Bruheze reageert te laat om Stiphout Vooruit van nipte zege af te houden

Deelacties:

Vooraf benadrukte trainer Maarten Stevens al dat Bruheze in de topper tegen Stiphout Vooruit eigenlijk alleen gebaat was bij een overwinning. Anders zou de tegenstander op kop blijven en had Stevens niet het idee dat zij deze dan nog uit handen zou geven. Bruheze zakte voor het examen en liet Stophout Vooruit met 1-2 ontsnappen. Stevens gelooft dat zijn ploeg nu veroordeeld is tot het spelen van nacompetitie.

Door Willem-Jan Schampers

“Ze hebben nu een voorsprong van vier punten en ik denk niet dat Bertran Kreekels en zijn mannen nog veel punten gaan verspelen. We gingen vandaag pas écht voetballen, toen we met 0-2 achterstonden. Natuurlijk kunnen we het hoge tempo en het vroeg vastzetten van de tegenstander niet de hele wedstrijd vasthouden, maar ik vond ons niet scherp genoeg. Stiphout Vooruit speelde zeker niet groots, maar profiteerde van de fouten bij ons. Toen we druk gingen zetten, zag je dat ze hier moeite mee hadden en kregen we de kans om minimaal gelijk te spelen.”

Middenvelder Luuk de Vries van Stiphout Vooruit, maker van de tweede treffer van de bezoekers, erkende dat zijn ploeg nog serieus in de problemen kwam na de comfortabel lijkende voorsprong. “Zij gooiden alles op de aanval en we kwamen niet meer onder de druk uit. Ze maakten een hele knappe 1-2 en vervolgens komen we in de blessuretijd nog goed weg, toen de bal op de paal belandde. Anderzijds moeten we daarvoor de wedstrijd al beslissen, maar hielden we Bruheze in leven door niet verder uit te lopen.”

In de weg
Het was een enerverende, maar zeker niet bijster goede wedstrijd op een volgepakt sportpark Espendonk. De vele toeschouwers uit Brouwhuis en Stiphout zagen twee teams die vooral niet wilden verliezen. De Vries: “Ik zeg eerlijk dat we hier al tevreden waren geweest met een gelijkspel, want ik geloof niet dat ik met Stiphout Vooruit al ooit uit heb gewonnen van Bruheze. Naarmate de wedstrijd vorderde, kregen we echter het idee dat er meer was te halen, maar we vergaten de kansen af te maken. Bovendien hadden we pech dat Thijs (Hebels, red) de bal op de lat kopte en dat Milan (van Maaswaal, red.) ‘in de weg’ stond bij een schot uit de tweede lijn. Haha!”

Na de rust was de eerste grote mogelijkheid voor Bruheze. Emre Bars, de beste man bij de thuisploeg, ging alleen op het doel van Stiphout Vooruit af, maar stuitte op doelman Twan van den Luitgaarden. Stevens: “Dat was inderdaad dé kans om op voorsprong te komen en dan had de wedstrijd misschien heel anders verlopen.” Ook hierna kreeg Bruheze nog twee kansjes via Johan van Lierop, maar het was juist Stiphout Vooruit dat scoorde. Een voorzet vanaf rechts werd door iedereen gemist, waarna het voor Van Maaswaal een koud kunstje was om de 0-1 binnen te schieten.

|Bruheze schrok, maar het sierde de ploeg dat het bleef voetballen voor een beter resultaat. Echte kansen kwamen er echter niet meer en de bezoekers bleven eigenlijk eenvoudig overeind. In de 74e minuut had Wim Gerrits namens Bruheze plotseling de 1-1 op zijn schoen, maar na een soepele combinatie tussen Van Lierop en Bars, schoot de middenvelder de bal wild over. Nauwelijks vier minuten later was het aan de andere kant wel raak. De Vries werd door de verdedigers geen strobreed in de weg gelegd en kon vrij voor doelman Kevin Cox de bal simpel binnenschuiven: 0-2.

Wankelen
De wedstrijd leek hiermee gespeeld, maar Bruheze ging alles-of-niets spelen en bracht Stiphout Vooruit hierdoor nog aan het wankelen. In de 87ste minuut kopte Bars de bal fraai in, na een afgemeten voorzet van invaller Ian Gerrits: 1-2. Met kunst-en-vliegwerk bleef Stiphout Vooruit hierna op de been. In de absolute slotfase was Bars nog heel dichtbij de gelijkmaker. Van Lierop zette de bal voor, maar de spits van Bruheze zag zijn inzet op de paal belanden. Niet veel later konden de gasten opgelucht juichen…

OPSTELLINGEN:

Bruheze:
1. Kevin Cox, 2. Antonie van Lierop, 3. Pieter van de Wetering, 4. Max Michielsen, 7. Wim Gerrits (11. Ian Gerrits), 8. Jelmer van Herpen, 9. Robin Kemper (Dani Jonker), 10. Johan van Lierop, 13. Emre Bars, 15. Bas Kemper, 16. Leroy Mikkers (6. Marco Westenend).

Stiphout Vooruit: 1. Twan van den Luigaarden, 3. Gianni van Zon, 4. Thijs Hebels, 5. Erwin Dul, 7. Teun Vos, 8. Luuk de Vries, 10. Milan van Maaswaal, 11. Jorn Dekkers, 14. Lex Molenaar, 15. Bram Prinsen, 17. Max Tersteeg (9. Daan de Kleine).

 

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

@Antoine
29 april 17:35

Je hebt in principe gelijk. Maar onze ervaring is dat er dan weinig tot geen reacties meer komen. Het formulier is bedoeld om te reageren als toevoeging op een artikel. Het is zeker niet de bedoeling om mensen/clubs/scheidsrechters en andere betrokkenen op persoonlijk vlak te kwetsen. Helaas zijn er van die malloten bij die dat leuk vinden. Negatieve en kwetsende reacties worden direct verwijderd en het formulier wordt uitgeschakeld onder het desbetreffende artikel.

Nogmaals... aan een ieder die het leuk vind om op een anonieme manier een club of persoon te kwetsen, stop hiermee a.u.b.. We kunnen via een omweg achterhalen waar de reactie vandaan komt.

Laten we met z'n allen het amateurvoetbal op een positieve manier blijven benaderen!!

Redactie AVE

Antonie
29 april 16:25
Anonieme reacties zouden verboden moeten zijn. Iedereen zou een account moeten hebben om te reageren wat gekoppeld is aan Facebook account. Stiphout gefeliciteerd met de aankomende titel 👍
@@ Supporter
29 april 11:12
Geluk heeft Bruheze nooit gezocht. Ze zijn uiteindelijk met open armen ontvangen en daar is niks mis mee. Dat er een aantal gaan is erg zonde en je weet dat die kans er is... Maar ook heel mooi dat er een aantal ook gewoon blijven! Wel blijft het belangrijk dat je je gedraagt en het elftal niet in een negatief daglicht zet. Maar dit geldt uiteindelijk voor iedereen natuurlijk!
@@supporter
29 april 11:02

Toen ze zgn. geluk zochten bij Bruheze hoorde je niemand.

Supporter
29 april 9:00
Ant man of the match!
Supporter Bruheze
29 april 8:12
Stiphout verdiend gewonnen. Bruheze helaas zoals elke wedstrijd alleen maar lange ballen en hopen op het individu voorin.. Jammer dat minder resultaat ook altijd gepaard moet gaan met kaarten en domme rode kaarten.. kijken wat er in de nacompetitie mogelijk gaat zijn.
Niet aanwezig
28 april 23:17
Wat was de aanleiding van de rode kaart?
Neutraal
28 april 23:15
Matige wedstrijd!!
Zeer neutrale supporter
28 april 22:49
Maar één ploeg die met een positieve spelopvatting op het veld stond. Stiphout terechte winnaar, het voetbal heeft het gewonnen van het geschreeuw. Nog twee keer winnen en Stiphout is de terechte kampioen.
Neutrale supporter
28 april 22:44
Met 2 neutrale vlaggers of een VAR was Bruheze de wedstrijd met 7 man geëindigd. Niet waarvoor je naar het sportpark komt.
Neutrale supporter
28 april 22:39

Niks met voetbal te maken. 

Danice Klop
28 april 22:35
Ik heb vanmiddag geen goede maar wel een mooie wedstrijd gezien. Een bomvol sportpark met een mooie entourage waarbij veel strijd en beleving werd getoond door de spelers.
Neutrale supporter
28 april 22:34
De scheidsrechter was de beste van het veld, mag gezegd worden. Verder een terechte winnaar, zat meer idee achter dan bij de lange bal van Bruheze.
Supporter
28 april 22:13
Op een zo’n veld kun je geen fatsoenlijk spel verzorgen. Zo zag je ook bij Bruheze totaal geen opbouw en vaak de lang bal hanteren. Wind was vandaag ook een spelbreker. Scheidsrechter was uitstekend. Stiphout was vandaag de beste ploeg.
Richard
28 april 22:06
Top derde klasse? Wat een aanfluiting! Deze ploegen zouden in de Eindhovense 3e klasse nog niet in de middenmoot mee kunnen. Stiphout speelt alleen lange ballen en vooral tijdrekken. Bij bruheze draait het om 2 man.
Supporter
28 april 21:48
Wat een matig elftal dat Stiphout. Blerick en Sparta ‘18 zijn beter aan de bal. Vele malen dit seizoen de scheidsrechter in het voordeel van Stiphout. Zo ook vandaag
Supporter
28 april 21:26

De schaal gaat opnieuw terecht richting Stiphout. Weer net niet bij Bruheze en volgend jaar vertrekt het halve elftal. Neem een voorbeeld aan de tricolores. Helemaal niets in Brouwhuis!