een weekje willen ruilen:
Frenkie de Jong, lijkt me geweldig om een week speler van Barcelona te zijn.
Waar maak je je zorgen om in de huidige samenleving:
De stijgende prijzen, met name in de woningmarkt.
Wat zijn je slechte eigenschappen
Eigenwijs en snel afgeleid.
Wat zijn je goede eigenschappen:
Loyaal en sociaal
Omschrijf jezelf als voetballer:
Een creatieve nummer 10, met diepgang die ook af en toe een doelpuntje mee pikt.
Hoogtepunt als speler:
De reeks van 7 ongeslagen wedstrijden vorig seizoen, die teken stond voor de wederopstanding van Nuenen.
Dieptepunt als speler:
Twee zware knieblessures en het bijbehorende revalidatieproces.
Vrouwenvoetbal:
Mooi dat het zich in rap tempo ontwikkelt.
Meest overschatte voetballer:
Antony
Meest onderschatte voetballer:
Verratti
Meest opmerkelijk nieuwsfeit:
Onterechte tweede gele kaart van Groningen speler Määttä tegen Feyenoord.
Overige:
Favoriete club uit het betaalde voetbal:
PSV
Favoriete trainer uit het betaalde voetbal:
Arteta en Guardiola
Favoriete speler uit het betaalde voetbal:
Lionel Messi, Xavi Simons en Mohammed Kudus
Meest arrogante trainer(s) uit het betaalde voetbal:
Alfred Schreuder
Meest arrogante speler(s) uit het betaalde voetbal:
Dusan Tadic en Owen Wijndal
Met wie van je team ga je ook buiten het voetbal om: 
We hebben een hele hechte groep, dus ik ga met veel jongens ook buiten het voetbal om. Vorig jaar zijn we bijvoorbeeld met 10 boys uit de selectie naar Ibiza geweest.
Stelling (motiveer je antwoord):
Toekomst: zaterdag of zondagvoetbal:
Zaterdag
Staat het voetbal bij jou op de eerste plaats:
Nee, maar zeker in de top 3.  
Wat is het beste voetbaladvies dat je ooit hebt gekregen en van wie?
Peer van den Biggelaar; links aannemen, rechts schieten ;).
Heb je ooit in de jeugdjaren gedroomd van betaald voetbal:
Als klein jongetje zeker, daarna snel tevreden met een leuk niveau in het amateurvoetbal.
Hoe bereid je je voor op een wedstrijd:
Op tijd naar bed en een maaltijd salade van de Albert Heijn.
Momenteel zijn er vijf wissels toegestaan. Moeten we weer terug naar drie wissels per wedstrijd:
Ik ben voorstander van vijf wissels, hierdoor stijgt het niveau en het tempo. Wel moeten ze vasthouden aan drie wisselmomenten.
Hou je rekening met vakanties voor het voetbal: 
Zoveel mogelijk.
Ja/Nee:
Kunstgras: JA
Handhaving met je club dit seizoen: JA
Kies je je vrienden uit: JA
Ik wil graag voetbaltrainer worden in de toekomst: NEE
Een voetbaltrainer moet niet ouder zijn dan 60 jaar: NEE
Na de wedstrijd lekker doorzakken in de kantine: JA
Moet het vrouwenvoetbal meer aandacht krijgen: NEE
Maak jij je druk om wat andere van je denken: NEE
Ik krijg een onkostenvergoeding bij deze club: NEE
Trainer kan me op elke plaats binnen het veld opstellen: JA
Wil je op deze Ja / Nee vragen nog iets nader toelichten: JA: Ik vind dat vrouwenvoetbal de aandacht krijgt die het verdiend, lijkt me een kwestie van vraag en aanbod. Daarnaast twijfel ik nog om voetbaltrainer te worden in de toekomst. 
Open:
Het mooiste sportcomplex: RKSV Nuenen  
Het lelijkste sportcomplex: Juliana'31
Slechtste ervaring op bezoek bij een tegenstander: Niet direct een gedachte bij. 
Voor welke club heb je de meeste sympathie en voor welke club juist de minste: Minste: Orion
Meeste: VV Gemert ;)
Voor welke club zal je nooit gaan spelen: EMK
Wie is volgens jou de beste speler uit jullie selectie: Jeroen Keeris
Welke speler van een andere vereniging zou je graag bij jullie zien voetballen: Max Verkuyl
Dat zeggen wij, wat zeg jij:
Wij zeggen: RKSV Nuenen gaat voor het linker rijtje 
Jij zegt: Zeker! We willen het met deze selectie beter doen dan vorig jaar, dus we hebben nog alles om voor te spelen. 
Wij zeggen: 18 jaar RKSV Nuenen
Jij zegt: Fantastische tijd, heeft me veel vrienden opgeleverd. Blijf ze de komende tijd op de voet volgen en zal er nog vaak te vinden zijn. Hoop in de toekomst zeker nog terug te keren. 
Wij zeggen: Bij RKSV Nuenen gaan naast Bolhuis en Craenen nog meer sterkhouders vertrekken
Jij zegt: Ik denk dat Jeroen Keeris nog naar OJC vertrekt ;).
Wij zeggen: Jan Poortvliet
Jij zegt: Een echt voetbaldier en zeer dankbaar dat hij mij op jonge leeftijd en na blessures veel vertrouwen gaf als voetballer.  
Wij zeggen: Maurice Verberne
Jij zegt: Toptrainer en leuke gast. Hoop dat hij zijn ambities in het betaald voetbal waar kan gaan maken, met MVV is hij in ieder geval goed op weg. 
Wij zeggen: Assistent-trainer Martin Nieuwlaat
Jij zegt: Clubman die de cultuur binnen de club en selectie bewaakt. Maar goed dat hij geen scheidsrechter is geworden…
Tot slot:
Amateurvoetbaleindhoven.nl:
Mooi platform om het amateurvoetbal in de regio in de gaten te houden. Ik ben een trouw volger. 
RKSV Nuenen is een fantastische club omdat:
De mensen maken de club en de mensen zijn heel leuk. Daarnaast hebben ze met fantastische faciliteiten alle voorwaarden voor een amateurclub om goed te presteren.
Wie zou jij graag willen zien in deze rubriek 'Profiel vd week':
Julian Belle

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?