Districtsbeker: De Valk voorbij EFC. Reusel Sport declasseert Bladella. DVS houdt RKVVO op gelijkspel

Deelacties:

Reusel Sport legt Bladella over de knie
De watervlugge Frenk Hendrikx, bezorgde de Bladella-verdedigers  een wel zeer vervelende middag. Samen met zijn kompaan Wout Vosters zorgden ze voor mooi Reusels vuurwerk. Deze bekerwedstrijd, voortreffelijk geleid door scheidsrechter Sterre Bijlsma, is hopelijk geen model voor de competitie. De neutrale  toeschouwer kon genieten van 9 (negen) goals, waarvan er 7  (zeven ) op het conto van de geelzwarten kwamen.

We moesten tot de 13de minuut wachten, vooraleer het Reusels vuurwerk kon beginnen. Sneltrein Hendrikx, legde, na een prima dieptepass de gehele Bladella-verdediging in de luren en scoorde beheerst de 0 – 1. Amper twee minuten later, zorgde Wout Vosters voor de 0 – 2 en vier minuten daarna kon Nick Wouters met een droge knal een einde maken aan het geknoei bij de Blauwwitten: 0 – 3. We sloten het eerste half uur met een erg goed pelend Reusel Sport, dat Bladella  volledig overklaste, maar toch moest toezien, hoe Anel Selimovic met een mooie pass, Huib Liebregts bediende, die de bal op de voet legde van Stijn Wouters en dat betekende warempel de 1 -  3. Minuut 35 en 37 waren  wederom  voor Wout Vosters, die telkens na steekpasses, puur op snelheid  de verdedigers van de thuisclub de baas was en dat betekende 1 – 4 en 1 – 5. Drie minuten daarna, verspeelde Tuur de Laat de bal na een wel erg ongelukkige val, waarna Cas Vosters kon profiteren en de 2 – 5 aantekende. Op het randje van de 45ste minuut kwam  sneltrein Frenk weer aandenderen, sprintte alles en iedereen eruit en maakte simpel 2 – 6. En zo kwam er een einde aan de eerste helft,die volkomen overheerst werd door geelzwart, dat met prima combinatiespel en een flinke dosis werklust, heer en meester was op het veld.

De tweede helft begon zoals de eerste was afgelopen. Frenk Hendrikx liet weer iedereen zijn hielen zien, liet een goeie voorzet los en Mathijs Bel maakte af : 2 – 7. Na deze stand speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld. Reusel Sport vond het welletjes en nam wat gas terug waardoor Bladella zich enigszins kon herstellen, maar nooit kon laten zien waarom ze vorig jaar kampioen waren geworden. We zullen maar denken dat de reden is dat drie basisspelers afwezig waren. Dus Rob Schilders, Kelvin van Lierop en Joris Hermans, voor jullie de mooie taak om het elftal op sleeptouw te nemen, om met een gerust hart aan de competitie te kunnen beginnen.

De Valk start bekertoernooi met winst op eersteklasser EFC
De Valk is het nieuwe seizoen gestart met een bekerwinst op eersteklasser EFC. In een spannende wedstrijd trok De Valk met 2-1 aan het langste eind op sportpark 't Valkennest.

De openingsfase was voor de bezoekers uit Eersel. Niels Krekels raakte de paal en in de rebound schoot Jim Daniels voorlangs. De Valk kwam steeds beter in de wedstrijd en kreeg Gideon Pieschel de eerste mogelijkheid namens de thuisploeg. Enkele minuten later wist Luuk Broers de diepgaande Aart Verberne in scoringspositie te zetten, de lob van de vleugelverdediger ging net naast het Eerselse doel. Vlak daarna was het alsnog raak voor De Valk, een voorzet van Gideon Pieschel werd in eigen doel gewerkt door verdediger Niek van den Putte 1-0. De Valk had het momentum en na een prachtige aanval was het Joran Vermeulen de bijna trefzeker was. Ook Luuk Broers kreeg nog een kans, maar de rust werd bereikt met een 1-0 tussenstand.

In de tweede helft startte EFC weer sterk, Max van Limpt schiet in het strafschopgebied hard over het doel. Gideon Pieschel kreeg na bijna een uur spelen teveel ruimte aan de rechterkant, de aanvaller schoot verwoestend raak in de verre hoek voor de 2-0. Vlak daarna kwam Gideon Pieschel weer dreigend door over rechts en wist bijna Luuk Broers te bereiken, in het vervolg was het Joran Vermeulen die de paal raakte. Een minuut later was het wel raak aan de andere kant. Verdediger Dennis van Sambeeck wist in een overvol strafschopgebied het laatste zetje te geven voor de aansluitingstreffer 2-1. EFC drong stevig aan voor de gelijkmaker, maar dichterbij dan een kopbal van Gijs Wuijts tegen de kruising kwam de Eerselse ploeg niet.

Een goede start voor de ploeg van de nieuwe hoofdtrainer Nik Bierens in het bekertoernooi. Volgende week staat de volgende groepswedstrijd op het programma in en tegen Heeze. 

Opstelling De Valk:  Dennis Verhoeven; Dion Vermeulen, Max Manche, Robbert Born, Aart Verberne; Ferre Devos, Luuk Broers, Antonio Balta(62. Alberto Puts), Appie Azmani(66. Mauro van Houtum); Joran Vermeulen, Gideon Pieschel(85. Sam Poos)

RKSV Heeze verliest eerste bekerwedstrijd van SV Valkenswaard
Zoals de laatste jaren gebruikelijk begint het seizoen met drie bekerwedstrijden op de eerste drie zondagen van september. En zoals ook gebruikelijk waren er spelers van de selectie op vakantie of anderszins afwezig.

Toch begon Heeze niet verkeerd en als ze de kansen hadden benut, dan waren ze op een 0-2 of 0-3 voorsprong gekomen. Maar dat gebeurde niet. En dan komt de oude voetbalwet weer naar voren: als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het. En de Bosuilen hadden maar vier minuten nodig om het verschil duidelijk te maken. In de 31e minuut kwam Youri van Brussel op rechts naar voren gestormd en met een lange bal over de Heezer doelman bracht hij de 1-0 op het scorebord. Eigenlijk vanaf de aftrap wist Valkenswaard de bal te heroveren en werd Sem van Ham diep gestuurd. Ook hij stuurde de doelman met een bekeken lob het bos in: 2-0. In de 35e minuut omspeelde de aanval van de thuisclub de schutterende verdediging van Heeze en was het Youri van Brussel die de beslissende tik uitdeelde voor zijn tweede en de 3-0 voor Valkenswaard. Dat was ook de ruststand.

In het tweede bedrijf was Heeze niet bij machte om een positieve draai aan de stand te geven. Ze probeerden wel te blijven voetballen, maar verder dan een paar kansen kwamen ze niet. Het lukte Sem van Ham van de thuisclub wel. Hij bracht de eindstand van 4-0 op het scorebord met zijn tweede. Werk aan de winkel dus voor trainer Goeran van den Heuvel en zijn staf.

Hoogeloon begint eerste bekerwedstrijd met 0-10 winst
Het seizoen van Hoogeloon 1 begon met een bekerwedstrijd tegen en in de Weebosch. Vanwege Weebosch kermis begon de wedstrijd om 12:00 uur. Voor Hoogeloon was het tevens de eerste wedstrijd onder de nieuwe hoofdcoach Patrick Cissen.

Het verschil in klasse was vanaf minuut één duidelijk. Het spel speelde zich bijna alleen maar af op de helft van de thuisploeg. Na drie minuten gaf Tom Michielse een voorzet en deze werd ingekopt door Sven Brouwers. Sven stond voor het eerst in lange tijd weer in de basis na blessureleed. Hoogeloon bleef de overhand houden met meerdere kansen. Tijdens een van de vele aanvallen werd de bal over de verdediging heen gelegd op Tom Michielse en hij gaf weer een perfecte voorzet. Dit keer op Rob Zanders en de bal werd rustig binnengekopt. De 0-3 werd na een half uur bereikt door een schot uit de draai door Sven Brouwers. Een corner werd door Yannick Sol teruggelegd op de 16 meter en de bal ging tussen alle verdedigers door via de binnenkant van de paal in het doel. De 0-4 kwam op de naam van Tom Michielse. Na een prachtige aanval door de as van het veld zette Yannick Sol de bal voor op Rob Zanders, maar door een prachtige redding van de keeper bleef de stand ongewijzigd. Uit de corner die daaruit volgde kwam de bal nog op de lat. Net voor rust was er het eerste schot van de Weebosch. Het schot vloog echter net over kruising.

De tweede helft begon met een wissel aan de kant van Hoogeloon. Jort Brouwers had een beetje last van zijn ribben en werd gewisseld voor Loek de Laat. De lijn van de eerste helft werd doorgetrokken in de tweede helft. Hoogeloon bleef het overwicht houden en na zes minuten scoorde Rob Zanders uit een voorzet van Niek van den Broek, 0-5. Drie minuten later schoot Tom Michielse de 0-6 fraai binnen. Dani Liebregts en Jaap Verhagen werden ingebracht voor Rob Zanders en Niek van den Broek. Loek de Laat schoot vanaf 20 meter keurig in de hoek de 0-7 binnen. Hoogeloon ging iets minder hoog druk zetten. Ondanks dat kwam Yannick Sol een op een met de keeper te staan en hij rondde keurig af in het zijnet. Een minuut later mocht Yannick Sol een vrije trap nemen vanaf 25 meter. Hij schoot de bal over de muur in het net, 0-9. Rick Michielse maakte de 0-10 met een fraaie boogbal over de keeper. Na de tiende goal zakte het niveau en werd de wedstrijd rustig uitgespeeld. Volgende week speelt Hoogeloon in eigen huis de tweede bekerwedstrijd tegen De Raven uit Luyksgestel.

DVS pakt punt tegen 3e klasser RKVVO
Het afgelopen seizoen was voor D.V.S. op een teleurstelling uitgelopen. Na de nederlaag tegen VOW uit Zijtaart moeten de mannen van Mike de Louw dit jaar hun kunsten gaan vertonen in de vijfde klasse. Het nieuwe seizoen staat voor de deur en na een wisselende voorbereiding met één goede overwinning tegen Boskant en twee kleine nederlagen tegen Oirschot Vooruit 2 en Rood Wit ’67 werd in de laatste oefenwedstrijd tegen SVSOS uit Haghorst met 5-5 gelijk gespeeld. De wedstrijden voor de beker zijn vaak een goede graadmeter hoe het team er werkelijk voor staat. In de eerste fase van de beker wordt gespeeld in poules  van 4 teams. De tegenstanders van D.V.S. in deze poule zijn RKVVO, RPC en Phusphaira. In de eerste wedstrijd was RKVVO uit Oerle de tegenstander.

D.V.S. startte de wedstrijd sterk en ondanks dat de tegenstander 2 klasse hoger speelt, was in het eerste kwartier niet veel van dit niveau verschil te zien. De thuisploeg kwam dan ook niet geheel onverdiend in de 9de minuut op voorsprong. Sam Senders kwam in het midden voor de goal goed vrij en waar velen dachten dat hij op goal zou schieten, hield hij goed het overzicht en speelde de vrijstaand Jasper Jakobs aan. Zijn inzet kon nog door doelman Willem Huijbers worden gekeerd maar de afgeslagen bal kwam voor de voeten van Jelmer Flikweert die geen enkele moeite had om de bal binnen te schuiven. Daarna nam RKVVO het initiatief over en in de 18de minuut stond alweer de gelijkmaker op het scorebord. Aan de rechterkant van het veld ontsnapte Jordan Bujitu en binnen het strafschop gebied werd door een verdediger te laat een sliding ingezet waarbij de speler ten val kwam. De scheidsrechter was zeer resoluut en gaf terecht een penalty. Dit buitenkansje werd door Bart Sanders onberispelijk binnen geschoten. D.V.S. was een beetje van slag  en niet veel later lag matig uitverdedigen van Lars Mobach aan de basis van 1-2. Luuk Oosterbosch kreeg de bal in de kluts mee en liet de nieuwe doelman van D.V.S. Giovanni Prinsen kansloos. De ploeg uit Aalst probeerde weer het niveau van het eerste kwartier op te pakken. RKVVO was meer aan de bal zonder echt gevaarlijk te worden. Toch kwam D.V.S. in de 33ste minuut weer op gelijk hoogte. Jelmer Flikweert werd aan de rechterkant goed de diepte ingestuurd. Zijn voorzet werd door een verdediger met de hand over de achterlijn gewerkt. De scheidsrechter was net zo resoluut als een kwartier daarvoor en legde de bal op de stip. Jasper Jakobs ging achter de bal staan en ondanks dat de doelman er nog aan zat verdween zijn inzet in het doel: 2-2. Net voor de rust waren er nog twee goede kansen voor de thuisclub. Als eerste was er een goede actie van David Da Silva in het strafschop gebied. Hij speelde zijn tegenstander mooi uit maar zijn inzet behield het midden tussen een schot en een voorzet. Niet veel later had D.V.S. op voorsprong moeten komen. Er werd goed druk gezet op de achterhoede van RKVVO en de bal werd onderschept. Dries Kreijns maakte een actie en bereikte bij de tweede paal de geheel vrijstaande Jasper Jakobs. Zijn schot verdween voor open doel langs de paal.

RKVVO begon sterk en was in de eerste minuten van de tweede helft veel in balbezit en D.V.S. moest achteruit. Toch wisten de gasten uit Oerle in deze periode niet echt gevaarlijk te worden. In de 52ste minuut onderschepte Sam Senders goed de bal op het middenveld en zocht snel de aanval.  Hij werd door een overtreding op het middenveld gestuit en doordat de vrije trap zeer snel werd genomen kon Dries Kreijns alleen op de doelman af. Waar de kleine aanvaller voor zijn eigen kans had moeten gaan wilde hij de bal nog afleggen op Jelmer Flikweert maar een verdediger wist in een uiterste inspanning de bal over de achterlijn te schieten. De daaruit voortvloeiende hoekschop werd door Jasper Jakobs strak voor het doel gebracht en de vrijstaande Xander Olieslaeger bracht met een fraaie kopbal de stand op 3-2.  De druk werd door RKVVO verder opgevoerd maar D.V.S. wist zich daar soms gevaarlijk onderuit te voetballen. In de 62ste minuut was er een foutieve beoordeling  van Jordan Bujitu en zijn kopbal bracht Xander Olieslaeger opnieuw in scoringspositie maar zijn gehaaste schot ging hoog over. In de 67ste minuut kwam RKVVO op gelijke hoogte. D.V.S. schakelde te langzaam om bij een snel genomen vrije trap op het middenveld en de bal werd geopend naar de linkerkant. De bal werd vanaf de achterlijn voor de goal gebracht waar de vrijstaande Bart Sanders voor de gelijkmaker zorgde. Niet veel later kwam de thuisploeg op achterstand door deze zelfde speler. Vanaf de zijkant werd met een lange bal Bart Sanders in stelling gebracht en hij kopte ongehinderd de bal fraai binnen. De thuisploeg gaf nog niet op. Sam Senders wist met een mooie actie waarbij hij enkele spelers uitspeelde in het strafschopgebied door te dringen waar hij ook de doelman uitspeelde maar helaas geen vrijstaande medespelers wist te vinden. In de 82ste minuut leek de beslissing te vallen. Bart Sanders schoot met een volley de bal op goal en doelman Giovanni Prinsen kon met een uiterste inspanning de bal tot hoekschop verwerken. In blessuretijd was er nog een goede kop kans voor Roel de Greef. Uit vrijstaande positie kopte hij de bal net over de goal. Toch kreeg D.V.S. ver in blessuretijd toch nog loon naar werken. De ingevallen Guy Veeke dook op achter de laatste linie van RKVVO en liet de doelman in een duel kansloos: 4-4. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kon de ploeg uit Aalst tevreden zijn met het behaalde resultaat.

Nieuwkomer BES / De Valk schiet uit startblokken
Op sportpark De Hambaken stond BES/De Valk vandaag voor haar eerste officiële krachtmeting tegen DBN’22 in de groepsfase van het KNVB bekertoernooi. Na een sterke start van BES/De Valk, was de eerste kans van de wedstrijd voor DBN’22. De reflex van Gulpers bleek voldoende. In de daaropvolgende uitbraak van de uitploeg, was het Eleonora die in de derde minuut van de wedstrijd na enkele fraaie passeerbewegingen het eerste officiële doelpunt voor de Valkenswaardse ploeg op papier zette. BES/De Valk kwam meermaals gevaarlijk door op de flanken, maar wist zichzelf niet te belonen met meer doelpunten. In minuut 40 kwam Shearman wederom dreigend door aan de rechterkant, waarna linksback Peeters zich genoodzaakt voelde om aan de noodrem te trekken. Dit betekende zijn tweede gele kaart en het einde van zijn wedstrijd. Vlak voor rust wist Appie Belhaj koelbloedig de score te verdubbelen, na uitstekend voorbereidend werk van eerder genoemde Eleonora.

In de tweede helft wist DBN’22 meermaals BES/De Valk tot slordigheden te verleiden, waardoor de thuisploeg beter in de wedstrijd kwam. Desondanks was het Shearman die uitploeg BES/De Valk na een knappe counter de 0-3 bezorgde. Ondanks dat dit de beslissing leek, reageerde de ploeg van trainer Beekwilder met opportunistisch spel. Dit leidde tot enkele mogelijkheden en in minuut 62 zelfs tot een doelpunt van invaller Hensels, die knap raak wist te koppen. De daaropvolgende minuten waren voor DBN’22. Na een diepe bal vanuit het middenveld kreeg de thuisploeg een discutabele hoekschop, die bij de eerste paal kon worden binnengekopt. Met de aansluitingstreffer op het bord, kon de jacht naar meer worden geopend. Tot een echt offensief kwam het echter niet. BES/De Valk wist zich knap te herpakken en voerde wederom de boventoon. In minuut 80 was het invaller Joost Thomassen die de 2-4 binnenschoof in de lange hoek. Dit bleek het einde van het verzet van DBN’22. In minuut 90 kon diezelfde Thomassen ook nog aantekenen voor het definitieve slotakkoord van de middag. Na een steekbal vanuit het middenveld wist hij koeltjes af te werken op het doel: 2-5. Volgende week zal de ploeg van trainer Van de Moosdijk thuis op sportpark ‘t Valkennest aantreden tegen derdeklasser SV BLC, die eerder vandaag met 5-2 van Rood/Wit V wisten te winnen.

Opstelling BES/De Valk: I. Gulpers; N. Schreurs, B. Broeren, D. Donners, R. Sakhi; N. Van Gerven, M. Senders (‘46 A. Nikolaienko), M. Oukadi; G. Eleonora (‘82 B. Van Velthuizen), A. Belhaj (‘46 J. Thomassen), L. Shearman

NWC en Deurne houden elkaar in evenwicht
Asten – NWC heeft een punt overgehouden aan de prima eerste bekerwedstrijd tegen eersteklasser Deurne. In de eerste helft kregen de oranjehemden de beste kansen, na rust ging het wat meer gelijk op. Het bleef op 't Root bij 0-0.

NWC startte fris en fruitig aan het duel met streekgenoot Deurne. De eerste kansen waren dan ook voor de thuisclub. Zo zette Daan van Gansewinkel sterk door en lanceerde hij Mees Janssen, wiens wippertje naast rolde. Een minuut later volgde opnieuw een mooie aanval van NWC, maar de afvallende bal werd door spits Tim van Dijk over het doel geschoten. Aan de overzijde stichtte de mee opgekomen verdediger Yuri Veeneman gevaar, die over kopte uit een vrije trap. In minuut 19 stuurde Ruud Leenen zijn teamgenoot Janssen diep, die nu op doelman Peter Strijbosch stuitte. Janssen vormde een ware plaag voor zijn directe tegenstander Mark Kuijpers, die nog voor rust uit zijn lijden werd verlost door coach Frank Teeuwen. Tien minuten voor de pauze kopte Van Dijk nog in de handen van Strijbosch uit een voorzet van Van Gansewinkel. NWC maakte een fanatieke indruk, speelde goed en fel en verdiende de voorsprong.

Na rust bleef NWC de juiste mentaliteit aan de dag leggen, maar Deurne kreeg iets meer controle. Net na rust was het opnieuw Veeneman die offensieve dreiging bracht, zijn kopbal vanuit een lastige hoek belandde in het zijnet. NWC stichtte na rust wat minder gevaar voor het vijandelijke doel, buiten een kopbal van Van Dijk die voorlangs ging. Tot de 85e minuut, toen Van Gansewinkel de bal voortrok maar invaller Martijn Ghielen al glijdend het zijnet raakte. Qua spelbeeld hielden beide teams elkaar verder aardig in evenwicht. In de slotfase leken de aanvallende krachten wat meer weg te vloeien uit de Astense benen en moest men vooral organisatorisch op de been zien te blijven. De gevaarlijkste man aan Deurnese zijde was in de slotfase Joris van den Heuvel, die twee keer in de buurt kwam van de winnende goal. Eerst pakte NWC-sluitpost Gijs Brüsewitz ternauwernood en vlak voor de doellijn zijn volley en vervolgens werd een uithaal van de middenvelder net op tijd gekraakt. Het zou een onverdiende achterstand zijn geweest voor de equipe van trainer Mario Verlijsdonk, die vanmiddag gewoon een prima prestatie leverde en zeker op basis van de eerste helft meer verdiende. Het bleef in Asten bij 0-0 en daar kan NWC op verder bouwen.

Verdienstelijk gelijkspel voor Rhode tegen Mierlo Hout
In Mierlo Hout speelde Rhode  zondag de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. Mierlo Hout, voor het eerste jaar eerste klasser, tegen Rhode, tweede klasser. De bekerwedstrijden worden gespeeld in een poule met vier clubs, twee eerste klassers en twee tweede klassers. Twee ploegen gaan na deze eerste bekerronde naar de tweede ronde.

De eerste twintig minuten domineerde  Mierlo Hout , er werd gemakkelijk gecombineerd zonder kansen te creëren. Dit was zeker ook een verdienste van de Rhode-achterhoede die een degelijke partij voetbal speelde.

In de veertiende minuut kwam Mierlo Hout op voorsprong door een cadeautje  van Rhode. Een verdediger van Rhode was in de veronderstelling dat de uittrap nog niet  was gebeurd en pakte de bal in zijn handen. De toegekende strafschop werd feilloos  binnen geschoten. Na deze tegenslag herpakte Rhode zich vrij snel. Meteen werd er een kans gecreëerd door nieuweling  Sander Pittens. De keeper van Mierlo Hout redde bekwaam. In de eenentwintigste minuut was het wel raak door een fraaie treffer van dezelfde speler. Met een prachtig afstandsschot verraste Sander de keeper. Rhode trok het spel naar zich toe en kwam in de achtendertigste minuut op voorsprong. Eerst werd nog een prachtige aanval van Rhode van de lijn gehaald, maar de daaruit voortvloeiende corner werd rechtstreeks binnen geschoten door Sander  Pittens. In de eenenveertigste minuut scoorde Mierlo Hout na een fraai aanval 2 -2. Meteen daarna kwam Rhode bijna op voorsprong door een kans voor Tijn Vorstenbosch. De keeper redde bekwaam.

De tweede helft werd door beide teams hard gewerkt en een redelijke pot voetbal gespeeld. Doelman Paul van Heesch hield Mierlo Hout van het scoren af met twee fraaie reddingen in de tweeënzestigste minuut. De beste kans was echter voor Rhode. In de zevenenzestigste minuut werd, met een fraaie aanval Bas van Kuringen vrij voor de keeper gezet. De keeper redde bekwaam. Na vijfennegentig minuten kwam een einde aan de aantrekkelijk bekerwedstrijd met een 2 – 2 stand, die recht doet aan het vertoonde spel.

SV Budel wint overtuigend van Someren 2
Budel heeft de eerste bekerwedstrijd van het nieuwe voetbal seizoen overtuigend met 3-0 gewonnen van Someren2.  De wedstrijd werd gespeeld op het prachtige nieuwe kunstgrasveld van sv Budel. 

Voor rust was het een wedstrijd die gelijk opging, al had Budel de betere kansen en had het ook zomaar met 2-0 voor kunnen staan met rust. 

Na rust werd Budel steeds sterker, en het beloonde zichzelf in de 73e minuut. De sterk ingevallen Stan van Leeuwen haalde van buiten de 16 meter hard uit, en de keeper van Someren was kansloos. Even later kopte Jochem Spee de 2-0 binnen bij de 2e paal na een prima genomen corner. Budel bleef heersen, en vlak voor tijd counterde Budel via Sepp Aendekerk naar de 3-0, hij bleef het overzicht houden en het was Wilgard Vos die de bal het laatste tikje gaf. Eindstand 3-0. Een prima overwinning van Budel tegen een sterke tegenstander. Komende zondag staat de 2e bekerwedstrijd op het programma, Budel speelt dan een uitwedstrijd tegen HVV uit Helmond. 

ASV ’33 begint goed aan bekercompetitie na 6-0 overwinning op Fiducia
ASV ’33 is het seizoen goed begonnen. In de eerste bekerwedstrijd werd vijfde klasser Fiducia met 6-0 verslagen.

De spelers van ASV ’33 waren zichtbaar blij dat ze na de zomerstop weer een officiële wedstrijd konden spelen. De thuisploeg ging gretig en fel van start en zette de bezoekers uit De Rips meteen onder druk. Dat leverde na een minuut al de openingstreffer op. Uit een corner van Teun de Koning kopte Bart Vermeulen de bal tegen de touwen. Een minuut later was het al 2-0. Ook nu was Teun de Koning de aangever. Na een goede actie legde hij de bal vanaf de achterlijn terug op de vrijstaande Tim Verbakel, die beheerst scoorde. Tien minuten later scoorde Teun de Koning bijna zelf, maar zijn harde schot werd gekeerd door de keeper van Fiducia. Halverwege de eerste helft was het opnieuw de mee opgekomen Bart Vermeulen die scoorde. Dit maal nam hij de bal, na een voorzet van Sam Douven, in een keer op zijn schoen en liet de keeper van Fiducia kansloos. Tien minuten later was het weer Sam Douven die na een snelle rush een doelpunt voorbereidde. Zijn uitstekende voorzet werd binnengekopt door Teun de Koning. ASV ’33 bleef de tegenstander afjagen en in balbezit werd goed gecombineerd. In de 41e minuut leek Puck Coopmans, na een prima aanval over rechts, te scoren. Zijn inzet werd echter gestopt door de keeper. Vlak voor rust kreeg Fiducia zijn eerste mogelijkheid, maar de bal werd in kansrijke positie over gekopt.

Ook in de tweede helft had ASV ‘33 het betere van het spel. Maar mede door de warmte en diverse wissels lag het tempo beduidend lager. Fiducia liet zich ver terug zakken op eigen helft. Daardoor werd de thuisploeg nog nauwelijks gevaarlijk. Tien minuten voor tijd leek Bart Vermeulen voor de derde keer te scoren, maar zijn afstandsschot ging net naast.

Vlak voor tijd wist ASV ’33 de score toch nog uit te breiden. Eerst was het invaller Lars van Oort die de 5-0 liet aantekenen. Het slotakkoord was voor een andere invaller Luc Lentjes. Hij kreeg de bal op 25 meter van het doel van Fiducia, omspeelde diverse tegenstanders en schoot de bal beheert in de kruising: 6-0.

Hilvaria ruim langs Uno Animo
Hilvaria boekte een ruime overwinning op Uno Animo. Waar vorig seizoen in de competitie de ploeg uit Loon op Zand twee keer te sterk was voor de groen witten uit Hilvarenbeek was dat nu niet het geval. Hilvaria boekte een terechte overwinning. De ruststand was 1-0 door een goal van Rasenberg na een voorzet van Teun Nieuwkerk. Na de thee liep Hilvaria vlot uit naar 3-0 door goals van Kingongo en een strafschop van Floris Kramers. De 4-0 vlak voor tijd kwam van de voet van jongeling Time van der Ackerveken.

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?