Coronavirus: Komend weekend geen amateurvoetbal in Brabant

Deel dit bericht via:

Alle wedstrijden van Brabantse amateurvoetbalverenigingen, die voor deze week op het programma staan, worden uitgesteld. Hiermee volgt de KNVB het advies van NOC*NSF op om gehoor te geven aan de oproep van de Brabantse veiligheidsregio’s om alle evenementen in Brabant tot en met maandag 16 maart af te gelasten en zeer terughoudend te zijn met sociale contacten.

Het gaat om de thuis- en uitwedstrijden van alle Brabantse veld- en zaalvoetbalverenigingen. Ook alle door de KNVB georganiseerde bijeenkomsten in Brabant vinden geen doorgang. De genomen maatregelen gelden tot en met maandag 16 maart. Daarna wordt de situatie opnieuw bekeken. De afgelaste amateurwedstrijden in Brabant zullen op een nader te bepalen datum worden ingehaald. In de rest van Nederland gaan de amateurvoetbalwedstrijden wel gewoon door.

Maatregel
De maatregel moet eraan bijdragen dat verdere verspreiding van het coronavirus wordt tegengegaan. Gisteren riepen de Brabantse veiligheidsregio’s op om de aankomende zeven dagen zo min mogelijk sociaal contact aan te gaan.

Gisteren werden alle wedstrijden van het betaald voetbal die in Brabant gespeeld zouden worden al afgelast vanwege het coronavirus.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Voetballiefhebber
11 maart 17:42
Vind het een hele wijze aktie van de knvb om dit te doen. Tenslotte is het een serieus probleem waarbij de meest kwetsbare kunnen overlijden. Sv Brandevoort heeft zelfs besloten om tot en met maandag alle trainingen en eventuele oefenwedstrijden te annuleren. Heel goed en wijs besluit vind ik dat. Ik zelf hou ontzettend van voetbal maar meer vanmezelf en de mede mensen.
Voetballiefhebber
11 maart 17:16
Vind het een hele wijze aktie van de knvb om dit te doen. Tenslotte is het een serieus probleem waarbij de meest kwetsbare kunnen overlijden. Sv Brandevoort heeft zelfs besloten om tot en met maandag alle trainingen en eventuele oefenwedstrijden te annuleren. Heel goed en wijs besluit vind ik dat. Ik zelf hou ontzettend van voetbal maar ik hou vanmezelf en de mede mensen.
@Leon
11 maart 13:31
Nee, brabantse clubs mogen ook niet afreizen naar gebieden buiten brabant
Leon Thys
11 maart 13:08
Dus ploegen uit Brabant mogen wel wedstrijden spelen buiten Brabant. Bv Nuenen moet naar Minor. Gaat deze wedstrijd wel door?
Davy
11 maart 13:00
Bij Geldrop bedoel je Piettie? 😉
Dave der Kinderen
11 maart 12:58
Helemaal eens met Piettie!!!!
Gerard Vroomen
11 maart 12:57
Belachelijk dit besluit. Wat Jack zegt, de competitie terug naar 12 clubs brengen, heb je meer ruimte.
Jack
11 maart 12:38
Dat wordt voor sommige clubs veel wedstrijden spelen in april en mei. Competitie verloopt ieder jaar rommelig. Elke jaar moeten er weer wedstrijden ingehaald worden op de donderdag.
Piettie
11 maart 12:10
maar maar maar, wat een heisa zeg, 22 gezonde kerels die tegen elkaar spelen met gemiddeld 50 toeschouwers....