De ‘El Clasico’ van De Kempen tussen Reusel Sport en Bladella voor as. zondag is afgelast wegens coronagevallen

Deel dit bericht via:

De wedstrijd tussen Reusel Sport en Bladella voor aankomende zondag 27september is afgelast. Een aantal spelers van Reusel Sport zijn positief getest op corona. Alle activiteiten binnen de selectie van Reusel Sport zijn voorlopig gecanceld.

Afgelopen zondag ging het treffen tussen SV Budel en Reusel Sport in de eerste speelronde van de competitie ook al niet door. Ook deze wedstrijd werd afgelast na een aantal positieve geteste spelers bij Reusel Sport. De wedstrijden hebben al een nieuwe datum.  SV Budel – Reusel Sport wordt ingehaald op 15 november en Reusel Sport - Bladella op 20 december.

Wat kunnen we nog verwachten
Afgelopen weekend werden vier wedstrijden afgelast wegens coronagevallen bij spelers.  Het is afwachten wat er de komende dagen nog gaat  gebeuren en of er nog meer wedstrijden worden afgelast voor het komend weekend.  Het virus verspreid zich razendsnel onder de jongeren, dus zou het zo maar kunnen zijn dat er meerdere wedstrijden hierdoor worden afgelast.

Persbericht Reusel Sport:
Waar we sinds het weekend al enigszins voor vreesden is werkelijkheid geworden: het aantal Corona-besmettingen binnen de selectie is groter geworden. Op dit moment staat de teller op 4 positief geteste gevallen. Hierdoor hebben we in goed overleg tussen bestuur en selectie en ook na veelvuldig afstem- en voortgangsoverleg met de GGD en de KNVB vanmiddag het besluit genomen om ook de twee thuiswedstrijden van 1 en 2 aankomend weekend niet door te laten gaan.

De selectie traint deze week ook niet meer. Begin volgende week bekijken we de situatie opnieuw. De wedstrijden die afgelopen zondag afgelast werden zijn intussen opnieuw ingepland voor 15 november aanstaande. Voor de nieuwe datum voor Reusel Sport/CoTrans – Bladella en Reusel Sport/CoTrans 2 – SV Valkenswaard is in overleg met die verenigingen voorgesorteerd op 20 december 2020. Deze datum is echter nog onder voorbehoud van goedkeuring door de KNVB.

De inschrijving voor Reusel Sport/CoTrans – Bladella is logischerwijs gestopt
Het formulier om je in te kunnen schrijven voor dé derby der Kempen is met onmiddellijke ingang niet meer toegankelijk. We hadden veel moeite gestoken in de organisatie van die maximaal 250 supporters, maar alle inschrijvingen zijn bij deze vervallen. De gegevens van alle inschrijvingen worden weer vernietigd. Maar de genomen moeite was niet voor niets:

Bijzonder Corona Protocol gaat gelden voor alle 12 Kempenderby’s
Nadat we voor Reusel Sport/CoTrans – Bladella noodgedwongen het voortouw hadden genomen om te gaan voor maximaal 250 supporters, is in de afgelopen dagen in bijzonder goede onderlinge samenwerking gewerkt aan een gezamenlijk protocol dat geldt bij alle wedstrijden van de 4 Kempisch ploegen in 3D. Samen met Hoogeloon, Bladella en Hapert is het initieel geldende protocol herschreven. Inhoudelijk komt het zo ongeveer helemaal overeen met het protocol dat voor Reusel Sport – Bladella gold. Voor elk van die 12 wedstrijden gelden tot nader order dezelfde regels en afspraken. Wat ook betekent dus dat wij bij uitwedstrijden maximaal 75 toegangsbewijzen kunnen krijgen. Inschrijving geschiedt altijd via/bij de thuisspelende vereniging. We zullen hier tijdig over communiceren via de site. Het nieuwe protocol ligt nu nog even bij de gemeenten. Na definitieve goedkeuring zullen we dit publiceren op de site. Op 11 oktober staat Reusel Sport/CoTrans – Hoogeloon op de kalender. De inschrijving daarvoor start in de week van 28 september.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?