Competitie 2019-2020. Wat moeten we doen? De mening van enkele trainers en belanghebbenden

Deel dit bericht via:

De KNVB informeerde de clubs afgelopen vrijdag over de mogelijkheden, als er na 6 april weer mocht worden gevoetbald. De KNVB had de intentie om de competities in de A-categorie (inclusief promotie en degradatie) af te maken. Met de nieuwe maatregelen die maandag door de regering zijn afgekondigd, dat ‘alle samenkomsten tot 1 juni zijn verboden’, lijkt de competitie echter voorbij.

Maar wat moet er dan gebeuren met de huidige competitie? We maakten een rondje en vroegen enkele trainers en belanghebbenden naar hun mening.

Technisch manager André Nijssen van FC Eindhoven/av is duidelijk in zijn visie over de huidige competitie. "Het is ongepast om op dit moment nog aan voetbal te denken. Het virus heeft Nederland al behoorlijk geraakt en het einde is nog lang niet in zicht. Als we Italië achterna gaan, dan staat ons nog heel wat te wachten. Voetbal is nu niet belangrijk, we moeten de prioriteit geven aan het bestrijden van de gezondsheidcrisis." Wat moet de KNVB doen met de huidige competitie? “Gewoon in zijn totaal overhevelen naar het seizoen 2020-2021, met de huidige indelingen, en dit seizoen als niet gespeeld beschouwen. Kijk, we staan er met FC Eindhoven/av goed voor in de competitie en we hebben reëel gezien nog kans op de titel. Maar dat kan mij worden gestolen. Gezondheid gaat boven alles!”

We hebben ook de mening gevraagd aan Pierre van den Eeden, Jos Lamers, Danny Blankers, en Hennie van de Gouw. We stellen de vraag: 'Wat moeten we doen met de huidige competitie?'.

Pierre van den Eeden (hoofdtrainer VV Geldrop): “In de huidige vorm kan de competitie niet meer worden afmaakt. Als we na 1 juni weer op de velden mogen, dan zou ik een halve competitie spelen voor promotie. Met de bovenste vier/vijf ploegen na dertien gespeelde wedstrijden. Hetzelfde geldt voor degradatie met de onderste vier/vijf ploegen. Mocht er helemaal niet meer worden gevoetbald, rest er niet veel anders dan met de bestaande indelingen volgend seizoen weer te starten. Vervelend voor sommige ploegen, maar het is ook een bizarre situatie nu.”

Jos Lamers (selectie begeleider VV Hoogeloon): “De competitie seizoen 2020-2021 starten met dezelfde teams als dit seizoen. Kortom: dit seizoen als nooit gespeeld beschouwen.”

Danny Blankers (hoofdtrainer Knegselse Boys) “Ik heb even moeten nadenken over deze vraag. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het besluit laat bij de KNVB en de UEFA/FIFA. We zijn maar een klein onderdeel van het geheel, al zou ik het liefst als voetbaldier ook willen trainen, oefenen en de competitie afmaken. Ik denk dat de huidige competitie pas wordt voortgezet na de zomerstop. De meeste clubs hebben nu de helft van de wedstrijden gespeeld. Elke manier van niet uitspelen en een rangschikking bedenken, heeft zijn voor- en nadelen, waar allemaal iets voor te zeggen is. Laten we door deze crisis ons verlies nemen en na deze periode, in september, een overbruggingsseizoen spelen van een halve competitie. Daarna heb je alle tijd voor bekerwedstrijden en promotie- en degradatiewedstrijden. En kun je weer starten met een volledig seizoen. Ik weet overigens niet welke financiële consequenties dit heeft voor de amateurtak

Hennie van de Gouw (bestuurslid technische zaken Brabantia) : “Mochten we in juni nog de velden op mogen, dan een kleine competitie organiseren voor de bovenste plaatsen in de huidige stand en daar een kampioen uit laten komen. De ploeg promoveert en hetzelfde geldt voor de nummer 2. De onderste ploegen strijden voor lijfsbehoud in dezelfde constructie. Uitgaande van de huidige stand, ongeacht hoeveel wedstrijden er nu gespeeld zijn. Maar of dit allemaal haalbaar is?”

Ronny Everarts (hoofdtrainer FC Cranendonck): "De gezondheid van iedereen is momenteel het aller belangrijkste, dus moeten we het besluit respecteren. Wat te doen met de huidige competitie. Ik denk dat we in alle competities met 14 teams de eindstand moeten opmaken na 13 gespeelde wedstrijden (iedereen heeft 1x tegen elkaar gespeeld, dat is het meest eerlijke). Kampioenen en degradanten zijn dan direct bekend.

 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Goldfinger
24 maart 17:45
Prima uitspraken André .....niet meer voetballen alleen focus op gezondheid!
Gino
24 maart 15:08
Wijze woorden Dre, gezondheid boven alles op dit moment!
Tess Nijssen
24 maart 15:04
Goed gezegd André 👏🏼
Rob Cavens.
24 maart 14:59
Goede en wijze woorden Dre. Voetbal is nu minder dan bijzaak. Gezondheid overtreft alles. Neemt niet weg dat het heel erg jammer is voor alle betrokkenen.
William Van Moorsel
24 maart 14:06
Nou dre.. mooie en zeer verstandige woorden niet verwacht van jou hoor 😉. Zonder gekheid alle reactie zijn begrijpelijk en heel logisch. Gezondheid boven alles !
Thijs Slegers
24 maart 14:06
Wijze woorden Dre. Gezondheid boven alles. Sport is voorlopig bijzaak.
Ave fan
24 maart 13:41
Ik vind de bovenstaande reacties zeer wijs en verstandelijk. Een gebaar dat we met z’n allen eerst deze verschrikkelijke virus de baas Moeten zijn. Complimenten!!
Frank wessels
24 maart 12:36
Mooie woorden van Njjssen. Respect, dat hij het op deze manier vertaald.
Fred Doeze rksv heeze
24 maart 12:09
Heel mooie en wijze woorden van Andre Nijssen !