De Valk zaterdag en zondag naar 2e ronde. Bergeijk verslaat Beerse Boys en bereikt volgende ronde

De Valk groepswinnaar na winst in bekerderby
Het is De Valk gelukt om de volgende ronde te bereiken in het bekertoernooi. Na eerdere overwinningen op EFC en Heeze werd ook de derby tegen SV Valkenswaard in winst omgezet door een vroege treffer van Joran Vermeulen.

Al in de tweede minuut was het raak voor De Valk, na slordig uitverdedigen was het Gideon Pieschel die de bal ontfutselde en Joran Vermeulen in staat stelde om de thuisploeg op een vroege voorsprong te zetten 1-0. SV Valkenswaard dat aantrad zonder de bepalende spelers Vincent Blancke en Thom van de Donk leek snel weer op gelijke hoogte te komen, maar uit een vrije trap kopte Pieter Maranus tegen de paal en kwam De Valk goed weg. Een vrije trap van middenvelder Mike van Dooren werd fraai uit de kruising getikt door De Valk doelman Dennis Verhoeven. Vleugelverdediger Dion Vermeulen kwam halverwege de eerste helft goed door aan de rechterkant en wist bijna Joran Vermeulen in stelling te brengen, maar de doelpuntenmaker kon net niet voldoende bij de bal komen om zijn tweede van de middag te maken.

In de tweede helft was het invaller Alberto Puts die de 2-0 op zijn schoen had, maar op aangeven van Robbert Born raakte de middenvelder slechts de lat. Niet veel later was het Gideon Pieschel die doorkwam aan de rechterkant en met een laag diagonaal schot de bal rakelings voorlangs het doel schoot. In het vervolg van de verder zeer matige derby raakte de wedstrijd in een impasse, waarbij SV Valkenswaard het geloof steeds meer kwijtraakte als het ging om overleven in het bekertoernooi. In de slotfase werd Gideon Pieschel nog tweemaal gevaarlijk, eerst op aangeven van Mauro van Houtum legde de aanvaller de bal klaar voor Aart Verberne die zijn schot gekraakt zag worden. In de blessuretijd was de laatste kans en schoot Gideon Pieschel nog in het zijnet.

Een matige derby, maar met drie overwinningen heeft De Valk zich als groepswinnaar geplaatst voor de volgende bekerronde. Aankomende zondag start de competitie in de 2de Klasse D met gelijk een topper, om 14.30 uur zal in Oirschot gespeeld gaan worden tegen Oirschot Vooruit.

Scoreverloop De Valk - SV Valkenswaard 1-0(1-0)
2. 1-0 Joran Vermeulen

DE VALK
Dennis Verhoeven; Dion Vermeulen, Max Manche, Robbert Born, Aart Verberne; Ferre Devos(13. Alberto Puts), Luuk Broers, Antonio Balta(79. Koen van Steensel); Joran Vermeulen(67. Mauro van Houtum), Appie Azmani, Gideon Pieschel

SV VALKENSWAARD
Youri Roulaux; Chris Trouwborst, Tom Kusters(59. Pepijn Dings), Miro Ioannidis(73. Thije Vermeer), Pieter Maranus; Joep Raaijmakers(59. Ebbe Coenders), Mike van Dooren, Yannick Lacroix; Sem van Ham, Youri van Brussel, Menno van Walsem

BES/De Valk als groepswinnaar naar voldende bekerronde
BES/De Valk heeft zich geplaatst voor de volgende ronde in het bekertoernooi. Na een moeizame middag werd Rood Wit V. verslagen met 5-3 en daarmee werd de groepswinst veiliggesteld.

In de eerste helft kon het jonge BES/De Valk geen grip krijgen op het meer ervaren Rood Wit V. De Veldhovenaren leunden achterover en de thuisploeg kon maar tot amper tot doelkansen komen. Slechts Glensly Eleonora wist eenmaal na een individuele actie gevaarlijk te worden, maar zijn schot ging rakelings naast het doel. Waar de eerste helft zonder doelpunten afgesloten leek te worden sloeg Rood Wit V. aan het eind tweemaal toe, eerst viel een afstandsschot knap binnen en na een snelle uitval ook de tweede binnen viel was het zelfs 0-2 voor Rood Wit V. met de rust.

BES/De Valk moest uit een ander vaatje tappen in de tweede helft om het bekeravontuur een vervolg te kunnen geven. Na bijna een uur spelen was het invaller Joost Thomassen die de hoop weer terugbracht bij de rood/zwarten met de aansluitingstreffer 1-2. Een onnodige overtreding van Rico Foliant binnen het strafschopgebied gaf Rood Wit V. de kans om het verschil weer op twee te brengen uit een strafschop 1-3. BES/De Valk gaf zich niet gewonnen en kwam al snel weer terug tot 2-3 dankzij Glensly Eleonora. Bij Rood Wit V. leek het beste ervan af te zijn en BES/De Valk ging erop en erover. Uit een strafschop was het aanvaller Mohamed Oukadi met de gelijkmaker 3-3. Een eigen doelpunt bij de Veldhovenaren zorgde voor een 4-3 voorsprong voor de ploeg van Paul van de Moosdijk. Het slotakkoord was in de blessuretijd van Lorenzo Shearman, die de eindstand bepaalde op 5-3.

BES/DE VALK: Ivo Gulpers; Rayhane Sakhi(46. Rico Foliant), Brent Broeren(69. Jean-Marc Clare), Daan Donners, Jorvimaar Julia; Miel Senders(61. Oleksandr Nikolaienko), Appie Belhaj(46. Joost Thomassen), Niels van Gerven; Glensly Eleonora, Mohamed Oukadi, Lorenzo Shearman

Hoogeloon wint ook van Hapert en gaat door in beker
De wedstrijd tussen Hoogeloon en Hapert was de laatste wedstrijd in de bekerpoule, waarbij de winnaar door zou gaan in de beker. De wedstrijd was in Hapert op de Lemelvelden.

De eerste paar minuten van de wedstrijd was Hapert de bovenliggende partij met een aantal kansen en een corner. De eerste kansen voor Hoogeloon waren twee vrije trappen van Yannick Sol, maar werden beiden niet tot doelpunt bekroond. De 0-1 viel na een kwartier. De keeper van Hapert stond te ver uit zijn doel en Rob Zanders schoot de bal over de keeper in de goal. In de rest van de eerste helft waren er aan beide kanten kansen, waarbij de grootste kansen voor Hapert waren. Met de rust in zicht pakte Hapert de eerste gele kaart.

In de rust werd Jort Brouwers gewisseld voor Niek van den Broek. Hoogeloon kreeg vlak na de aftrap een corner, maar Tom Michielse schoot de bal hoog over. Hapert counterde snel, maar dankzij adequaat ingrijpen van Twan Peters voorkwam hij een doelpunt. Ook de kans die daarop volgde hield doelman Peters tegen. Na een klein uur werd Sven Brouwers in het strafschopgebied neergehaald en volgde er voor Hoogeloon een penalty. Yannick Sol schoot de bal over de grond langs de keeper, 0-2. Hapert drong aan voor de aansluitingstreffer, maar tot grote kansen kwamen ze niet. Pim van der Heijden kwam in de ploeg voor Luuk van den Broek. Hoogeloon kreeg via Tom Michielse, Niek van den Broek en Yannick Sol nog kansen, maar dit leverde ook niets op. Sven Brouwers werd gewisseld voor Nick Wouters. Niek van den Broek kreeg door een zware overtreding een gele kaart. Nick Wouters scoorde bijna meteen, maar hij kopte de bal net naast de kruising. Hij zette even later druk op de keeper, die de bal aan Tom Michielse gaf en op zijn beurt de bal over de keeper in het doel schoot, 0-3. Een paar minuten later redde Hapert toch nog de eer en maakte ze een doelpunt door de bal in de verre hoek te schieten. Met nog een kleine tien minuten op de klok probeerde Hapert de wedstrijd nog te kantelen. Helaas zat er voor Hapert niet meer in en eindigde de wedstrijd in 1-3 voor Hoogeloon, die hierdoor doorgaat in de beker.

Someren overtuigend langs Avanti'31
Met de volle buit uit drie bekerwedstrijden is SV Someren als eerste geëindigd in bekerpoule L06. In de laatste wedstrijd werd Avanti met 4-1 verslagen. Beide teams plaatsten zich voor de knock-outfase van het districtsbekertoernooi.

Na een kwartier spelen kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong toen een afvallende bal op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van Kevin van de Voort viel. De sterk spelende rechtsback van Someren haalde meteen uit en schoot het leer strak in de benedenhoek.

In het eerste half uur van de wedstrijd had de thuisclub de overhand. De blauwwitten speelden de bal goed rond en smoorden alle Schijndelse aanvallen in de kiem. Roel Kappen wist als enige gevaar te stichten met twee snoeiharde vrije trappen. De eerste keer verdween de bal naast het doel en de tweede uithaal van afstand werd goed gepareerd door doelman Sil Joosten. De enige kans voor Avanti die niet uit een dood spelmoment ontstond, was voor Mees van der Heijden, die het Somerense doel maar net miste. Someren kreeg voor rust nog enkele kansen via Nick en Koen de Louw, maar doelman Van de Graaf werd niet gepasseerd.

Pure hattrick Thijs Martens
In de tweede helft werden Tim van den Boomen en Max Sonnemans bij Someren vervangen door Maico Meulen en Bart Hurkmans. Na een vloeiende aanval via Maico en Luc viel de bal voor de voeten van Koen de Louw, die de paal raakte. Een minuut later schoot Thijs Martens de bal fraai in de kruising na goed voorbereidend werk van Koen. Thijs kreeg het daarna op zijn heupen en twee minuten later liet hij vanaf de andere kant weer een gevaarlijk schot los. Dit keer redde de Avanti-doelman bekwaam. Uiteindelijk werd het toch nog snel 3-0, nadat Maico op rechts voorbij zijn tegenstander snelde. Via Luc Bouwmans kwam de bal bij Thijs, die eenvoudig kon binnentikken. In de 68ste minuut werd het ook nog 4-0 dankzij een derde treffer van Thijs. De eretreffer voor Avanti kwam op naam van  invaller Teun Kuijpers, die in de  slotminuut de 4-1 binnenkopte

Opstelling Someren: Sil Joosten, Kevin van de Voort, Wesley van den Boomen, Nick de Louw, Joep Wijnen, Rick Vereijken (70. Rico Sonnemans), Tim van den Boomen (46. Maico Meulen), Max Sonnemans (46. Bart Hurkmans), Thijs Martens, Luc Bouwmans, Koen de Louw.

Sparta'25 door in de beker ondanks nederlaag tegen Rhode
Voor de laatste bekerwedstrijd in de poule-fase moest Sparta’25 op bezoek bij Rhode uit Sint Oedenrode. Beide ploegen hadden 4 punten uit de eerste twee bekerwedstrijden dus de winnaar van deze zondag was sowieso geplaatst voor de volgende ronde.

Sparta kwam fel uit de startblokken en dit resulteerde al in de 4e minuut van de wedstrijd in een afstandsschot van Mike Jansen, helaas belande zijn scot op de lat. Daarna was het al snel Rhode dat de overhand kreeg. Na 15 minuten kwam Sparta goed weg toen een vrije trap van Rhode van ca 25 minuten rakelings over de kruising vloog. Even later was het dan toch Rhode dat op een verdiende voorspong kwam. Mark van de Zanden mocht tot twee keer toe aanleggen om Bram Werdens te passeren. Even later kreeg Rhode de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen maar de kopbal geen rakelings naast het doel en vanuit een corner werd de bal van dichtbij over het doel geschoten. Ondanks het overwicht van de gastgevers kwam Sparta’25 na 35 minuten spelen op gelijke hoogte. Een listig steekpass van Daan van Heijnsbergen bracht Freek Schoones in de gelegenheid om de stand gelijk te trekken, 1-1. Toch was het Rhode die nog voor rust weer op een 2-1 voorsprong wist te komen door een doelpunt van Sander Pittens, 2-1.

De tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. Rhode kreeg diverse kansen maar deze werden niet verzilverd maar ook Sparta kreeg kansen om gelijk te maken. Zo was het Freek die in de 60 minuut de bal via de paal voorlangs het doel zag gaan en 10 minuten later legde Mike de bal vanaf de achterlijn terug op Freek maar helaas schoot hij tegen de keeper. Vlak voor tijd kreeg ook nog Philippe een kans op de gelijkmaker maar zijn schot ging naast. In de 92e minuut kwam Rhode nog op 3-1 en één minuut later verkleinde Cas Verbruggen met het hoofd de achterstand naar 3-2 maar dat mocht niet meer baten. Een verdiende overwinning voor Rhode. Ondanks de nederlaag heeft Sparta’25 zich samen met Rhode geplaatst voor de volgende ronde van de beker.

NWC bekert verder na gelijkspel tegen Prinses Irene
Nistelrode – NWC is zeker van de volgende ronde in het bekertoernooi. De formatie van coach Mario Verlijsdonk kreeg op bezoek bij Prinses Irene voldoende kansen om er met de winst vandoor te gaan, maar de gasten waren niet scherp genoeg in de afronding en speelden doelpuntloos gelijk: 0-0. Een puntje dat voldoende was om de tweede plek in de poule veilig te stellen.

In het eerste kwartier had het vlot combinerende NWC zichzelf eigenlijk al in veilige haven kunnen brengen. Drie grote mogelijkheden werden onbenut gelaten. De eerste was voor Daan van Gansewinkel, die helemaal alleen op het Prinses Irene-doel afstormde maar daar stuitte op goalie Stijn van der Doelen. Even later trok Tim van Dijk na een individuele actie de bal terug in de richting van de inlopende Len van Roy, maar hij raakte de bal verkeerd. De derde mogelijkheid kwam op naam van Mees Janssen, die vorige week uit bij Berghem Sport (0-3 winst) nog tweemaal tot score kwam. Ook hij kon alleen doorlopen richting Van der Doelen, maar de Astense jongeling speelde de bal net te ver voor zich uit waardoor de sluitpost tijdig kon ingrijpen. Vervolgens ging de storm wat liggen en ontspon zich een wat gezapig verder verloop van de eerste helft, waarin NWC de sterkere ploeg was en Prinses Irene vooral moest tegenhouden. De bezoekers vergaten zichzelf te belonen want ook twee nieuwe kansen voor zowel Janssen (lob gepakt door Van der Doelen) en Van Dijk (volley gekeerd) werden niet gepromoveerd tot verdiende treffers.

Na rust startte Prinses Irene, eveneens tweedeklasser, een stuk feller en daardoor kwam NWC wat minder gemakkelijk aan voetballen toe. Wel kregen de Astenaren in minuut 53 een prima mogelijkheid op de openingsgoal, maar een kopbal van Van Dijk op aangeven van Van Gansewinkel ging tegen de binnenkant van de paal. De eerste kans van de thuisclub volgde drie minuten later. De beweeglijke spits Gijs Toonen krulde de bal voorlangs. Aan de overzijde ging een kopbal van NWC-verdediger Leon van den Bosch eveneens voorlangs. De tweede helft was wat rommelig en niet van een hoogstaand niveau, maar de spanning vergoedde veel. Omdat Deurne inmiddels op een 3-1-voorsprong was gekomen tegen Berghem Sport zou de winnaar van het treffen tussen Prinses Irene en NWC namelijk met de Deurnese groepswinnaar meegaan naar de volgende ronde. NWC stichtte nog gevaar via Janssen, wiens poging onschadelijk werd gemaakt door Van der Doelen. In de slotfase kwam de equipe uit Nistelrode nog het dichtst bij de drie punten maar NWC ontsnapte toen een afgeslagen bal verkeerd werd geraakt door Douwe Herckenrath en een kopkans in vogelvrije positie van Toonen slechts werd geschampt door de handige aanvalsleider. Het bleef op het mooie sportpark De Schellen bij 0-0 en daar konden beide elftallen wel mee leven. Gezien de kansen had NWC meer verdiend, maar op basis van de tweede helft was een gelijkspel acceptabel én voldoende voor de oranjehemden om de volgende ronde te bereiken.

Al met al kan trainer Verlijsdonk tevreden zijn over de verrichtingen van zijn team in de bekerfase, waarin geen enkel tegendoelpunt werd geïncasseerd. NWC oogt sober en organisatorisch sterk, fris in voetballend opzicht en gedisciplineerd. Zaak is nu om ook de kansen af te maken en dan is de Astense ploeg klaar om zondag, uit tegen promovendus Bladella, voortvarend van start te gaan in de competitie.

Veel doelpunten bij Gilze – Bladella
De bal was veelvuldig aanwezig in een van de strafschopgebieden. Het feit dat beide verdedigingen het moeilijk hadden met de aanvallers maakte dat de beide doelverdedigers zich prima konden onderscheiden. Zeker het werk op de doellijn ging hen heel goed af.

Bladella moest het doen zonder de geblesseerde Rob Schilders en Cas Vosters. De thuisploeg startte sterk maar uit de eerste de beste aanval van Bladella  kwam indirect de voorsprong voor de Schippersmannen tot stand. In de vierde minuut sneden Joris Hermans en Jorn van Erkel door de verdediging van Gilze. De Gilzedoelman redde ten koste van een hoekschop. Anel Selimovic nam die en Huib Liebregts kopte Bladella op voorsprong..

Het was voor Gilze reden om veel te spelen via de snelle en handige Thomas Schilders en spits Willem van Eijck. Daarbij werd veelal het middenveld overgeslagen. Bladella had in deze fase moeite met de opbouw en balverlies in de achterste linie gaf Willem van Eijck de mogelijkheid verwoestend uit te halen en de stand weer in evenwicht te brengen. Bladella reageert direct maar pogingen van Joris Hermans en Huib Liebregts werden gepareerd door de Gilzedoelman. De thuisclub bleef veelvuldig gebruik maken van lange ballen naar de voorhoede. De Bladellaverdediging had daar alle moeite mee. Toch waren de beste kansen aan de andere kant van het veld. Jorn van Erkel kon alleen op de doelman afgaan maar deze laatste won het duel. Datzelfde gold wat later ook voor een kopbal van Stijn Wouters uit een voorzet van Huib Liebregts. In de volgende periode kon Bladelladoelman Lars van de Put zich onderscheiden door reddend op te treden bij snelle uitvallen van de Gilzevoorwaartsen. Precies zoals in het begin van de wedstrijd was een counter van Bladella doeltreffend. Anel Selimovic gaf een voorzet op maat die Huib Liebregts koppend omzette in de 1-2 voorsprong. Nog voor rust was het weer een voorzet van Anel Selimovic die Stijn Wouters doorkopte en Joris Hermans het afmaakte. In de paar minuten spelen alvorens het rustsignaal klonk, moest Bladelladoelman Lars van de Put nog tweemaal redden op schoten van Thomas Schilders.

De tweede helft startte met dezelfde spelers die ook de eerste helft hadden gespeeld. Bladella had in deze fase een overwicht dat met een doelpunt werd bezegeld. Jorn van Erkel begon op het middenveld aan een solo en de mee opkomende Huib Liebregts rondde af op 1-4. Daarmee leek de wedstrijd beslist maar daar dacht de thuisploeg anders over. Ze bleven de aanval zoeken en Bladella moest terug. Met nog een half uur speeltijd mocht Gilze een strafschop nemen. Willem van Eijck gaf Lars van de Put het nakijken. Direct daarna waren er scoringskansen aan beide kanten maar de doelverdedigers redden alweer uitstekend. Met nog tien minuten op de klok was het Chris van Alphen de aansluitingstreffer liet optekenen. Verder kwam Gilze niet. De moegestreden spelers van beide partijen hadden een spectaculaire wedstrijd achter de rug met veel doelgevaar. De goed leidende scheidsrechter Manuel Uijttewaal  liet nog enkele minuten naspelen maar dat veranderde niets meer aan de 3-4 uitslag.

Bladella gaat met Reusel Sport naar de tweede ronde van het bekertoernooi. Maar de aandacht ligt nu op de competitie. De Schippersmannen spelen hun eerste wedstrijd komende zondag thuis tegen het Astense NWC. Een nieuwe tegenstander zoals er nog vele zullen volgen. Dus, supporters zondag op uw stek!

Heeze verliest ook derde bekerwedstrijd van EFC
De thuisploeg moest aantreden met (nog steeds) een aangepast elftal. En dat ging in sde eerste helft eigenlijk best wel goed.

Eerst had EFC een duidelijk veldoverwicht, maar serieuze kansen kwamen daar eigenlijk niet uit. Na een half uur leek Heeze het spel naar zich toe te trekken, maar ook dat leverde geen doelpunten op. Vrij onverwachts, maar zeker niet onverdiend, kwamen de gasten op voorsprong. Bij een aanval over rechts in de 41e minuut kreeg Joni Hooyen de bal aangespeeld. Hij maakte zich vrij en met een hard, diagonaal schot wist hij de Heezer doelman te verschalken: 0-1. En dat was ook de ruststand.

In de tweede helft maakte de bezoekers al vrij snel duidelijk, dat zij voor de overwinning gingen. In de 49e minuut zette Jim Daniels zelf een aanval door het midden op. Hij passte op een medespeler en met wat geluk kreeg hij de bal terug en tikte het leer binnen: 0-2. Heeze gaf de moed nog niet op. Een kleine tien minuten later werd Koen van Lierop op links weggestuurd. Hij trok de bal voor op Gijs Moerenhout, die zich vrij speelde en hard op doel schoot. De doelman kon het schot keren, maar de afvallende bal belandde bij Maarten Veerman, die niet aarzelde en de 1-2 binnenschoot. Even gloorde er hoop, maar toen drie minuten later Niels Krekels namens EFC de 1-3 liet aantekenen, was het pleit beslecht.

Alle reserves van beide kanten kregen nog speelminuten en dat was dan weer nuttig. Uitgebekerd, maar als de basisspelers weer terug zijn van vakantie en blessures, kan er met een redelijk optimisme aan de competitie worden begonnen. En dat duurt nog twee weken, want op de eerste competitiedag 23 september 2023 is Heeze vrij.

VV Mariahout wint ook 3e bekerwedstrijd tegen Mifano en gaat verder in de beker.
Mariahout had deze zondag genoeg aan een gelijkspel, maar de blauw-gelen waren gretig en wisten ook Mifano relatief eenvoudig te verslaan met 4 – 1. Hierdoor gaan de Marianen verder in het bekertoernooi. Naast het vaandelteam hebben ook het 2e en 3e elftal zich geplaatst voor de volgende bekerronde.

Mariahout begon sterk aan de wedstrijd en drukte Mifano direct in de verdediging. Dit resulteerde in de 3e minuut al in de openingsgoal: Haike van der Burgt trok de bal vanaf links voor, Tim Barten miste de bal, maar David van Rossum schoot de bal bij de tweede paal snoeihard diagonaal binnen: 1-0. Vijf minuten later wederom een voorzet van links. Ditmaal raakte David van Rossum de bal niet goed, waarna Tim Barten knap wegdraaide bij de keeper en vanaf de achterlijn de bal met buitenkant voet fraai binnenschoot: 2-0. Haike van der Burgt en Stijn van den Heuvel kwamen alleen voor de keeper, maar hun breedteballen werden goed verdedigd of niet goed aangenomen, waardoor deze kansen niet benut werden. In de 28e minuut leek Tim Barten van dichtbij te scoren uit een afgemeten voorzet van Haike van der Burgt, maar zijn inzet ging over. Mariahout nam wat gas terug, maar Mifano kwam in de eerste helft niet verder dan enkele speldenprikjes, zonder echt gevaarlijk te worden. Tien minuten voor rust ging Niels Visser diep op de rechterflank en zette Haike van der Burgt vrij voor de keeper die beheerst binnentikte: 3-0.

Mifano kwam na de rust veel scherper uit de kleedkamer. In de 48e minuut scoorde invaller Niels Couwenberg uit een scrimmage: 3-1. Mifano putte hieruit moed, maar 10 minuten later was het Mariahout die wederom scoorde. Tim Barten, uit een voorzet van Stijn van den Heuvel, draaide weg bij 3 verdedigers en schoof de bal beheerst in de rechterhoek: 4-1. Mifano leek vervolgens te gaan scoren via een harde schuiver van Rowan Verberne, maar doelman Tom Hagelaars wist met de vingertoppen de bal tegen de paal te tikken. Aan de andere kant leek Niels Vissers te scoren uit een voorzet van Haike van der Burgt, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Een kopbal van Tim Aarts uit een corner werd knap gered door doelman Jesper van Hoek. De laatste grote kans van de wedstrijd was voor Mifano, maar het schot van Kevin Verberne ging net voorlangs. Eindstand 4-1.

Budel wint beker derby van Maarheeze met 2-0.
Budel bekert verder na de 2-0 winst op buurtgenoot Maarheeze. Budel kreeg in de 1e helft al de beste kansen, maar kopballen  van Koen Vos en Jochem Spee gingen niet in doel. Maarheeze zakte steeds verder in, en probeerde met lange ballen hun snelle spitsen te bereiken, maar dat had weinig succes. In de 2e helft was de 1e dreiging van Maarheeze, maar Jordy van Zon miste bij de 2e paal. Budel bleef combineren en zoeken naar een gaatje in de hechte defensie van Maarheeze. In de 58e minuut kwam Budel verdiend op voorsprong, Luc Nouwen onderschepte de bal, speelde de mee opgekomen Daan Kooken aan en met een bekeken schot scoorde hij de 1-0. Budel bleef aanvallend spelen, eerst miste Luc Nouwen nog een grote kans, maar enkele minuten later ronde Luc prima voorbereidend werk van de sterk spelende Youri Bogers koelbloedig af. Eindstand 2-0.

Euforie Waalre weer voorbij na 2-5 nederlaag tegen Steensel
In de laatste bekerwedstrijd moest Waalre aantreden tegen een ploeg die het ook in de competitie treft: Steensel. Na een week in de wolken geleefd te hebben na de riant overwinning op Rood Wit werd de zwart-witte ploeg door Steensel weer hard terug op aarde gezet. De Steenselnaren wonnen verdiend met royale cijfers, 2-5.

Steensel, dat zich danig verstrekt heeft met 4 transfers van EFC , pakte op sportpark Hoeveland onmiddellijk het initiatief. Toch kwam de thuisploeg al na 6 minuten op voorsprong toen Sven Dijkmans van dichtbij doelman van de Ven het nakijken af, 1-0. Steensel reageerde onmiddellijk en twee minuten lag de bal in het Waalre doel. Maar deze treffer vond geen genade in de ogen van scheidsrechter Bijnagte. Opnieuw 3 minuten later negeerde dezelfde scheidsrechter een vlagsignaal en kon Richard van de Broek na een snelle aanval wel de gelijkmaker aantekenen. Een makkelijk combinerend Steensel bleef vervolgens de baas en kreeg diverse kansen waarbij Stefan Coset in de 28e minuut slechts de paal raakte. Alhoewel Waalre niet in de wedstrijd zat kreeg het toch zijn kansje, zo miste Simon Zijlstra in de 35e minuut een ideale mogelijkheid. Nog voor de pauze de voorsprong voor de gasten via Daan Bogaerts, 1-2.

Na rust enkele wissels bij Waalre waardoor de ploeg het aanvankelijk beter voor elkaar leek te hebben De wedstrijd kwam iets meer in evenwicht maar nu waren er foutjes in de Waalre defensie oorzaak van dat Steensel makkelijk aan haar doelpunten kwam. In de 63e minuut werd niet goed ingegrepen waardoor Marco Subnel een voorzet kon geven op de vrijstaande Joost van Nunen, 1-3 en 3 minuten later profiteerde Dorus van de Broek van een foute inschatting van doelman Bastiaan Bremer. Uit een corner kon hij zodoende vrij inkoppen, 1-4. Eén minuut later deed Waalre iets terug door een doelpunt van Zico van Donk. De slotfase werd vervolgens nog ontsierd door twee rode kaarten. Remco van Etten van Steensel ontving een direct rode kaart voor natrappen terwijl Zico van Donk door protesteren een tweede gele kaart , dus rood, in ontvangst mocht nemen. De eindstand werd tenslotte bepaald doordat Tim van Schijndel een voorzet van Marco Subnel in het eigen doel deed belanden, 2-5.

Met deze forse nederlaag op zak moet Waalre voldoende gewaarschuwd zijn om a.s. zondag aan de competitie te beginnen op bezoek bij DEES uit Wintelre.

Bergeijk naar tweede ronde na overwinning op Beerse Boys
Door deze laatste bekerpoulewedstrijd te winnen bekert Bergeijk verder.

In deze wedstrijd was Bergeijk aanvankelijk de onderliggende partij. Na een achterstand werd de rust door een doelpunt van Gijs Jansen bepaald op 1-2. In de 2e helft draaide Bergeijk de stand om tot 3-2 via nog een doelpunt van Gijs Jansen en een doelpunt van Bastian Rondeel.

D.V.S. in blessuretijd onderuit tegen Pusphaira
In de laatste wedstrijd van de bekerpoule stond er voor D.V.S. een thuiswedstrijd op het programma tegen Pusphaira uit Eindhoven. Voor beide teams stond er niets meer op het spel omdat ze zich niet meer konden plaatsen voor de volgende bekerronde.

De gasten pakte bij het begin van de wedstrijd direct het initiatief en waren veelvuldig in balbezit. D.V.S. stelde daar heel weinig tegenover doordat er veel te vaak balverlies werd geleden op het middenveld of er een onmogelijk lange bal werd gegeven op de voorhoede spelers. Ondanks het overwicht van Pusphaira duurde het tot de 16de minuut voordat de eerste serieuze kans zich aandiende. Na wederom makkelijk balverlies op het middenveld werd Koen van der Lee met een goede pass het strafschop gebied ingestuurd. Uit vrijstaande positie kon hij op goal schieten maar zijn schot ging ruim over. Niet veel later kwamen de gast dan toch op voorsprong. Door opnieuw te slap ingrijpen op het middenveld kon Dirk Krus te makkelijk weglopen bij zijn verdediger en alleen op doelman Giovanni Prinsen afgaan . Hij schoof de bal heel beheerst onder de doelman door: 0-1. Het was tot de 26ste minuten wachten voordat D.V.S. zich een keer meldde voor het doel van de tegenstander. Jelmer Flikweert wist zich met een goede loopactie vrij te spelen maar zijn schot kon op het laatste moment worden geblokt. Uit de daaruit voortkomende hoekschop kwam de bal bij de tweede paal voor de voeten van Roel de Greef maar zijn geplaatste bal verdween over het doel. D.V.S. leek wat beter in het spel te komen en in de 30ste minuut ontsnapte Xander Olislaeger aan de linkerkant. Zijn voorzet kwam voor de voeten van Dries Kreijns die met een subtiele voetbeweging de bal richting doel stuurde maar zijn inzet verdween net over de goal. Vijf minuten voor rust leek D.V.S. op gelijke hoogte te komen. Aan de linkerkant kreeg de vroeg ingevallen Eetu Riistama de bal. Hij kwam goed naar binnen en met zijn harde schot op doel had doelman Gilles de Vleeschauwer veel moeite. De terug springende bal kwam voor de voeten van Dries Kreijns die geen enkele moeite had om de bal binnen te schuiven. Helaas stond bij het schot de aanvaller buitenspel waardoor de goal afgekeurd werd. Voor de rust waren er nog twee goede kansen voor Pusphaira. Bij een schot vanaf het zestien meter gebied van Thijs van Rijssel moest de D.V.S. doelman handelend optreden en niet veel later beoordeelde D.V.S. verdediger Rens Kuijpers een diepe bal verkeerd waardoor Aaron de Putter alleen op de doelman af kon gaan maar zijn lob mislukte.

In het eerste kwartier van de tweede helft was er weinig te beleven. Van beide kanten werd er veel balverlies geleden. In de 61ste minuut kreeg Thijs van Rijssel van Pusphaira een niet te missen kans. Na een hoekschop vanaf de linkerkant bereikte de bal bij de tweede paal de geheel vrijstaande speler maar vanaf twee meter slaagde hij erin de bal naast te schieten. In de 63ste minuut kwam D.V.S. onverdiend langszij. Er was een keer wat langer balbezit op het middenveld en uiteindelijk werd Dries Kreijns ingespeeld die de bal goed terug legde op de ingevallen jeugdspeler Bas Reichert die met een fantastisch schot de doelman geheel kansloos liet. Niet veel later wist Dries Kreijns het strafschop gebied van de tegenstander binnen te dringen en hij gaf de bal mee aan de opgekomen Sam Senders maar zijn schot verdween in het zijnet.  In de rest van de tweede helft waren de kansen voor beide doelen erg schaars. Toch gingen de gasten uit Eindhoven uiteindelijk nog met de overwinning aan de haal. In blessuretijd was er een goede loopactie van Wesley Bos die de bal perfect ingespeeld kreeg vanaf het middenveld. Zijn diagonale schot verdween onder de doelman door in het doel: 1-2.