De Braak eenvoudig langs FC Tilburg. Rood Wit V tevreden met gelijkspel.

Hieronder wedstrijdverslagen van FC Tilburg – SV De Braak en Rood Wit V – Jan van Arckel. De wedstijd tussen Willem II en BES/De Valk werd afgelast.

SV De Braak eenvoudig lang FC Tilburg
Een ruime overwinning voor SV de Braak in Tilburg. Een uur lang worstelde het elftal tegen vooral zichzelf. Uiteindelijk werd het toch een gemakkelijke overwinning op deze kletsnatte zaterdagmiddag.

Vanaf het begin van de wedstrijd had de Braak (opnieuw) problemen met de strijdwijze van de tegenstander, die over het gehele veld één op één speelde. Met name op het middenveld had de Braak het daar moeilijk mee, en wist het lang het kwaliteitsverschil met name in de aanval, niet uit te buiten. Na zeven minuten was daar ook nog eens de achterstand. Op een voorzet vanaf rechts kon de spits van Tilburg ongehinderd de bal in het doel schieten. Maar niet veel later kwam de Braak weer langszij, YoussefChida schoot een vrije trap vanaf 20 meter onder in de hoek, de keeper stond erbij en had geen antwoord. Tien minuten later had Roy vd Putten het team op voorsprong kunnen zetten na goed voorbereidend werk van KadirBudaklier, echter zijn bekeken schot ging tegen de buitenkant van de paal. Even later was het dan wel de voorsprong, een indraaiende vrije trap van Jeremy Lammers werd met het hoofd verlengd door Budaklier. FC Tilburg toonde veerkracht en de Braak kwam goed weg toen een schot van Tilburg op de lat belandde.

De 2e helft was voor de Braak, zelf kwam het achterin nog nauwelijks in gevaar, en voorin hadden de aanvallers steeds meer ruimte waar ze wel raad mee wisten. In de 70e minuut de beslissing in de wedstrijd. Een schitterende voorzet van Sebastian Zoran werd op atletische wijze in het doel geschoten door invaller Ihab Qnanbi. Hiermee was het verzet gebroken van Tilburg, niet veel later de 1 – 4 door Youssef Chida die beheerst afrondde op een assist van Budaklier. In de laatste tien minuten nog twee doelpunten voor de Braak, eerst verdween een indraaiende vrije trap van Pim Heeren bij de 2e paal in het doel, zonder dat iemand de bal toucheerde. Het slotakkoord was voor invaller Exauce Paolo die alert reageerde op een slordige pass in de verdediging van Tilburg. Met een strak schot liet hij de keeper voor de 6e keer kansloos.

Door de overwinning vindt de Braak zich terug op de 2e plaats op de ranglijst, aangevoerd door BES, die met een wedstrijd minder een voorsprong hebben van drie punten op de Helmondse club. Volgende week geen programma voor de Braak, eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 2 december tegen BES, een onvervalste topper op sportpark de Braak.

Rood Wit V tevreden met gelijkspel tegen Jan van Arckel
Jan van Arckel  was de betere ploeg op sportpark de Korze en Rood Wit was zeer content met het gelijke spel. Een vrije trap en een corner zorgde voor de doelpunten voor Jan van Arckel.

Rood Wit had moeite met het dynamische spel van de gasten en kwam via een vrije trap op 0-1 achterstand. De bal werd uit de vrije trap teruggelegd en hard via de paal binnengeschoten. Daarna pakte keeper Mark Smulders nog twee knappe ballen en voorkwam een grotere achterstand. Toch kwam de thuisploeg onverwacht op gelijke hoogte. Uit een corner voor Rood Wit V schoot Bart Cox de gelijkmaker binnen. Na de gelijkmaker kwam het spel meer in evenwicht.

De tweede helft loerde Rood Wit V op de counter en werd het nog enkele keren gevaarlijk. Maar in 60e minuut kwam de thuisploeg op achterstand. Uit een corner van Jan van Arckel kwam de bal in het 5-meter gebied, uit een mêlee van spelers werd de bal binnengewerkt en kwamen de gasten op een 1-2 voorsprong. Kort daarna kwam Rood Wit V weer langszij. Jan van Hout, die na een gewonnen sprint een houdbare bal op doel schoot, zag tot zijn verbazing dat zijn inzet toch in het doel belandde. De doelman van Jan van Arckel ging behoorlijk in de fout op de inzet van Van Hout.
Daarna gingen de gasten opzoek naar de voorsprong maar Rood Wit V hield stand, waardoor beide ploegen met een 2-2 eindstand het veld verlieten.