Dapper De Valk in slotfase onderuit tegen Brabantia

Doorgaans is Dennis Verhoeven een zeer betrouwbare doelman en ook in de bekerwedstrijd tegen eersteklasser Brabantia kwam de jeugdige sluitpost van De Valk lange tijd niet in de problemen. Tot twee minuten voor het einde, toen Verhoeven zich verkeek op een lange, hoge voorzet van achteruit. Hij kwam te laat uit zijn doel en werd in de lucht geklopt door Moreno Koenders: 0-1.

Tot dan toe hadden De Valk en Brabantia nauwelijks kansen gehad en keken de verkleumde toeschouwers op sportpark ‘Valkennest naar een weinig enerverend duel. Met uiteindelijk een gelukkige winnaar. Al vond Brabantia-doelman Steven Baggermans wel dat zijn ploeg het meeste recht had op de overwinning. “Zeker in de eerste helft hadden we de wedstrijd voortijdig moeten beslissen, maar het is het verhaal van het gehele seizoen. We hebben moeite met scoren en missen gewoonweg te veel kansen. De Valk heeft eigenlijk maar een of twee mogelijkheden gehad. Gaan die er in, loop je echter wel weer achter de feiten aan.”

Er was vanaf het begin grotendeels sprake van eenrichtingsverkeer. Moreno Koenders en Ryley de Jong kwam in kansrijke positie voor het doel van De Valk, maar Verhoeven had beide malen een afdoend antwoord. Af en toe kwam de thuisploeg er uit en Nory Saanen kreeg een aardige schietkans. Baggermans hoefde evenwel niet serieus in actie te komen. In de 40ste minuut knalde Luuk de Roos namens Brabantia een vrije trap op de paal en niet veel later stuitte Bjarne van de Ven op doelman Baggermans.

Balverlies
Na de rust werd het schouwspel niet veel beter. De Valk kroop wat uit haar schulp, maar tot echte kansen leidde dit niet. Dit werd in de 60ste minuut wel anders. Na een snelle uitbraak via Van de Ven en Saanen kreeg Ralf van Beek een goede schietkans. De bal ging echter over. De onderlinge duels werden hierna wat steviger, maar onsportief werd het nooit. Wél was er van beide kanten veel balverlies, waardoor er geen sprake kon zijn van goed, verzorgd voetbal. In de 76ste minuut verschenen Tarik Ouzalah en Aaf Joao in een heuse scrimmage voor het doel De Valk. Gescoord werd echter niet.

In het laatste kwartier zette Brabantia nog eens aan, maar De Valk bleef eigenlijk eenvoudig op de been. In de 86ste minuut was Ouzalah dichtbij bij de openingstreffer, maar Ferre Devos hield hem knap van scoren. Toch was het twee minuten alsnog raak, toen Verhoeven onnodig uit zijn doel kwam en Koender koppend de 0-1 aantekende. Sneu voor de doelman en sneu voor De Valk, dat zo lange tijd dapper stand hield. Baggermans maalde er niet om: “Ik had het inmiddels aardig koud, dus voor mij hoefde die strafschoppen niet zo nodig meer.”

De Valk
: 1. Dennis Verhoeven, 6. Nory Saanen, 7. Ralf van Beek, 14. Marco Ayebi Duah, 17. Ferre Davos, 19. Jarne van de Ven (16. Brian de Ronde), 20. Nion Sella (22. Ilias Belhaj), 21. Luuk Broers, 23. Aart Verberne, 24. Denzel Pinas, 25. Robin Smets.

Brabantia: 1. Steven Baggermans, 2. Bart Kruizinga, 3. Luuk de Roos. 4. Joshua Tan, 7. Rai Maxwell (19. Alef Joao), 9. Moreno Koenders (33. Shane van Bosstraten), 10. Ryley de Jong, 14. Florian Ross, 16. Marvin Mollen, 17. Tarik Ouzalah, 20. Jean-Marc Clare (8. Luuk Bouman).