Daniël Voigt wil Dommelen graag verlaten met promotie

Deelacties:

Unitas’59-Dommelen in de vierde klasse E is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. In onderstaand artikel een interview met Daniël Voigt, trainer van koploper Dommelen. Hij vertelt over de slechte competitiestart, het herstel van zijn ploeg en de kansen op promoveren met een kampioenschap.

Door Willem-Jan Schampers

Voigt zal zich ongetwijfeld aan het begin van het seizoen wel een keer hebben afgevraagd waar hij aan begonnen was. Nieuw bij vierdeklasser Dommelen leek hij als trainer in een heel slechte film terecht zijn gekomen. De blauwwitten startten immers dramatisch en hadden na vier wedstrijden pas één punt. En dat voor een ploeg die was gedegradeerd uit de derde klasse. Voigt kijkt met gemengde gevoelens terug op deze lastige periode.

“Het liep voor geen meter, de balans in het elftal leek te ontbreken en we kwamen telkens supersnel achter. Er sloop een soort angst in de ploeg en onbedoeld gingen de gedachten terug naar vorig seizoen, waarin Dommelen ook steeds achter de feiten aanliep en het eigenlijk geheel onverwachts degradeerde. We zijn vervolgens wat anders gaan spelen en enkele jongens, die eerder niet in de basis stonden, grepen hun kans. Plotseling werd het voetbal beter en begonnen we onze wedstrijden te winnen.”

Geloof
Het zijn de geheime krachten in het voetbal, lacht Voigt, die zijn ploeg steeds beter zag gaan spelen en merkte dat het ‘geloof’ geheel terug was. De beloning volgde met het winnen van de tweede periodetitel en de huidige stand op de ranglijst. Dommelen voert immers de ranglijst aan, maar voelt de hete adem van de achtervolgers Unitas’59, RKGSV en Bergeijk in de nek. “Er is nog helemaal niks beslist. Ook niet als we zondag winnen van Unitas’59. Wat wél een feit is, is dat het elftal nu goed staat en de winnaarsmentaliteit terug is.”

Want die ontbrak wel even, geeft Voigt eerlijk toe. “Ik was hier natuurlijk nieuw en we moesten duidelijk wennen aan elkaar. De spelers hadden tijd nodig om te snappen wat ik van ze wilde en ik moest de ploeg leren kennen. Dit lijkt misschien een slap excuus, maar als nieuwe trainer is het moeilijk om telkens andere spelers in te passen. Zeker als het niet loopt. Wellicht hebben we in het begin ook wel te veel gewisseld. Sommige spelers waren gewoon nog niet fit. Toen dit was ‘opgelost’, gingen we beter spelen en wonnen we van onder meer van Bergeijk en Unitas’59.”

De kansen op promotie zijn weer helemaal terug bij Dommelen en ook het besef dat er misschien wel een kampioenschap kan worden gevierd op sportpark ’t Heike, leeft bij de blauwwitte achterban. Voigt tempert de verwachtingen, maar is tegelijkertijd ook ambitieus. “Natuurlijk wil ik heel graag promoveren. De weg is echter nog lang. De doelstelling was het halen van de nacompetitie en dit is al gelukt. Nu moeten we doorpakken! Vijf keer winnen en we zijn kampioen. Haha!”

Geldrop
Voigt is een trainer met een lange spelerscarrière. Hij begon bij de amateurs van SV Zutphen en speelde hierna voor PSV, De Graafschap, FC Den Bosch, weer PSV, Helmond Sport, Fortuna Sittard en twee Duitse clubs, belandde Daniël Voigt in 2009 terug in Nederland bij JVC Cuijk. Na Lutlommel VV (België) sloot de Helmonder zijn loopbaan af bij Gestel. Het voetbal bleef hem echter trekken en hij werd trainer. Vanaf 2019 was onder meer actief bij Liessel, Deurne, Bruheze en Blauw Geel’38. Na dit seizoen verkast Voigt naar Geldrop.

“Ik wil met Dommelen graag promoveren naar de derde klasse, maar hoop niet dat ik de club daarna nog tegenkom in de competitie”, grinnikt Voigt. “Geldrop zit echter enigszins in de hoek waar de klappen vallen en zal nog vol aan de bak moeten, om niet in degradatiegevaar te komen. Maar goed, dat zijn zorgen voor later. Eerst succes halen met Dommelen. Zondag spelen we mijns inziens tegen de best voetballende ploeg uit onze klasse. We gaan echter gewoon onze eigen spel spelen en het is te hopen dat dit voldoende is om te winnen.”

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Kees
08 april 12:42
Jammer Daniël. Helaas niet meer in eigenhand na zondag, maar wel het beste programma voor de boeg.
Joop Voigt
06 april 16:00
Succes Daniel
joop
06 april 5:22
Helaas bij ons veel te kort kunnen tonen, wat een krachtpatser jij kunt zijn als Hoofdtrainer ! De Brabantse voetbalsupporter zal overigens nog lang van jou horen, want iemand met zo veel brede voetbalkennis hebben wij bij Dommelen lang niet gehad.
@willem tel
04 april 15:28
Willem was je de tel kwijt?
Willem Tel
04 april 15:22
Even tellen: RKVV Dommelen: 850+ leden RKVV Bergeijk: 750+ leden SV Unitas'59: 1400+ leden RKGSV: 200+ leden Waarvan 2-3 spelers van het 1e van buitenaf momenteel. Valt dus wel mee met het getover. Maar los van de ledenaantallen: wees gewoon blij met een spannend slot van de competitie.
Sergio
04 april 13:34
Schande en triest dat Dommelen nu 4e klasse speelt. Moeten hoger spelen!
Tommy
04 april 12:43
Mooi stuk Daniel, tot zondag!
4e klas
04 april 12:18
Het is toch ook vrij normaal dat Dommelen na de degradatie van vorig seizoen nu bovenaan staat ?
Hans Kornuit
04 april 12:02
Als jullie goed geïnformeerd zijn, komt alleen puntenpakker keeper vd Gevel van buitenaf, rest uit eigen club🤫
@hans
04 april 11:51
lekker haten op het aantal leden, die clubs winnen tenminste wel met 'eigen' jongens
@Hans
04 april 11:46
Door spelers overal vandaan te toveren inderdaad. Dan maakt de grootte van club niet uit. Desalniettemin toch respecht voor Gerwen.
Hans Kornuit
04 april 11:43
"clubjes" als Gerwen met 220 leden, zullen trots zijn dat ze überhaupt mee kunnen doen, tussen deze grootmachten, die zich moeten schamen dat ze met 1000 leden in de 4e klasse spelen 😉
jos
04 april 11:41
knap hoe Daniel na 4 wedstrijden de zaak op de rit heeft gekregen, 13 wedstrijden achtereen ongeslagen....dan wordt je kampioen!
@Flipje
04 april 10:58
Dommelen geeft dit niet meer weg. Ploegjes zoals Gerwen en Bergeijk gaan het niet halen. Unitas kan het Dommelen nog wel lastig maken. Hoe dan ook promoveren 👍🏼
@ Flip
04 april 10:26
Geen zorgen daarover, Dommelen laat dit niet meer gaan. De sterkste 11 worden inmiddels wel opgesteld zoals Daniël aangeeft.
Flip van de Polder
04 april 8:12
Knap hoe Dommelen zich hersteld heeft van de matige start van de competitie. Tip van Flip: zondag vechten 2 honden om 1 been en loopt de 3e ermee heen?