De tijd dringt voor jubilerend UNA

Deel dit bericht via:

(Door Thieu Vlemmix) En opnieuw zal UNA flink moeten aanzetten om in deze competitie eindelijk eens goed in gang te schieten. Dat moet dan gebeuren tegen DEM, zondag aanstaande aan de Sportlaan. Het magere resultaat van de laatste wedstrijd in Hoogland, en de manier waar dat tot stand kwam, heeft alleen het vertrouwen daarin niet echt aangewakkerd. Toch gelooft de aanhang van de club die dit jaar zijn 90-jarig bestaan viert, er nog altijd in.

Vertrouwen in kwaliteiten
Nog immer is er vertrouwen bij de achterban in de kwaliteiten van de spelersgroep. UNA heeft voor dit niveau veel hoog gekwalificeerde spelers die bovendien hun sporen al dik hebben verdiend. Namen? Niek en Rob van Boekel, Brian Boogers, Nick Tielemans, Maikel Verkoelen, Thomas Horsten, Jelle Schijvenaars, de keepers Bart Tinus en Yannick Derix en de altijd scorende Mart van de Gevel, die ondanks alles toch maar weer in de top van het landelijke klassement staat met 4 goals.  

Met achter de hand de nog geblesseerden Sjors Paridaans, Bob Groenendijk en Ritchie-Sam Anpong als volwaardige basisspelers; zij sluiten waarschijnlijk weer snel aan. En met direct daarachter, in de categorie ‘nog altijd jong maar al gearriveerd’: Lex van Dijk (23), Louis Ben Jagt (22) en Tom Scheepers (21).
En wat te denken van de aanstormende talenten Sten Senders (18, en al 2 keer achtereen uitblinker), Sil van Herwijnen, Joey Verhoeven (nog pas 19 al het hele seizoen basisspeler), Teun Willems en Noël van Gerven; allemaal jonge jongens met kwaliteit, die al wekenlang stevig op de deur bonken.

Volle bak richting verbetering?
Die selectie moet toch in staat worden geacht om menige tegenstander angst in de broek te jagen, resultaat te boeken -en alsnog een rol in de bovenste helft van de ranglijst in de Derde Divisie te spelen. Toch is dat nog maar mondjesmaat gebeurd. En de tijd dringt. Zeker nu nog lang niet het idee overheerst dat het team in zijn geheel volle bak richting een verbetering gaat. Of – zoals Dirk Kuyt het zo treffend in zijn column in de Telegraaf schrijft – dat de spelers voor elkaar door muren gaan. Want alleen dan komt er echt resultaat.
Kuyt kwam als pure aanvaller op het WK zelfs op de backpositie terecht omdat Louis van Gaal dat de beste oplossing vond. En ook op die positie gaf de oud-Liverpool speler alles voor het ploegbelang. Een goed voorbeeld.

Zondagmiddag tegen het Beverwijkse DEM lijkt een uitgelezen gelegenheid om er flink de schouders onder te zetten en als ploeg een statement te maken. Kortom: laat de Luifel nog maar eens exploderen… 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?