Decathlon Profiel van de Week: Brent Vulders (SPV)

Deelacties:

Deze week in profiel van de week komt Brent Vulders van SPV aan het woord.

Brent begon met voetballen in de jeugd van NWC en werd in 2009 opgenomen in de jeugdopleiding van Helmond Sport. Na een avontuur van vijf jaar Helmond Sport stapte Brent over naar het amateurvoetbal om te gaan spelen bij Olympia Boys. Na een aantal seizoenen bij de club uit Ommel te hebben gespeeld werd hij benaderd door FC Eindhoven. Dit avontuur duurde slechts één seizoen en Brent maakte de overstap naar Gemert om vervolgens een jaar later terug te keren bij Olympia Boys. Begin vorig seizoen sloot de 24-jarige middenvelder zich aan bij SPV Vlierden.

Naast actief te zijn in het veldvoetbal speelt Brent ook in de zaal. Daar is Brent bezig aan zijn derde seizoen als speler van ZVV Beringe wat uitkomt op het één na hoogste niveau in het landelijk zaalvoetbal.

Prestaties
SPV bivakkeert decennia lang tussen de vierde en vijfde klasse. In 2020 keerde SPV na een afwezigheid van drie jaar weer terug in de vierde klasse. In dat jaar werd de competitie na 15 gespeelde wedstrijden wegens Corona vroegtijdig beëindigt. SPV stond toen aan de leiding in de vijfde klasse en clubs kregen de mogelijkheid om te promoveren. SPV maakte gebruik van deze optie waardoor de club nu bezig is aan haar vierde seizoen op dit niveau.

In de afgelopen seizoenen eindigde SPV in de middenmoot. Voor dit seizoen is de ploeg van John Elbers terug te vinden in de gevarenzone met een achtste plaats in de competitie.

Wissel
Hoofdtrainer John Elbers gaat de club einde seizoen verlaten en wordt opgevolgd door William van Moorsel. Van Moorsel vormt momenteel een trainersduo met Marco van den Braken bij Geldrop en aan deze samenwerking komt na dit seizoen een einde.  

Van Moorsel heeft dus een nieuwe uitdaging gevonden bij SPV. Hij heeft de nodige ervaring als trainer en wist met name clubs uit de onderste regionen naar een hoger niveau te brengen. De hoop is natuurlijk dat SPV ook komend seizoen vierde klasse speelt.
De vierde klasse G telt twaalf ploegen waarvan er twee rechtstreeks degraderen en twee nacompetitie moeten spelen voor klassenbehoud. SPV staat met een achtste plaats net boven de streep.

Wat kunnen we van SPV in de tweede seizoenhelft verwachten en speelt SPV ook komend seizoen op dit niveau, we vragen het aan Brent.  

Open vragen
Stel je even voor aan de bezoekers van Amateurvoetbaleindhoven:
Brent Vulders, 24 jaar (bijna 25) en woonachtig in Asten.
Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies:
Na het afronden van mijn HBO-studie werk ik inmiddels alweer enkele jaren bij Van Kessel Olie BV te Milheeze als accountmanager Brandstoffen & Energie (waar ik het nog altijd super naar mijn zin heb). Ook ben ik sinds nog niet zo’n hele lange tijd trotse eigenaar van een handelsonderneming. Ik richt me voornamelijk op de online verkoop van elektrische kinderauto’s www.ewielshop.nl. Ik weet niet of het de bedoeling is om in deze rubriek reclame te maken, maar nu we het toch aan het vermelden zijn, kunnen we maar beter van de gelegenheid gebruik maken😉.
Wat zijn je passies / hobby's buiten het voetbal:
Ik vind het belangrijk om actief bezig te zijn en zie runnen van een eigen onderneming, daardoor eigenlijk al als een hobby. Verder vind ik het belangrijk om leuke dingen te doen met familie en/of vrienden. Denk daarbij aan een gezellig hapje eten of zo nu en dan eens op stap gaan. Ook ben ik altijd wel in voor een potje poker.
Hoe sta je in het dagelijks leven:
Positief en vrolijk. Daarnaast vind ik normen, waarden en respect belangrijk. Dat mis ik tegenwoordig een beetje bij de huidige generatie/jongeren.
Hoe denk je dat de voetbalwereld je ziet als speler:
Als een balvaste speler met een goede techniek, die eenvoudig een mannetje kan passeren en ook een goede pass in huis heeft.
Wat spreekt je het meeste aan bij deze club en welke dingen juist niet:
Wel: De saamhorigheid. SPV is een erg hechte club, waar iedereen voor elkaar klaar staat. Dit merkte ik zelf direct toen ik als nieuwe speler bij SPV terecht kwam. De manier hoe ik hier ben opgevangen is maar voor weinig clubs weggelegd. Ook beschikt SPV over een erg gezellige kantine, waar altijd wat te doen is/menig feestje wordt georganiseerd. Mede ook door de inzet van vele vrijwilligers.
Niet: Het trainingsveld ligt er ooit wat minder bij. Dit komt zeker niet door de inzet van de vrijwilligers, maar eerder door het slechte weer de afgelopen periodes en door de hoeveelheid trainingen die op dit veld worden afgewerkt.
Van welke trainer heb je het meeste geleerd en motiveer je antwoord:
Arno Meulendijks. In de jeugd van Helmond Sport. Wat een goede trainer was dat zeg; ook niet gek als je kijkt naar de clubs waar hij trainer is geweest. Hij wist veel spelers mentaal dusdanig te prikkelen dat zij het beste uit zichzelf konden halen en dat altijd op een positieve en doelgerichte manier. In het jaar dat hij trainer was wonnen we mede hierdoor ook de Zuid II districtsbeker. Een aantal jaar geleden zat ik thuis op de bank een filmpje te kijken, totdat de huistelefoon (waar eigenlijk nooit meer iemand op belt bij ons thuis) ging. Aan de andere kant van de lijn sprak Arno die mij vroeg hoe het met me ging, doordat hij wat dingetjes voorbij had zien komen. Dat vond ik een mooi moment en zegt ook veel over hem als trainer.
Wat vind je van huidige trainer en omschrijf zijn plus en min punten eens:
John Elbers is een zeer gedreven trainer die tactisch erg sterk is en altijd het maximale uit ons team probeert te halen. Hij heeft altijd een duidelijk plan om een tegenstander pijn te doen en weet onze (soms toch smalle) spelersgroep ook dicht bij elkaar te houden. Eerlijk gezegd denk ik dat hij op een paar niveautjes hoger ook prima uit de voeten kan. Dit heeft hij in het verleden trouwens ook al wel bewezen. Wat minpunten betreft, schiet mij zo niet 1,2,3 iets te binnen dat ik over John zou moeten benoemen..
Wie is binnen je team de meest opvallende persoon en waarom:
Ik denk Hannes Haazen, omdat je goed met deze kerel kunt lachen. Wel moet hij wat meer trainen op de 1 tegen 1 met de keeper😉. Haha.
Ik heb heel veel respect voor................. omdat:
Mijn ouders, omdat ze altijd voor mij klaar staan.
Wie zijn de meest bijgebleven spelers tot nu toe:
Jamal El Ghannouti. Rond mijn 18e/19e liep ik een tijdje stage bij FC Eindhoven Futsal, waar op dat moment vrijwel alleen maar internationals van het Nederlands zaalvoetbalteam speelde. Ook Jamal El Ghannouti liep hier rond; inmiddels recordinternational van het Nederlands zaalvoetbalteam. Nadat ik 5 minuten met hem in de zaal stond, begreep ik al vrij snel waarom. Een groot sportman.

Mijn goede vriend Sidi Kourouma (VV Gemert). Dit aangezien ik zoveel uren samen met deze man heb doorgebracht op een voetbalveld. Sinds onze kinderjaren speelden we al samen op verschillende pleintjes/veldjes, daarna hebben we samen bij zowel NWC-asten, VV Gemert en ZVV Beringe gespeeld. Bij ZVV Beringe spelen we nog altijd samen. Ik durf wel te zeggen dat Sidi één tegen één een nachtmerrie is voor iedere verdediger.
Na je avonturen bij de BVO ’s Helmond Sport en FC Eindhoven speel je al een aantal jaren in het amateurvoetbal. Wat ging er mis:   
Ik denk dat ik op bepaalde momenten iets geduldiger had moeten zijn en misschien wat meer vrienden had moeten maken in dat wereldje. Ook had ik achteraf misschien niet te snel de keuze moeten maken om met vrienden op een wat lager amateurniveau te gaan voetballen. Neemt niet weg dat ik tevreden ben met hoe alles is gelopen en ik inmiddels weer plezier heb in het spelletje.
Vanwaar je overstap van Olympia Boys naar SPV:
Ik vond dat er op een bepaald moment bij Olympia Boys wat dingen voorvielen die in mijn ogen niets met voetbal te maken hadden. Toentertijd was ik er even helemaal klaar mee en besloot ik te stoppen met het veldvoetbal. Gelukkig ben ik toen via via bij SPV terecht gekomen. Wel wil ik er direct bij zeggen dat ik bij Olympia Boys mooie jaren heb gehad en veel aardige en goede mensen heb leren kennen.
Persoonlijk:
Wat is je favoriete dagelijkse bezigheid:
Het naar muziek luisteren middels Spotify (wanneer ik niet aan het telefoneren ben via de autospeaker) tijdens het onderweg zijn naar klanten/klantbezoeken voor mijn werk.
Met welke bekende Nederlander zou je wel een weekje willen ruilen:
Geen één. Ik zou er niet aan moeten denken om een bekende Nederlander te zijn.
Waar maak je je zorgen om in de huidige samenleving:
De hoeveelheid telefoongebruik/social media gebruik. Ik geloof niet zo in influencers en mensen die zich de hele dag bezig houden met het zichtbaar zijn op social media.
Wat zijn je slechte eigenschappen
Ongeduldig en ik kan soms wat chaotisch zijn.
Wat zijn je goede eigenschappen:
Behulpzaam, eerlijk en recht door zee.
Omschrijf jezelf als voetballer:
Een speler die zowel op het middenveld als in de voorhoede inzetbaar is en het liefst de bal aan zijn voet heeft om eventueel het spel te verdelen of een teamgenoot in scoringspositie te brengen/zelf een doelpuntje mee te pikken.
Hoogtepunt als speler:
Moeilijke vraag; m.b.t. het jaar 2022 werden we met ZVV Beringe sportploeg van het jaar in de regio Peel en Maas en werden we gehuldigd tijdens een groot gala. Verder is het speciaal om in de jeugd gespeeld te hebben tegen clubs als AC Milan en Borussia Dortmund. Dat was leuk, maar als ik dan echt iets zou moeten noemen, waren het wel de vele wedstrijdjes met vrienden vroeger bij ons op veldjes/pleintjes. Aan deze wedstrijdjes/toernooitjes deden in die tijd wel 40 man mee. We hebben zelfs een keer een toernooi gespeeld voor een pak mini stroopwafels, het ging er dan zo hard aan toe dat menig speler het veld geblesseerd moest verlaten. Deze tijd koester ik extra, aangezien één van deze jongens helaas onlangs is komen te overlijden.
Dieptepunt als speler:
Ik denk dat de coronaperiode voor iedereen die een sport beoefend een rare periode was.
Vrouwenvoetbal:
Goed dat het er is, maar zelf kijk ik er niet naar. Ik kijk dan toch liever naar het zaalvoetbal.
Meest overschatte voetballer:
Ibrahim Sangaré. Hij pakt inderdaad veel ballen af, maar levert ze vervolgens weer net zo snel in.
Meest onderschatte voetballer:
Sergio Busquets
Meest opmerkelijk nieuwsfeit:
De oorlog tussen Palestina en Israël. Ik vraag me af hoeveel doden er nog moeten vallen en wanneer deze oorlog uiteindelijk zal stoppen.
Overige:
Favoriete club uit het betaalde voetbal:
FC Barcelona
Favoriete trainer uit het betaalde voetbal:
Pep Guardiola
Favoriete speler uit het betaalde voetbal:
Cristiano Ronaldo
Meest arrogante trainer(s) uit het betaalde voetbal:
Maurizio Sarri
Meest arrogante speler(s) uit het betaalde voetbal:
Steven Berghuis
Stelling (motiveer je antwoord):
Toekomst: zaterdag of zondagvoetbal:
Zondagvoetbal, aangezien ik dit nu eenmaal zo gewend ben. Ook slaat bij mij de verveling behoorlijk toe wanneer ik te veel zondagen vrij ben. Op zaterdag heb ik daar geen last van in verband met werk.
Staat het voetbal bij jou op de eerste plaats:
Nee, ik zie het echt als een hobby. Ik vind werk en mijn sociale leven een stuk belangrijker. Wel zorg ik altijd dat ik conditioneel en lichamelijk zo fit mogelijk ben en blijf. In de periodes dat er niet gevoetbald wordt, probeer ik geregeld te hardlopen/wat andere sporten te beoefenen, zoals bijvoorbeeld padel.
Wat is het beste voetbaladvies dat je ooit hebt gekregen en van wie?
‘Zorg dat je als middenvelder 1000x per wedstrijd de bal vraagt en hem ook daadwerkelijk kan ontvangen, zo kom je het snelst in de wedstrijd en heb je het meeste kans om jezelf van je beste kant te laten zien/het team te helpen’ Arno Meulendijks.
Hoe bereid je je voor op een wedstrijd:
Niets bijzonders. Ik zorg gewoon dat ik met mijn hoofd bij de wedstrijd ben en probeer op het veld zoveel mogelijk inzet te tonen. Wel vind ik het altijd fijn, indien er in het kleedlokaal wat muziek gedraaid wordt.
Mening: Spelers zeggen te gemakkelijk af voor een weekendje weg of vakantie:
Eens. Zodra je jezelf aanmeldt bij wat voor sport/vereniging dan ook, ben je op de hoogte van de trainings- en wedstrijddagen. Er zijn genoeg vrije weken, waarin je een vakantie kunt plannen vind ik. Het is mij in ieder geval altijd gelukt om daar rekening mee te houden.
Wanneer gaat iemand over jouw grens heen:
Zodra ze een familielid van mij iets flikken/een oor aannaaien.
Wat is jouw meest kostbare bezit en waarom:
Mijn familie, omdat ik weet dat zij altijd voor mij klaar staan en ik uiteraard ook voor hun.
Ja/Nee:
Kunstgras: JA
Handhaving met je club dit seizoen: JA
Kies je je vrienden uit: JA
Ik wil graag voetbaltrainer worden in de toekomst: NEE
Een voetbaltrainer moet niet ouder zijn dan 60 jaar: NEE
Na de wedstrijd lekker doorzakken in de kantine: NEE
Moet het vrouwenvoetbal meer aandacht krijgen: NEE
Maak jij je druk om wat andere van je denken: NE
Ben je gevoelig voor de mening van supporters: NEE
Trainer kan me op elke plaats binnen het veld opstellen: NEE
Wil je op deze Ja / Nee vragen nog iets nader toelichten: NE
Open:
Het mooiste sportcomplex: VV Gemert
Het lelijkste sportcomplex: Kwiek Venlo (volgens mij bestaan zij al niet eens meer)
Slechtste ervaring op bezoek bij een tegenstander: Dat is dit seizoen de laatste wedstrijd voor de winterstop geweest, uit bij Mifano. Ik kan wel stellen dat de scheidsrechter deze wedstrijd de hele eerste helft voor de tegenstander heeft gefloten.. We zaten met zijn allen in de rust zeer verbaasd in de kleedkamer. Gelukkig hebben we er de tweede helft nog een gelijkspel uit kunnen slepen.
Het slechts voetballend team in de 4e klasse: De laatste op de ranglijst
Het best voetballend team in de 4e klasse: ASV’33
Wie is volgens jou de beste speler uit jullie selectie: We beschikken over meerdere goede spelers. Als ik dan iemand zou moeten noemen, zou ik onze aanvoerder Max van Duursen benoemen. Fijn om met zo’n sterke speler op het middenveld te kunnen spelen.
Welke speler van een andere vereniging zou je graag bij jullie zien voetballen: Wessel van Moorsel (VV Geldrop). Lijkt me leuk als hij gewoon met zijn vader mee komt😉
Dat zeggen wij, wat zeg jij:
Wij zeggen: Brent Vulders speelt met zijn kwaliteiten op een te laag niveau
Jij zegt: Dat denk ik ook wel. Echter weet ik dat de combinatie landelijk zaalvoetbal met veldvoetbal op een hoger niveau zeer lastig te combineren is. Op dit moment, maar ook de afgelopen jaren, heb ik deze combinatie altijd goed weten te monitoren.
Wij zeggen: SPV staat veel te laag op de ranglijst
Jij zegt: Dat klopt. We zijn de eerste seizoenshelft goed begonnen en ook goed geëindigd. Vanwege blessures/wat afwezigen hebben we gedurende het midden van de eerste seizoenshelft wat punten laten liggen/wat wedstrijden nipt verloren. Gelukkig zijn we na de winterstop weer compleet en hebben we als doel ons zo snel mogelijk veilig te spelen in deze klasse. Ik ben ervan overtuigd dat dit ons gaat lukken.
Wij zeggen: Brent Vulders is ook de komende jaren te bewonderen in het shirt van SPV
Jij zegt: Die kans is zeker aannemelijk. 
Wij zeggen: Helmond Sport
Jij zegt: Een mooie tijd heb ik daar gehad. Veel jongens spreek ik nog geregeld uit de tijd dat ik er gespeeld heb. Mochten we elkaar treffen, maken we altijd wel een praatje of drinken we gezellig een biertje.
Wij zeggen: FC Eindhoven
Jij zegt: Leuke club met een zeer sterk zaalvoetbalteam dat geregeld op Champions Leaque niveau actief is.
Wij zeggen: ZVV Beringe 
Jij zegt: Een vereniging met een duidelijke visie/erg kundig bestuur dat inmiddels en niet voor niets uitkomt op een hoog landelijk niveau. En dit voornamelijk met eigen jongens uit de regio peel en maas, heeft weten te realiseren. Ook zit er de afgelopen jaren tijdens wedstrijddagen (op vrijdag) veel publiek op de tribune; wat spelen voor ZVV Beringe extra aantrekkelijk maakt. Daarnaast hebben we ook een erg gezellig team en zijn alle randzaken rondom de wedstrijddagen goed geregeld. Denk aan bijvoorbeeld vervoer + gezamenlijk eten voor de wedstrijd. Ook waren de verre uitwedstrijden tegen clubs als ZVV Kroeven en/of ZVC Veenendaal (spelen nu beide Eredivisie) wedstrijden die bijblijven door de hoeveelheid publiek en de sfeer die er hangt.
Tot slot:
Amateurvoetbaleindhoven.nl:
Leuke en snelle website met actueel nieuws, waar ik regelmatig op kijk. Altijd leuk om wat mensen die ik ken van een afstandje te volgen. 
SPV is een fantastische club omdat:
Het er altijd gezellig is en omdat een groot gedeelte van het dorp betrokken is bij de voetbalclub. Ook is alles op bestuurlijk vlak goed geregeld en is het duidelijk wat er van een ieder verwacht wordt.
Wie zou jij graag willen zien in deze rubriek 'Profiel vd week':
Stijn Goossens (FC Eindhoven AV)

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?