Competitiestart 4e divisie: RKSV Nuenen op bezoek bij EVV Echt

Deelacties:

Na de competitiestart van de derde divisie in het afgelopen weekend start komend weekeinde de competitie voor de vierde divisie. RKSV Nuenen gaat op bezoek bij EVV Echt.

Door Daan Smulders

RKSV Nuenen staat dit seizoen onder leiding van trainer Ruud van de Rijt. De 34-jarige oefenmeester uit Nijnsel veroverde afgelopen seizoen met RPC het kampioenschap in de derde klasse D.
Na het plotselinge vertrek van Maurice Verberne, die werd aangesteld als hoofdtrainer van MVV Maastricht, moest de club uit Nuenen in allerijl op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De club zag in Ruud van de Rijt de ideale opvolger, die een doorlopend contract had bij RPC. Volgens RKSV Nuenen past Van de Rijt perfect in het trainersprofiel en ze zijn ervan overtuigd dat hij de juiste persoon is die de huidige, goed functionerende spelersgroep, verder kan brengen en door kan ontwikkelen.

In goed overleg met het bestuur van RPC heeft RKSV Nuenen Ruud van de Rijt weten te contracteren. De promovendus gunde Van de Rijt deze promotie en stemde in voor een overgang naar de vierde divisionist. RPC stelde kort daarna de vrijgekomen trainer Jan Poortvliet aan als nieuwe hoofdtrainer. Poortvliet vertrok, ondanks zijn contractverlenging, bij de amateurs van FC Eindhoven na uitschakeling in de nacompetitie.

Uitdaging
Na een goed seizoen onder trainer Maurice Verberne ligt er voor Ruud van de Rijt een mooie uitdaging klaar. De ex-betaal voetballer van FC Eindhoven en Willem II moest al op jonge leeftijd stoppen met profvoetbal wegens een knieblessure. Daarna stapte hij het trainersvak in. Na eerst in de jeugd van Willem II te hebben gewerkt werd Van de Rijt in 2017 op 29-jarige leeftijd aangesteld als hoofdtrainer van De Valk. Na een jaartje assistent-trainer te zijn geweest bij TOP Oss werd hij in 2019 hoofdtrainer van RPC.

Verwachtingen
RKSV Nuenen beleefde het afgelopen seizoen een goed jaar onder trainer Verberne. Na een aantal magere jaren, waarin de positie in de vierde divisie werd gehandhaafd door het stilleggen van de competitie wegens corona, was het afgelopen seizoen al merkbaar dat RKSV Nuenen met veel eigen opgeleide spelers een aardig woordje kan meespreken op dit niveau. Ook in de voorbereiding onder Ruud van de Rijt werden aardige resultaten geboekt. Tegen derde divisionisten Gemert (2-3) en UNA (1-2) werd een kleine nederlaag geleden maar tegen UDI’19 wonnen de manschappen van Van de Rijt met 1-0.  Tussendoor maakte de groenwitten wel een uitglijder. Tegen Oss’20 werd een 9-1 nederlaag geleden.

Komende zondag gaat de bal rollen voor de vierde divisie. De deelnemende ploegen zijn in deze klasse moeilijk te peilen. Met het vertrek van de gepromoveerde Brabantse clubs als Baronie, OJC Rosmalen en UDI’19 is de vierde divisie wat minder Brabants gekleurd. 

Programma 4e Divisie voor zaterdag 27 en zondag 28 augustus
27 augustus
18:30: Moerse Boys — Halsteren
18:30: Silvolde — RKZVC
28 augustus
14.00: Hoogland — Kampong
14:00: Longa’30 — Orion
14:00: AWC — Juliana'31
14:30: EVV — RKSV Nuenen
14:30: SV Venray — SV Meerssen
14:30: Unitas’30 — HVCH

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?