De Valk heeft duidelijke toekomstvisie

Deel dit bericht via:

‘Binden en boeien op ’t Valkennest’
De Corana-crisis ten spijt, wordt er bij voetbalvereniging De Valk hard gewerkt aan het nieuwe seizoen. Op alle vlakken: organisatorisch en bestuurlijk, maar ook qua invulling van de technische staf en de selectie van het eerste en tweede elftal.

Voorzitter Corné Maas is dan ook zeer tevreden over de ontwikkelingen bij de oudste club van Valkenswaard. "De Valk leeft weer als vanouds! Spelers komen weer graag naar het Valkennest. Puur om sportieve redenen. Onder leiding van de nieuwe trainer (Marc Höcher, red.) gaan we op jacht naar nieuwe successen."

Bart Broeren is lid van de 'Voetballijn', die zorg draagt voor het voetballen bij De Valk op elk niveau, prestatief en recreatief. "De feitelijke uitvoering ligt bij de trainers en bij Marco Verhoeven en Huub Vermeulen. Wij signaleren en adviseren. Dit kan gaan over het starten met een zaterdag seniorenteam of het inspelen op ontwikkelingen zoals een nieuwe JO23-competitie. Daarbij houden we steeds het beleidsplan in ons achterhoofd, met de gedachte 'waar staan we met De Valk in 2025?' Het is daarom fantastisch om te zien dat er bij steeds meer mensen enthousiasme ontstaat en dat we het organisatorisch weer heel aardig op de rit hebben."

Een compliment voor meerdere mensen, maar volgens Broeren zeker ook voor het nieuwe bestuur onder leiding van voorzitter Maas. "Nog niet zo lang geleden bestond het bestuur uit slechts twee personen. We hebben er echter met z'n allen de schouders onder gezet en zijn het er weer zeven! Met allemaal hun eigen specialisme en aandachtspunt. Als bestuur bemoeien we ons niet of nauwelijks met voetbalzaken. Marc, en zijn assistenten Dylan Leermakers en Sander van Kessel, kunnen dit prima zelf. We hebben een mooie, jonge selectie, waar volgens mij nog de nodige rek in zit."

Jonge gasten
Technisch coördinator Huub Vermeulen kan dit beamen. "Van het eerste elftal zijn eigenlijk maar drie jongens naar een andere club gegaan. Nory Saanen is terug naar FC Cranendonck, Marco Ayebi Duah gaat het proberen bij Brabantia en Bas Rijkers – helaas het hele seizoen geblesseerd geweest - is weer naar Wilhelmina'08. Voor de rest hebben we er de nodige kwaliteit bijgekregen. Brian Vermeer is teruggekeerd van SV Valkenswaard en Dion Vermeulen van Unitas'59. Zij zorgen voor de noodzakelijke ervaring. Want voor de rest zijn het veelal jonge gasten: Reiner Bruin, Rick Habraken en Max Manche van UNA JO19-1, Badr Bazzi en Walid Hilali van Tivoli en Max Leidelmeijer en Tim van Gils van Unitas'59."

De selectie van De Valk bestaat momenteel uit 32 veldspelers en vier doelverdedigers. Vermeulen prijst zich hier gelukkig mee, maar realiseert zich tegelijkertijd ook dat er altijd nog spelers afvallen door blessures, schorsingen of andere redenen. “In overleg met Marc is er een voorlopige scheiding gemaakt, ook in verband met de 1,5 meterregel, maar dit zegt verder nog helemaal niks. Alle spelers krijgen dezelfde trainingsopbouw en ook qua kleding is het één grote selectie. Vorig seizoen had De Valk een heel aardige ploeg, maar was de selectie relatief smal. Nu zijn er meer mogelijkheden en moet iedereen knokken voor zijn plaats.”

O23
De Valk had zich in eerste instantie ingeschreven voor de nieuw te vormen Onder 23 competitie, maar heeft dat helaas toch met minimaal één seizoen moeten uitstellen. Een nieuwe tweede elftal, onder leiding van Luca Streppel en Dennis van den Berg, gaat het nu doen. Vermeulen: "De O23-competitie is een heel mooi initiatief van de KNVB om de doorstroming van jeugd naar de eerste elftallen te bevorderen en uitstroom van oudere jeugdleden te beperken. Wij zagen meteen de toegevoegde waarde voor onze club. Intern waren we al heel ver met de voorbereidingen."

Broeren vult hem aan: "Op een gegeven moment zagen we een lijst van deelnemende clubs voorbij komen en hebben we gezegd: 'Dit gaan we nog niet doen'. Niet alleen was het niveau veel hoger dan verwacht en de reisafstanden niet te doen. We hebben een heel goed contact met de KNVB en blijven de ontwikkelingen op de voet volgen. Wellicht kunnen we volgend seizoen wel starten met een O23. Dat zou heel mooi zijn.”

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?