Oppermachtig BES/De Valk laat Rood Wit V kansloos. SV De Braak in slotfase langs Margriet

Oppermachtig BES/De Valk laat Rood Wit V kansloos op 't Valkennest

De thuiswedstrijd tegen Rood Wit V was de eerste echte test voor BES/De Valk, in het bekertoernooi had de koploper in de 4de Klasse G het nog erg lastig met de Veldhovenaren. Vandaag liet de ploeg van hoofdtrainer Paul van de Moosdijk zien dat er met niets minder dan het kampioenschap genoegen genomen wordt. Met een 3-1 overwinning was BES/De Valk nog erg vriendelijk voor Rood Wit V.

De eerste kans was voor Rood Wit V, spits Jan van Hout zag zijn inzet ternauwernood gekeerd worden door doelman Ivo Gulpers. Daarna werd de thuisploeg steeds sterker en waren de voorwaartsen een ware plaag voor de Veldhovenaren. Met de nodige kunst en vliegwerk bleef Rood Wit V op de been en was vooral doelman Mark Smulders van onschatbare waarde. In de twintigste minuut was het Jan van Hout die met een prachtige hakbal Mitchell Slegers in stelling bracht en met een schot in het dak van het doel de bezoekers op 0-1 bracht. De thuisploeg raakte niet van slag en verhoogde steeds meer de druk op Rood Wit V. Zo zorgden Lorenzo Shearman en Glensly Eleonora met hun snelheid voor constante dreiging, maar schortte het alleen nog aan de afronding. Het was de vraag wanneer de gelijkmaker zou vallen, en dat was zo'n tien minuten voor de rust toen Joost Thomassen zich knap wegdraaide in het strafschopgebied en de bal in de verre hoek binnenschoot voor de meer dan verdiende gelijkmaker 1-1.

In de tweede helft bleef BES/De Valk de druk steeds verder opvoeren. Joost Thomassen had zijn tweede treffer voor het inschieten, maar doelman Mark Smulders wist met een knappe redding een snelle achterstand te voorkomen. Toch zou de ban gebroken worden na bijna een uur spelen, de ongrijpbare Lorenzo Shearman kwam door aan de rechterkant en wist de vrijstaande Daan Donners te bereiken. De verdediger twijfelde geen moment en schoot beheerst de langverwachte, maar bevrijdende 2-1 tegen de touwen. De koploper liet niets aan het toeval over en gaf Rood Wit V geen moment de kans om op adem te komen en zocht naar meer doelpunten. Joost Thomassen zag een enorme kans met de voeten gekeerd worden door doelman Mark Smulders. Toch zou de derde treffer voor BES/De Valk niet lang op zich laten wachten. Glensly Eleonora kwam door aan de rechterkant en verraste doelman Mark Smulders met een schot in de korte hoek voor de beslissende 3-1 voorsprong. Rood Wit V werd slechts eenmaal dreigend in de tweede helft, een indraaiende voorzet van Stef Fasen werd verlengd door Jan van Hout, maar doelman Ivo Gulpers voorkwam met een fraaie reflex de aansluitingstreffer. In de blessuretijd ontfutselde Glensly Eleonora de bal van doelman Mark Smulders en leek voor de vierde Valkenswaardse treffer te gaan zorgen, maar de clubtopscoorder raakte slechts de lat en daarmee bleef zijn seizoen totaal op elf steken na vandaag.

BES/De Valk zet met deze overwinning een volgende stap richting het binnenslepen van het periodekampioenschap, zeker nadat eerste achtervolger Margriet drie dure punten in Helmond liet liggen tegen SV De Braak. Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Willem II op het programma om 14.30 uur op het amateurcomplex in Tilburg.

BES/DE VALK
Ivo Gulpers; Roel Smits(76. Rayhane Sakhi), Brent Broeren, Daan Donners, Rico Foliant; Niels van Gerven, Mohamed Oukadi(66. Miel Senders), Oleksandr Nikolaienko; Glensly Eleonora, Joost Thomassen(76. Niek Schreurs), Lorenzo Shearmanal

SV De Braak in slotfase langs Margriet
SV de Braak heeft in extremis een verdiende overwinning behaald tegen Margriet uit Oss. Pas in de slotfase kwam de Braak op voorsprong en verkleinde de achterstand op Margriet tot twee punten. Koploper BES uit Valkenswaard maakte geen fout en won met 3 – 1 tegen Rood-Wit Veldhoven.

De Braak had zichzelf al snel kunnen belonen in de wedstrijd, maar verschillende kansen werden om zeep geholpen, maar sluitpost Jurre van Soest keepte een uitstekende wedstrijd. Zo leek de Braak op voorsprong te komen door een kopbal van Kadir Budaklier, maar van Soest behoedde zijn team tegen een achterstand. Oss loerde op fouten in de opbouw bij de Braak. Het jonge team stond verdedigend goed en probeerde daar waar mogelijk in de omschakeling met veel snelheid en positiewisselingen de aanval te kiezen. In de 40e minuut kwamMargriet op voorsprong. Opnieuw een omschakelmomentwaarop de Braak nu geen antwoord had, achterin werd de verdediging uitgespeeld tegen een overmaat van spelers van Margriet. Uiteindelijk rondde de spits van Margriet scherp af, en liet keeper Max Bijsterveld kansloos.

Een tegenslag voor de Braak kort voor rust, in de 2e helft duurde het echter niet lang voordat de Braak met een werkelijk schitterend doelpunt de gelijkmaker scoorde. Pim Heeren drukte vanaf ruim 25 meter af. Keeper van Soest had ditmaal geen antwoord en zag de bal in de kruising binnenslaan.

De Braak ging op zoek naar de voorsprong maar over het algemeen had Margriet de zaakjes verdedigend goed op orde. Het venijn zat dan in de laatste minuten van de wedstrijd. Eerst kon van Soest nog een keer schitterend redding brengen op een mooie kopbal van Roy “Bakhuis” vd Putten. Dezelfde vd Putten stond aan de basis van de verlossende treffer van spits Wesley Smits. Zijn inworp werd namelijk verlengd door Budaklier, waarna Smits liet zien dat het een echte spits is en dus op de goede plaats kwam ingelopen om zo de 2 – 1 binnen te schieten.

Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen FC Tilburg. Het seizoen laat tot nu toe zien dat de Braak de punten laat liggen in de wedstrijden tegen opponenten die laag op de ranglijst staan. Verlies tegen de nummer acht en tien, respectievelijk Willem II en DBN’22. Nu dus wederom naar Tilburg tegen de nummer laatst FC Tilburg. Na deze overwinning dus essentieel om deze theorie te doorbreken en een goed vervolg te geven na de mooie overwinning deze zaterdag.