Decathlon Profiel van de week: Jordy Maes (SV Valkenswaard)

Deelacties:

De winterstop is voorbij en komend weekend gaan we van start met de tweede competitiehelft, dus ook een herstart van onze populaire rubriek ‘Profiel van de week’

We beginnen het jaar 2022 met Jordy Maes van SV Valkenswaard.
Jordy begon zijn voetballoopbaan in de jeugd van Rood Wit V. Daar doorliep hij alle selectie-elftallen in de jeugdopleiding van de club en op 16-jarige leeftijd maakte Jordy zijn debuut in het eerste elftal. Na een aantal jaren het eerste elftal te hebben gediend, besloot de verdediger in 2020 Rood Wit V. te verlaten en maakte hij een overstap naar SV Valkenswaard.

In zijn eerste seizoen bij ‘De Bosuilen’ heeft Maes niet veel wedstrijden gespeeld, aangezien de competitie vroeg ten einde kwam wegens corona. Afgelopen seizoen kende Maes met SV Valkenswaard een wisselvallig seizoen. De geelblauwen eindigden op de tiende plaats in de competitie en wisten daarmee nacompetitie te ontlopen.

Wissel
SV Valkenswaard nam na één seizoen al afscheid van trainer Goeran van den Heuvel. Maurice Hendriks werd aangesteld als nieuwe hoofdtrainer en onder zijn bewind is SV Valkenswaard nog altijd ongeslagen in de competitie en staat het fier aan kop in de tweede klasse E.

SV Valkenswaard versterkte zich  afgelopen zomer met Pepijn Dings, Mike van Dooren, Youri Roulaux en Vincent Blancke, daarnaast werden er vier tallenvolle jeugdspelers toegevoegd aan de selectie. Tegenover de komst van deze spelers stond een vertrek van een aantal sterkhouders, onder wie Erwin Isbouts, Tommy van de Gevel, Sam Weijers, Mitchel Kluijtmans en Sam Blanken.

Het vernieuwde elftal speelt onder het bewind van Hendriks echter fris en aanvallend voetbal, een speelstijl die goed ligt bij Jordy Maes. Het elftal herbergt dan ook de nodige kwaliteiten, wat heeft geleid tot een ongeslagen status in de competitie.

SHH
Zondag wacht een thuiswedstrijd tegen SHH, de huidige nummer vier in de competitie. Een pittige tegenstander waarmee SV Valkenswaard kan laten zien hoe ze uit winterstop zijn gekomen. Gaat SV Valkenswaard zijn positie waarborgen in de tweede seizoenshelft? We vragen het aan Jordy.
 

Open vragen
Stel je even voor aan de bezoekers van Amateurvoetbaleindhoven:
Jordy Maes, 26 jaar en woonachtig in Veldhoven.
Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies:
Ik ben 2 jaar geleden afgestudeerd als Podotherapeut. Maar ben nu werkzaam als Supply Chain Planner bij DAF Trucks. Ik ben verantwoordelijkheid om voor een optimale voorraad en optimaal benutte productiecapaciteit te zorgen.
Wat zijn je passies / hobby's buiten het voetbal:
Ik ben op vrijdagavond regelmatig in de stad te vinden voor een hapje/drankje. En ik boek graag een weekendje weg, als we vrij zijn.
Hoe sta je in het dagelijks leven:
Nuchter, niet te ver vooruit kijken. Vooral te genieten van de dingen die nu gebeuren.
Hoe denk je dat de voetbalwereld je ziet als speler:
Kopsterke centrale verdediger, die graag opbouwend en met een crossbal zijn steentje wil bijdragen in de opbouw. Dit jaar kom ik steeds meer op het niveau waar ik hoor te zitten. De afgelopen twee jaar heb ik mede door corona onder mijn niveau gepresteerd.
Wat spreekt je het meeste aan bij deze club en welke dingen juist niet:
Wel: De vele vrijwilligers die er voor zorgen dat alles soepel verloopt. Met Noud van den Borne voorop. 
Niet: De kantine mogen ze wat mij betreft halveren, die is zo enorm groot.
Van welke trainer heb je het meeste geleerd en motiveer je antwoord:
Ik vind het voornamelijk belangrijk dat een trainer een goede training geeft. Maurice en Koen van der Heijden (Hilvaria) kunnen een training koppelen aan een wedstrijd. Daar kan ik als speler (tactisch) iets van leren.
Wat vind je van je huidige trainer en omschrijf zijn plus en min punten eens:
Maurice weet heel goed waar de kwaliteiten van het team liggen. Heeft hier ook een duidelijk plan voor gemaakt en drukt zijn stempel met bepaalde spelprincipes. Soms wil Maurice te veel uitleg geven aan het team, ik vind dat zoiets niet altijd nodig is. Als hoofdtrainer maak je soms keuzes, die je niet uit kan leggen.
Wie is binnen je team de meest opvallende persoon en waarom:
Vincent Blancke, onze Belg. Pingelkoning pur sang.
Ik heb heel veel respect voor... omdat:
Mijn ouders, staan dag en nacht voor mijn familie klaar.
Wie zijn de meest bijgebleven spelers tot nu toe:
Rachid Chelah, Joey Hellstern, Yannick Lacroix, was op zijn 16e jaar al ontzettend goed. 
Vanwaar de keuze om Rood Wit V te verlaten voor SV Valkenswaard:
Ik heb echt een hele mooie tijd bij Rood-Wit gehad, ook buiten het voetbal om. Een hele hechte groep. Ik ga nu ook regelmatig naar zaterdag 1 kijken, al mijn vrienden spelen daar in. Maar na bijna 20 jaar daar gespeeld te hebben, wilde ik iets anders proberen. Dit heb ik ook altijd aangegeven. Valkenswaard informeerde al drie seizoenen naar mij, wat ik als persoon erg kon waarderen. Na een gesprek met Chris van de Donk heb ik mijn keuze gemaakt, en die pakt voornamelijk dit seizoen heel erg goed uit.
Wat maakt het elftal beter t.o.v. het afgelopen seizoen:
We hebben er natuurlijk enkele spelers erbij gekregen met de nodige kwaliteiten, maar die ook goed in groep liggen. Want na het corona jaar met Frank Weijers was de selectie aardig leeggelopen. Over vorig seizoen kan ik een boek schrijven, iedere week waren er wel problemen. Nu is dat allemaal opgelost. Iedereen wil een stap extra doen. De sfeer is goed, ook tussen het eerste en tweede elftal. Iedereen heeft er weer plezier in. Ik denk dat dat het belangrijkste is!
Ongeslagen de winterstop in, had je dit voorafgaand aan dit seizoen verwacht:
Nee totaal niet, en zeker niet met maar zes tegengoals. Ik had wel verwacht dat we bovenin mee zouden draaien. Maar we moeten nog wel tegen SHH en Mierlo Hout, twee lastige tegenstanders. Na deze wedstrijden kunnen we zeggen of ongeslagen de winterstop in gaan ook daadwerkelijk iets voorstelt.
Persoonlijk:
Wat is je favoriete dagelijkse bezigheid:
Ik breng graag tijd door met mijn vriendin, familie en vrienden
Met welke bekende Nederlander zou je wel een weekje willen ruilen:
Geen idee eigenlijk.
Waar maak je je zorgen om in de huidige samenleving:
We hebben een stikstofcrisis, coronacrisis, woningmarktcrisis, energiecrisis, klimaatcrisis, vluchtelingencrisis en personeelscrisis. Het zijn niet de beste tijden. Ik zie het ook niet snel veranderen. We hoppen van het ene probleem naar het andere.
Wat zijn je slechte eigenschappen
Ik wil wel eens teveel hooi op mijn vork nemen.
Wat zijn je goede eigenschappen:
Sociaal, positief en nuchter
Omschrijf jezelf als voetballer:
Kop, fysiek en positioneel sterk, met een goede inspeelpass. Mag nog wel wat aan mijn linkerbeen sleutelen.
Hoogtepunt als speler:
Onlangs de ongeslagen periodetitel met Valkenswaard en het kampioenschap met Rood-Wit V, in de 3de klasse
Dieptepunt als speler:
Blessureleed
Vrouwenvoetbal:
EK en WK zijn leuk om te zien. 
Meest overschatte voetballer:
Matthijs de Ligt
Meest onderschatte voetballer:
Lisandro Martinez
Meest opmerkelijk nieuwsfeit:
De oorlog in Ukraine blijft mij verbazen.
Overige:
Favoriete club uit het betaalde voetbal:
Sevilla, verkocht toen ik het clublied hoorde in het stadion.
Favoriete trainer uit het betaalde voetbal:
Ik vind het enorm knap wat Ten Hag met Manchester United doet.
Favoriete speler uit het betaalde voetbal:
Kevin de Bruyne
Meest arrogante trainer(s) uit het betaalde voetbal:
José Mourinho
Meest arrogante speler(s) uit het betaalde voetbal:
Tadic
Met wie van je team ga je ook buiten het voetbal om: 
Iedereen komt elkaar regelmatig in de kroeg tegen. We gaan dit jaar aan het einde van het seizoen met 30 man van de selectie naar Mallorca.
Stelling (motiveer je antwoord):
Toekomst: zaterdag of zondagvoetbal:
Ik denk dat steeds meer clubs een zaterdagteam gaan oprichten. Aangezien iedereen dan zaterdagavond opstap kan en zondag een vrije dag heeft. Mijn voorkeur gaat nog steeds naar zondag, ga liever op vrijdag de stad in haha!
Staat het voetbal bij jou op de eerste plaats:
Toen ik nog studeerde had ik veel tijd om met voetbal bezig te zijn. Met een vaste baan is dit steeds moeilijker aan het worden. Maar ik kan hier nog steeds een goede balans in vinden.
Hou je rekening met vakanties voor het voetbal: 
Ik probeer in de voorbereiding altijd begin augustus aanwezig te zijn, als dit kan met mijn werk. Vakanties boek ik tijdens het seizoen altijd in vrije weekenden. 
Wat is het beste voetbaladvies dat je ooit hebt gekregen en van wie?
Gewoon door zijn benen spelen en dan op goal met die knikker. (Chris van de Donk)
Heb je ooit in de jeugdjaren gedroomd van betaald voetbal:
Ik denk dat ieder jong mannetje droomt van betaald voetbal. Maar ik had wel snel in de gaten dat hem dat voor mij niet zou worden. Maar als je het eerste elftal haalt van je amateurclub, dan doe je het denk ik al bovengemiddeld goed.
Meisjes spelen samen met de jongens in het jeugdvoetbal. Zie jij dat in de toekomst ook gebeuren bij het seniorenvoetbal:
Nee, kan me hier niks bij voorstellen. Fysiek is dit verschil te groot. Ik begrijp ook niet dat we mannenvoetbal en vrouwenvoetbal willen vergelijken. Tennis en hockey benaderen we toch ook apart? Waarom moet dit dan continue met voetbal. Laten we gewoon ieder lekker zijn eigen ding doen.
Momenteel zijn er vijf wissels toegestaan. Moeten we weer terug naar drie wissels per wedstrijd:
Vijf keer wisselen zorgt er vaak niet voor dat de wedstrijd beter wordt. Wel is de kans dan groter dat je jongens speelminuten kunt geven. En ik denk dat dat ook belangrijk is.
Ja/Nee:
Kunstgras: NEE
Trainer kan me op elke plaats binnen het veld opstellen: NEE
Kies je je vrienden uit: JA
Ik wil graag voetbaltrainer worden in de toekomst: JA
Een voetbaltrainer moet niet ouder zijn dan 60 jaar: NEE
Na de wedstrijd lekker doorzakken in de kantine: JA
Moet het vrouwenvoetbal meer aandacht krijgen: Neutraal
Maak jij je druk om wat andere van je denken: NEE
Ik krijg een onkostenvergoeding bij deze club: NEE
Open:
Het mooiste sportcomplex: RKSV Nuenen
Het lelijkste sportcomplex: Wilhelmina '08
Slechtste ervaring op bezoek bij een tegenstander: Zelden een slechte ervaring. Op een paar opstootjes na, maar die horen bij het spelletje.
Voor welke club heb je de meeste sympathie en voor welke club juist de minste: Clubs zoals Hoogeloon en Beerse boys, die met een bepaalde lichting enorme stappen makken. Minste: Voornamelijk clubs waar drie man komt kijken, vaak in Limburg.
Voor welke club zal je nooit gaan spelen: -
Wie is volgens jou de beste speler uit jullie selectie: Mike van Dooren
Welke speler van een andere vereniging zou je graag bij jullie zien voetballen: Joey Hellstern (OJC Rosmalen)
Dat zeggen wij, wat zeg jij:
Wij zeggen: SV Valkenswaard is klaar voor de tweede seizoenhelft
Jij zegt: We hebben nog wel wat blessuregevallen, maar we kunnen dit goed opvangen. Er komen nu twee hele belangrijke wedstrijden aan. Je kunt ongeslagen bovenaan staan, maar als je deze twee verliest, stelt dat niks voor. Dan staan we weer bijna met iedereen gelijk. Het gaat zeker spannend worden, de top 5 is kwalitatief erg aan elkaar gewaagt. Maar Valkenswaard is klaar voor de tweede seizoenshelft!  
Wij zeggen: SV Valkenswaard heeft voldoende kwaliteiten voor de eerste klasse
Jij zegt: Dit is een van de betere selecties waar ik in heb mogen voetballen. Veel jongens in dit team kunnen een stap hoger maken. Dus ik vind dat wij de kwaliteiten hebben om in de eerste klasse te spelen.
Wij zeggen: Jordy Maes is ook komend seizoen speler van SV Valkenswaard
Jij zegt: Die kans is groot. Daar gaan we binnenkort over in gesprek
Wij zeggen: Assistent-trainer Jurgen Pinckers 
Jij zegt: Jurgen is ideaal als assistent-trainer, verstand van voetbal, op hoog niveau gespeeld. En oog voor gezelligheid, we drinken dan ook regelmatig een biertje in de kantine. Ik hoop dat ie er nog een jaartje aan vast plakt bij Valkenswaard.
Wij zeggen: Teammanager Mark Scheepers
Jij zegt: Mark wil voor iedereen alles regelen, of je nu voor 1 of 2 uitkomt. Wat als speler natuurlijk heel fijn is. We komen niks te kort!
Wij zeggen: Goeran van den Heuvel  
Jij zegt: Goeran heeft mij op mijn 16e laten debuteren bij Rood-Wit V. Ik heb altijd fijn met hem kunnen samenwerken. Tevens heeft hij vorig jaar alle jonge spelers van A1 opgesteld, ongeacht hun leeftijd. Daar profiteren wij als club nu van. Denk dat niet iedere trainer dat had aangedurfd.
Tot slot:
Amateurvoetbaleindhoven.nl:
Ondertussen een begrip in de regio! En een mooi platform voor zowel supporters als amateurvoetballers.
SV Valkenswaard is een fantastische club omdat:
De selectie bestaat voor 95 procent uit eigen jongens of spelers die een verleden hebben bij SV Valkenswaard, iedereen kent elkaar. Vrijwilligers die altijd voor de club klaar staan. Ik heb het na twee mindere jaren nu erg naar mijn zin. En gelukkig verliest de selectie ook de biertjes na de wedstrijd niet uit het oog.
Wie zou jij graag willen zien in deze rubriek 'Profiel vd week':
Daan Verbeek (Rood-Wit V.)
Wil je nog iets toevoegen in het algemeen:
Bedankt voor het interview! Als amateurvoetballer is het altijd leuk om aan zulke dingen mee te mogen doen.

 

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Chelah
23 januari 2:32
Blijft een toppertje die Jordy
Noud van den Borne
21 januari 8:42
Heel mooi interview gr
Jan van Hout
20 januari 9:52
Goed verhaal vriend! Je bent altijd welkom bij RW Zaterdag 1 en kunnen nog een snelle rechtsbuiten gebruiken ;-).