DBS - Bladella: 0-9

Monsterzege Bladella
Binnen tien minuten stond het bezoekende Bladella al met 0-3 voor. Dat tekende de wedstrijd al snel. Bladella kon afwachten en vanuit een gesloten verdediging vrijuit spelen. De gastheren kwamen nauwelijks toe aan gevaarlijke aanvallen.

DBS moest vanwege schorsingen de defensielijn ombouwen. Alvorens dit enigszins was gelukt gaf het scorebord al 0-3 aan. In de vijfde minuut kon Anel Selimovic vrij doorlopen naar de goal en de openingstreffer voor zijn rekening nemen. Direct daarna kon Niels Krekels tweemaal scoren uit voorzetten van respectievelijk Huib Liebregts en Thijn Schoenmakers. De gastheren hadden geen andere optie dan te kiezen voor aanvallend voetbal. Vooral van rechts ging er dreiging uit maar echte gevaarlijke situaties kon de ploeg van coach Eric van der Palen niet creëren.

Het eerste kwartier na rust verliep erg rommelig. Geen van de partijen kwam tot goed spel. Dat veranderde na een uur wedstrijd. Een bal uit het achterveld werd prima aangenomen door Joris Hermans. Hij stelde Niels Krekels in staat om de 0-4 te scoren. Dat betekende ook het einde aan de stootkracht van DBS. Bladella profiteerde daarvan volop. Uit een hoekschop van Anel Selimovic ontstond een scrimmage waaruit Huib Liebregts scoorde. Ook de 0-6 kwam uit een hoekschop. Thijn Schoenmakers gaf voor en Rob Schilders schoot hard en hoog in.

Enige minuten later toverden de Schippersmannen een prachtige aanval over veel schijven. Aan het einde stond Stijn Wouters die de stand op 0-7 bracht.

Aanvoerder Geert van Overbeek werd vervangen door Kelvin van Lierop. Met hem, Jesper van Erkel, Rob Schilders en Zem van Sambeeck bestond de laatste lijn uit louter millenniums. Die verdedigingslinie wist hun taak prima te vervullen Ook toen Zem nog gewisseld werd voor Giel van Hoof, de jongste van de spelersgroep, betekende het geen verzwakking. De Schippersmannen gingen gewoon door met het goede en gevrieerde positiespel. Met nog een kwartier te spelen werd Joris Hermans op de rechtervleugel aangespeeld. Hij soleerde naar de achterlijn en schoot vanuit een moeilijke hoek hard en hoog de 0-8 op het scorebord.  Bladellacoach  Jurgen Elbers liet Lars Cosijns en Jorn Kox nog een kwartier ervaring opdoen.

Toen Anel Selimovic op de rand van het zestienmetergebied een vrije trap mocht nemen, betekende het via een mooi schot dat de 0-9 eindstand was bereikt. Bijna waren het nog dubbele cijfers maar de kopbal van Niels Krekels kwam op de lat. Ook een kopbal van Huib Liebregts die over ging kon de tien niet volmaken. De goed leidende scheidsrechter Fonken maakte daarna een einde aan de ongelijke partij.

Voor Bladella betekent de uitslag een ongekend doelsaldo na twee wedstrijden. DBS verloor de wedstrijd in feite al na tien minuten. Toen was de organisatie van de verdediging beter geregeld. De noodzakelijke wisselingen in de achterhoede vergden enige afstemming. Maar die tijd was hen niet gegund. Volgende zondag krijgt het team een nieuwe kans bij Wilhelmina Boys. De mannen van Jurgen Elbers krijgen komende zondag de buren uit Hapert op bezoek. Dat wordt een echte Kempische derby.

Voor meer foto's van Leo van Overbeek klik op onderstaande link.