Coronacrisis en de voetbaltrainer: Raymond Koenraadt (Mierlo Hout)

Deel dit bericht via:

Het voetbal ligt al vanaf begin maart stil. Naar aanleiding van de aangekondigde maatregelen om verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan, heeft de KNVB besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Daarnaast is het maar de vraag of we in september kunnen starten met de nieuwe competitie.

Niet alleen voor de actieve voetballers, maar zeker ook voor de voetbaltrainers is het een vreemde, maar vooral moeilijke, periode. Het ritme van dinsdag- en donderdag op het trainingsveld staan en op zondag een wedstrijd coachen is ineens ten einde. Hoe gaat een hoofdtrainer met deze periode om? En wat is zijn mening dat de competitie van het afgelopen seizoen als niet gespeeld wordt beschouwd?

We gaan een rondje maken langs de velden bij verschillende clubs en laten een aantal trainers aan het woord. Ondertussen zijn er een aantal trainers aan het woord geweest en we gaan nu verder met Raymond Koenraadt, de huidige succestrainer van Mierlo Hout, die komend seizoen zijn vierde jaar in gaat als eindverantwoordelijke.

Hoe gaat het met Raymond Koenraadt in deze moeilijke tijd?
Ondanks de beperkingen die ons opgelegd worden gaat het goed met mij. In mijn ogen is er geen aanleiding tot klagen als je ziet en hoort hoeveel leed er is in de wereld. Na enkele dagen thuis werken was ik in de gelukkige omstandigheid dat ik weer naar kantoor mocht omdat de branche waarin ik werk onder de vitale sector valt. Een en ander komt weer langzaamaan op gang en krijgen we weer iets meer vrijheid in het sociale leven, alhoewel social distancing voorlopig ons leven zal blijven beheersen om het virus onder controle te houden. De versoepeling om weer in aangepaste vorm te trainen geeft mij een enigszins goed gevoel om de groep weer bijeen te hebben en dit bijzondere seizoen samen met elkaar af te sluiten. Maar we zullen op ons hoede moeten blijven!

Heeft de Corona-crisis - buiten het voetbal om - nog persoonlijke gevolgen gehad?
Nee gelukkig niet in de directe omgeving, maar indirect zijn er bij collega’s, kennissen en bekenden mensen geconfronteerd met veel verdriet. In het bijzonder kijk ik naar een van mijn vorige clubs Erp waar in het dorp een behoorlijke haard heeft gewoed met veel overledenen… Daarnaast wil ik nog even benadrukken dat er met veel respect naar ons zorgsysteem gekeken mag worden hoe deze sector zich vol overgave inzet voor de getroffenen.

Hoe gaat de club om met deze situatie?
Net zoals bij zoveel verenigingen is er door de pandemie ook bij Mierlo-Hout een sociale ontmoetingsplaats, in de vorm van voetbal, ons even ontnomen. Dan merk  je pas wat de maatschappelijke functie is van een vereniging. Vanaf dag één heeft de gezondheid van ons allen op nummer één gestaan, en na de opstart van op 1,5 meter trainen nog steeds. Er is een duidelijk protocol opgesteld in samenspraak met de gemeente Helmond en dat verloopt tot dusverre goed. We weten allemaal dat het niet de perfecte manier is van trainen maar we zijn al blij dat we samen wat kunnen doen. We trainen nog 1 week en dan richten we ons op de aanvang van de voorbereiding voor het nieuwe seizoen.

Wat vind je van de bepaling van de KNVB dat het afgelopen seizoen als niet gespeeld wordt beschouwd?
Ik ben van mening dat dit het enige juiste besluit is geweest, de gezondheid van eenieder staat voorop! Uiteraard zijn er teleurstellingen dat doelstellingen niet behaald konden worden en dat elftallen die een straatlengte voor stonden voor de titel deze niet konden binnenhalen. Dat de KNVB verenigingen de keuze hebben gegeven om in aanmerking te komen voor promotie is goed, maar ook dit is gepaard gegaan met teleurstellingen.

Mierlo Hout heeft de afgelopen twee seizoenen, na het kampioenschap in 2018, een aardig woordje meegesproken in de 2e klasse.  Heeft de club een aanvraag ingediend voor promotie?
Nee, we hebben hier zelfs niet eens over nagedacht. We hebben de afgelopen 2 seizoenen inderdaad aardig meegedaan in de 2e klasse, maar zijn nog niet op het punt beland dat we hierop aanspraak mogen maken. We zijn nog steeds groeiende en willen in het aankomend seizoen deze lijn voortzetten en proberen om de bovenste plaatsen mee te doen. Daarentegen is EFC de terechte promovendus, mede gezien het feit dat zij al enkele jaren achter elkaar om promotie spelen.

 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Martin Swinkels
18 juni 16:51
Raymond Koenraadt heeft in zijn actieve loopbaan als speler volgens mij nog gespeeld bij VELOC in de tijd dat Jan Aarts de hoofdsponsor was