Column Roland Roefs: 'Huib Liebregts de Inzaghi van Bladella'

Deelacties:

Huib Inzaghi


(Door Roland Roefs) Zijn ouders noemden hem Huib Liebregts, maar ik gaf hem de bijnaam Inzaghi. Fillipo Inzaghi was een Italiaanse goalgetter bij Milan, menig Ajax-supporter heeft nog nachtmerries over die spits. 

Het was in de jeugd bij Bladella, waar ik Huib verschillende jaren heb mogen trainen. Meestal om en om het jaar, omdat hij en mijn zoon 1 jaar van leeftijd verschillen.
Ik kan me Huib goed herinneren, hij was een all-round speler. Geen exceptionele kwaliteit maar wel op alle aspecten een voldoende. Niet pijlsnel, wel snel genoeg. Geen Neymar, maar wel behoorlijke techniek. Geen Drogba, maar hij kon wel koppen. Er was één aspect bij hem waarin ie in uitblonk, zijn mentaliteit. Werklust van Roy Keane zal ik maar zeggen. Die strijdlust zit in zijn bloed want zijn ouders en broer hebben die ook. Altijd hard werken op de training, dat is een heerlijke speler voor een trainer.

Zijn instelling bleek ook toen we op vrijdagavonden extra techniektraining gingen geven, de zogeheten B.T.O. (Bladella Talent Ontwikkeling). Dit was voor de F, E, D en C-jeugd. Huib was eerste jaars B maar kwam toch even melden dat hij ook extra wilde trainen op vrijdag. Dat vonden wij uiteraard geen probleem, en zo geschiedde. Zijn balbehandeling werd nog beter en inmiddels staat ie al sinds hij de jeugd verliet in het eerste elftal van de blauwwitten. En niet onverdienstelijk, hij is de topscorer in de 2e klasse D. En dat komt omdat hij een Inzaghi is. Dat is een speler met een ongelooflijk grote neus. Voor de goal wel te verstaan. Dus toch met een exceptionele kwaliteit. Of hij is paranormaal begaafd?

Net als Filippo Inzaghi weet Huib gewoon twee seconden eerder dan de rest waar de bal komt. Hij staat altijd op de juiste plaats en scoort even gemakkelijk als dat ik mijn veters strik. Met links, rechts en met het hoofd, Huib Inzaghi werkt de bal in het netje. Het is een gave die moeilijk te trainen is, je kunt een speler geen glazen bol meegeven in het veld. We hadden er in de JO17-1 al veel plezier van, het kampioenschap en promotie naar de 4e divisie kwam mede door Huib.

Ik herinner me nog de uitwedstrijd bij Valkenswaard, 7-0 overwinning en 5 treffers van Huib. Nu doet ie het op zondag in de 2e klasse, Bladella – FC Eindhoven/av werd 4-0 met 4x Huib. En dat terwijl hij niet eens op 9 speelt, maar op 10. Dan ben je feitelijk Inzaghi 2.0, een verbeterde versie. De Valk heeft Joran, Oirschot Bram en Joris, Bladella heeft Huib Inzaghi 2.0.  Op dit moment de doelpuntenmachine van de 2e klasse.

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Bladella supporter
03 februari 18:27
Heb gehoord uit interne bronnen dat Huib interesse heeft in België. Meerdere aanbiedingen liggen voor hem klaar, hoop dat hij niet kiest voor het geld
X
03 februari 16:12
Mooi stukje roland zet ov uit je hoofd er komt nog genoeg op je pad klasse
Dave Schoonheijm
03 februari 15:53
@Edwin… ha ha. Alles in huis die Roefs. Trainen en schrijven.
Edwin
03 februari 14:27

Eindelijk weer een column van Roland. Mooi man.

Jeroen
03 februari 14:00
Roefs... TOPPER!
Ron Vlemmix
03 februari 13:42
Echt een leuke column met de juiste speerpunten voor goudhaantje Huib. Top Roland!
⚽️TFR
03 februari 13:23
Ik ga ervan uit dat “clubliefde” nog bestaat! 🤞
@tfr
03 februari 12:34
Heb toch wat belgjes gesproken die wat anders zeggen over volgend seizoen 😁😁
Fan bladella
03 februari 11:42
Roland een mooi stukje over huib wij genieten ervan
⚽️ TFR
03 februari 11:25
Mooi verhaal Roland en het mooiste is dat Huib bij Bladella blijft! 😀