Complimenten voor sportief Tivoli; punten voor Bladella

Deel dit bericht via:


Zijn gezicht verraadt ergernis en er verschijnt slechts een zwakke glimlach, als hij wordt gecomplimenteerd met de sportiviteit van zijn team. Wat moet hij anders? Marc van Eijk, trainer van SV Tivoli, kan niet echt wennen aan het gegeven dat hij elke zondag met een (grote) nederlaag van het veld moet afstappen. Ook nu weer tegen Bladella. Na een redelijke eerste helft, moet Tivoli uiteindelijk tien doelpunten toestaan.

“Als ik dit van tevoren had geweten, was ik er nooit aan begonnen”, maakt Van Eijk van zijn hart geen moordkuil. “Door omstandigheden zijn we in de loop van het seizoen nogal wat spelers kwijtgeraakt en moeten we iedere week een beroep doen op jongens van het tweede elftal. Op zich niet zo erg, maar ik had vandaag vier jongens in de basis, die eerder al anderhalf uur hadden gespeeld. Dat kan gewoon niet! Ik heb echter weinig keuze. Toen ik hier tekende, was het al wel duidelijk dat we een moeilijk seizoen tegemoet zouden gaan, maar we hebben na vijftien wedstrijden al 116 doelpunten tegen!”

Het ergste is nog, dat Van Eijk, oud-profspeler bij SC Heerenveen en SC Veendam, zijn spelersgroep weinig kan verwijten. Natuurlijk krijgt het team veel te veel treffers om de oren, maar dit is zeker niet het gevolg van een gebrek aan inzet. Integendeel. “We hebben voor de derde klasse gewoon te weinig kwaliteit. Toen mijn voorganger (Hans Bonnema had niet de benodigde trainerspapieren en moest noodgedwongen een stapje opzij doen, red.) vertrok, zijn ze hier zo’n beetje een complete selectie kwijtgeraakt. Dat is natuurlijk moeilijk op te vangen. De spelers de er nu staan, doen hun stinkende best, maar ik ga zo niet verder. Uiteraard maak ik dit seizoen netjes af, maar als er niks verandert, ga ik niet bijtekenen.”

Lijstaanvoerder
Even verderop staat een tevreden Harry la Valette, trainer van Bladella. Niet alleen vanwege de monsterzege, maar omdat hij zojuist had gehoord dat Reusel Sport koploper Unitas’59 op 1-1 had gehouden, waardoor Bladella – op doelsaldo – de nieuwe lijstaanvoerder van de derde klasse D is. “Het duurde een tijdje voordat we ons eerste doelpunt konden scoren. Zeker ook een verdienste van Tivoli, want ze hebben het ons veertig minuten lang bijzonder moeilijk gemaakt. Zeker hun doelman, die enkele prachtige reddingen verrichtte. Toen het 0-1 werd, zag je de teleurstelling bij enkele van hun spelers. Bij de rust was de wedstrijd al gespeeld.”
Het was toen immers al 0-3, door doelpunten van Niels Krekels (2x) en Stijn Wouters. Tivoli kon eigenlijk alleen gevaarlijk worden via de watervlugge vleugelspits Moussa Elyahyaoui, maar na een half uurtje was het beste er wel af bij hem. In de tweede helft kon doelman Leon Kluitmans nog zeven keer vissen. Vooral omdat de spelers van Tivoli moe werden en de wissels, die Van Eijk binnen de lijnen bracht, nauwelijks of geen effect hadden. Bart de Jong en Niels Krekels tilden de stand al snel naar 0-5. Heel even stokte de scoringsmachine, maar na de vierde treffer van Krekels, ging het hard. Wouters en Krekels (3x) brachten de eindstand op 0-10.

Opstellingen:

SV Tivoli: 23. Leon Kluijtmans, 2. Ricardo van Bekhoven (17. Hamed Khawar), 3. Rowen Frans, 6. Luuk Hammega, 7. Jeffrey de Rijk, 8. Joey Klaassen (14. Mohamed Kabba), 9. Ralf Walravens, 10. Moussa Elyahyaoui, 11. Badr Bazzi, 12. Tom de Haas (3. Luc Verbeek), 15. Joost Heeregrave.

Bladella: 1. Stan van den Berg, 2. Jesper van Erkel, 3. Geert van Overbeek, 4. Tom Maas, 6. They Lauwers, 8. Stijn Wouters (15. Huib Liebregts), 9. Nieks Krekels, 10. Anel Selimovic, 11. Bart de Jong, 12. Niek Janssen (7. Kelvin van Lierop), 14. Jordy Tenbult (5. Thijn Schoenmakers).
 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


(Door Willem Jan Schampers)