Column Noud van Buul: Kampioensfeest over de meet

Deelacties:

Column Noud van Buul: Kampioensfeest over de meet
“Tante Anny, onze Lars heeft twee kaartjes voor jou en Noud klaargelegd bij de kassa van vv Achel.”
Lars Gevers, die zijn voetbalopleiding genoten heeft bij Lommel United is nu de onverwoestbare middenvelder bij VV Achel. Hij is de ploeggenoot van Ivo Moerenhout die als jeugdspeler en basisspeler bij RKSV Heeze al furore maakte.

Ivo’s handelsmerk is al jaren: assists en “goalen maken.” Het neusje van “voor de goal” heeft onze staf doen besluiten – in overleg met de speler uiteraard – hem een jaar eerder naar de selectie van het eerste team van RKSV Heeze te halen. Vijfentwintig competitiedoelpunten als A junior in het vaandelteam maakten andere clubs wakker; echter niet de KKD clubs uit de regio! Die halen liever tweede keus spelers elders uit het land die veelal na één seizoen al weer afgetest werden. 

In zijn eerste seizoen bij VV Achel was Ivo in de competitie twintig keer trefzeker. Dit seizoen stokt de teller op achttien competitiedoelpunten en vele assists. In de kampioenswedstrijd van vandaag zette Ivo al in de eerste minuut zo veel druk op de rechtervleugelverdediger van Eksel dat deze de bal verspeelde en de Heezenaar medespeler Gio Dors liet scoren: 1-0. Nog voor rust werd het 2-0 door een zwabberbal door Lennert Vos vanaf meer dan vijfentwintig meter waarbij de doelwachter “er niet te best uitzag.”

In de tweede helft kwam Ivo sterk door op de rechtervleugel en vanaf de achterlijn gaf hij een niet te missen kans aan teamgenoot Livio Di Girolami die toch deze unieke mogelijkheid niet op waarde wist in te schatten.  Na enkele minuten toegevoegde tijd besluit het arbitrale trio de wedstrijd te beëindigen en kan het feest beginnen.

De kampioensschaal wordt eerst uitgebreid getoond aan de spionkop die heeft plaatsgenomen op de tribune aan de overzijde; vervolgens komt de hoofdtribune en verdere vrienden en bekenden aan de beurt. Kampioen maar niet gepromoveerd; in België moet je in december een licentie aanvragen om te mogen promoveren maar de club heeft dat verzuimd. Volgens ingewijden gaat nu de promotie naar één van de vier clubs van deze reeks die wel een licentie aangevraagd hebben; dat zou zo maar de nummer acht in de eindrangschikking kunnen zijn. 

Bij VV Achel ziet het er naar uit dat vrijwel de gehele selectie intact blijft en wederom in 2022 / 2023 een gooi wil doen naar het kampioenschap en de voorzitter van de club zal 30 november 2022 wel rood in zijn agenda vermeld hebben om de KBVB te verwittigen dat men graag voor promotie in aanmerking komt.
Voor de “groenen” komt deze mogelijkheid hopelijk voor de tweede keer voorbij …..

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Een Heeze supporter
03 mei 10:37
Ivo van harte gefeliciteerd met het kampioenschap. Hopelijk kunnen wij over enkele jaren weer van jou genieten bij ons Rksv Heeze . Je bent en blijft voor ons een topper. Noud, we zijn nog steeds trots dat we jou als trainer gehad hebben. Wij zullen nooit vergeten dat jij ons naar de 1e klasse hebt geleid, blijf samen met Anny gezond en hopelijk zien we je snel weer eens in Heeze. Op