Coronacrisis en de voetbaltrainer: Harry La Vallette (Bladella)

Deel dit bericht via:

Het voetbal ligt al vanaf begin maart stil. Naar aanleiding van de aangekondigde maatregelen om verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan, heeft de KNVB besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Daarnaast is het maar de vraag of we in september kunnen starten met de nieuwe competitie.

Niet alleen voor de actieve voetballers, maar zeker ook voor de voetbaltrainers is het een vreemde, maar vooral moeilijke, periode. Het ritme van dinsdag- en donderdag op het trainingsveld staan en op zondag een wedstrijd coachen is ineens ten einde. Hoe gaat een hoofdtrainer met deze periode om? En wat is zijn mening dat de competitie van het afgelopen seizoen als niet gespeeld wordt beschouwd?

We gaan een rondje maken langs de velden bij verschillende clubs en laten een aantal trainers aan het woord. Ondertussen zijn er een aantal trainers aan het woord geweest en we gaan nu verder met Harry La Vallette, de huidige hoofdtrainer van Bladella, die komend seizoen zijn tweede jaar in gaat als eindverantwoordelijke.

Hoe gaat het met Harry La Vallette in deze moeilijke tijd?
Ik heb het gevoel dat het gelukkig weer allemaal iets beter  gaat, we krijgen weer meer vrijheid om volgens de regels van het RIVM wat meer te doen . NU de restaurants en terrassen weer open zijn , kunnen we ook weer eens wat gezelligheid opzoeken. Voor mijn werkzaamheden bij een woningcorporatie heb ik alleen thuis kunnen werken , ik mis wel de collega s en de huurders waarin ik veel contacten mee heb.  Gelukkig heb ik mij van 11 mei weer kunnen bezig houden met voetbal  en dan vooral met het kijken naar de jeugdtrainingen van Bladella en mijn andere hobby ‘golf’ kunnen uitoefenen. Sinds twee weken is de selectie weer aan het trainen in aangepaste vorm, waarin we het seizoen als groep toch kunnen  afsluiten. Vanaf 1 juli kan ik vervroegd uittreden bij de corporatie , dus ik nu al een beetje aan het wennen om  de hele dag thuis te zijn.

Heeft de Corona-crisis - buiten het voetbal om - nog persoonlijke gevolgen gehad?
Nee, gelukkig niet en ik heb ook in mijn naaste omgeving niemand die deze coronaziekte heeft moeten doorstaan. Het is in deze rubriek al eerder gezegd….. maar veel respect voor de hulpverleners, dit kan niet vaak genoeg gezegd worden.


Hoe gaat de club om met deze situatie?
De club heeft het bestuurlijk goed voor mekaar, voorbereidingen voor het komend seizoen zijn volop aan de gang. Ze zijn nu vooral bezig om de trainingen goed en veilig te laten verlopen.

Wat vind je van de bepaling van de KNVB dat het afgelopen seizoen als niet gespeeld wordt beschouwd?
Tja, op het moment dat het bekend werd gemaakt was het wel even zuur. Ondanks dat we nog 10 wedstrijden moesten spelen, stonden we er goed voor.  Het is wel een juiste beslissing geweest, want wat er op dit moment in de wereld speelt is veel belangrijker dan voetbal. Ondanks deze beslissing hebben enkele clubs, die toch graag wilde promoveren of degraderen, hun wens in vervulling zien gaan, het is ze gegund.

Bladella heeft als koploper in de 3e klasse D (op 8 maart jl.)  geen verzoek ingediend bij de KNVB voor promotie. Vanwaar deze beslissing?
De club heeft daar bewust voor gekozen.  Ik denk dat dit ook de juiste beslissing is, op deze manier promoveren geeft geen fijn gevoel. Je wil een kampioenschap en of promotie vieren op het moment dat je dit 'daadwerkelijk' wordt, dat moet er een ontlading zijn die je nog lang bij blijft. Ook binnen onze selectie is er geen moment geweest dat we dit hebben besproken. Wel zuur voor Niels Krekels, hij stond er op de topscoorderslijst heel goed voor, was een mooie prijs geweest voor hem en de ploeg. Maar we kijken we weer uit naar de derby s volgend seizoen en niets is zeker, maar we willen wel weer meedoen om de prijzen.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Niels K
02 juli 8:35
Komt goed ik schiet er wel weer 30 in volgend seizoen
Suat Tasci
02 juni 13:08
Mooi verwoord top trainer.