Cranendonckse derby eindigt in terechte remise

Met zijn gezicht op onweer verdween Ronny Everaerts naar de kleedkamer. De trainer van FC Cranendonck had zijn ploeg zojuist gelijk zien spelen tegen Maarheeze (1-1). “Dit was écht slecht”, oordeelde hij. “Als je zo voetbalt, verdien je ook niet meer. Gelukkig speelt onze grootste concurrent Bruheze ook gelijk en valt de ‘schade’ mee, maar als we kampioen willen worden, moet het wel beter.”

Everaerts vond de remise in de Cranendonckse derby terecht, maar baalde wel dat het karwei vóór de rust niet werd afgemaakt. “Ralph van Meijl kan de bal vrij inkoppen, maar de doelman van Maarheeze redt uitstekend. Die bal had echter wel tegen de touwen gemoeten. Vervolgens kom je in de 18de minuut op 0-1 en geef je eigenlijk niets weg. Eén vrije trap betekent echter onmiddellijk de gelijkmaker. Dat is wel zonde. We verzuimen te voetballen en daarmee hielden we Maarheeze in de wedstrijd. Puur op inzet verdienen zij gewoon een punt.”

Een gegeven dat Remy Verhoeven, aanvoerder van Maarheeze, slechts kon beamen. “Het gelijkspel is terecht, maar het voetbal was bijzonder matig. Enig excuus was welllicht het zeer zware veld. Normaal maken wij graag het spel, maar vandaag was fatsoenlijk samenspel nauwelijks mogelijk. Cranendonck heeft een paar spelers die fysiek zeer sterk zijn. Daar moesten we ons tegen wapenen. Dit is heel aardig gelukt. We hebben met z’n allen keihard gewerkt en kunnen uiteindelijk zeer tevreden zijn. Een gelijkspel tegen de koploper. Vooraf teken je daarvoor!”

Kinderachtig
In een regenachtig Maarheeze was er vanaf het begin sprake van een ‘stevige pot’. Er waren forse overtredingen over en weer en scheidsrechter Jan Tielen, die overigens prima floot, had er zijn handen vol aan. Ook na de rust. Hij trok diverse malen geel en deelde laat in de tweede helft ook nog een rode kaart uit aan Tom van der Pas. De middenvelder van Maarheeze was al gewisseld, maar hield een uitgeschoten bal tergend langzaam bij zich, terwijl een speler van FC Cranendonck snel wilde ingooien. Tielen kon dit kinderachtige gedrag niet waarderen en stuurde Van der Pas naar de kleedkamer.

Maar terug naar de eerste helft, waarin in ieder geval nog twee doelpunten vielen. In de 18de minuut profiteerde Guus Teunissen van wanorde in de Maarheezer defensie en schoot in een scrimmage raak: 0-1. De thuisclub ging hierna op zoek naar de gelijkmaker, maar het duurde tot in de 38ste minuut voordat de oranjezwarten voor het eerst serieus gevaarlijk werden. Remy Verhoeven stuitte van dichtbij op doelman Tom van Happen. Zeven minuten later was de boomlange goalie van FC Cranendonck echter kansloos, toen een vrije trap van Cas Baudoin van richting werd veranderd: 1-1.

Paraplu’s
Na rust begonnen de gasten sterk, maar verzandde de wedstrijd al snel in een spelletje ‘balverlies’. Het veld werd steeds zwaarder en het publiek, weggedoken onder de paraplu’s, kon zich voornamelijk druk maken over de vele overtredingen. Het enige écht wapenfeit was een hoekschop van Driek van de Vorst, die halverwege de tweede helft doelman Luuk Verschueren tot een knappe redding dwong. Dichterbij kwam FC Cranendonck niet bij de overwinning. Maarheeze trouwens ook niet. Helemaal niet zelfs…

Opstellingen

VV Maarheeze: 1. Luuk Verschueren, 2. Jordi Valkenburg (18. Bas van der Pas), 3. Joost Claassen, 4. Erwin Snelders. 5. Mayco Verrijdt, 10. Remy Verhoeven, 11. Cas Boudoin (8. Koen Wilbers), 12. Tom van der Pas (6. Noah Baudoin), 13. Sjors van Velthoven, 15. Donny Dirkx, 17. Joey van Hoof.

FC Cranendonck: 22. Tom van Happen, 2. Loek Smits. 3. Dré de Leest, 5. Driek van de Vorst, 6. Daan Driessen, 8. Rik Feijen, 9. Wesley Damen (4. Sil Driessen), 10. Ralph van Meijl (11. Guus Versteijnen), 13. Guus Teunissen, 19. Rob Slenders, 20. Marijn Mommers.