Bram van de Vinne wil Bergeijk graag achterlaten met promotie

Deelacties:

Bergeijk-RKGSV in de vierde klasse E is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. In onderstaand artikel een interview met Bram van de Vinne, trainer van koploper Bergeijk. Hij vertelt over de kansen op ‘afscheid nemen met een kampioenschap’, de kracht van de concurrenten en zijn rol bij FC Eindhoven.

Door Willem-Jan Schampers
“Het gaat hartstikke goed, al is er nog niks zeker. We staan weliswaar bovenaan, maar de voorsprong op onze concurrenten - Unitas'59, RKGSV en Dommelen - is minimaal. Deze ploegen zijn zeer aan elkaar gewaagd. Bovendien kunnen we ook zomaar verliezen van de teams in de onderste regionen. Zo verloren we onlangs thuis met 4-0 van DOSL, de nummer laatst op de ranglijst. Als we een keer onze dag niet hebben, kan dit zomaar gebeuren!”

Vooraf aan de competitie is er niet expliciet over een doelstelling gesproken, benadrukt Van de Vinne. “Je hebt er ook niet echt invloed op. Je hebt te maken met een tegenstander en een scheidsrechter, maar ook externe omstandigheden, zoals bijvoorbeeld het veld, kunnen een rol spelen. Wél hebben we een bepaalde speelwijze afgesproken en zijn er afspraken gemaakt voor binnen en buiten het veld. Winnen of verliezen heb je niet altijd in de hand. Het kan ook buiten je schuld misgaan.”

Laat
Volgens Van de Vinne beschikt Bergeijk over een sterke selectie. De 34-jarige trainer geeft hiervoor mede de credits aan zijn voorganger Sven Verstappen. “Ik heb natuurlijk pas relatief laat een contract getekend. Omdat de beoogde trainer alsnog afhaakte, werd het eerste contact met Bergeijk pas in mei gelegd. Ter oriëntatie heb ik eerst een wedstrijd gezien en heb uitgebreid gesproken met onder meer het bestuur, de technische commissie en een vertegenwoordiging van de spelers. Mijn ideeën over voetbal en de ambities van de club kwamen heel aardig overeen.”

Van de Vinne sprak niet alleen zijn verwachtingen uit, maar liet ook duidelijk doorschemeren hoe hij het liefst werkt. “Ik hou er van om elke wedstrijd het initiatief te nemen. Dynamisch en met veel energie. Toch kan het soms zijn dat we ons enigszins aanpassen aan de tegenstander, dus dit kan ook betekenen dat ik niet altijd met dezelfde basis start. We hebben een vaste kern van pakweg vijftien spelers en ik kies daaruit iedere week mijn opstelling.”

Dipje
Bergeijk begon uitstekend aan het seizoen, met een aantal prima overwinningen op onder meer De Raven en RKGSV. Mede hierdoor werd de eerste periodetitel binnengehaald. “Hierna hadden we even een dipje”, oordeelt Van de Vinne. “We verloren van Dommelen en Unitas’59 en speelden gelijk tegen Terlo. Hierdoor vielen we terug op de ranglijst.” In deze periode moest Van de Vinne ook een beslissing nemen over zijn toekomst bij Bergeijk. “Ik vond het best lastig om midden in het seizoen al een keuze te moeten maken. Bij FC Eindhoven, waar ik ook werk, ben ik dit niet gewend.”

Bij de betaald voetbalorganisatie ondersteunt Van de Vinne de technische staf van het eerste elftal tijdens trainingen en wedstrijden. “Ik had al mijn ‘ja-woord’ gegeven, toen Willem Weijs trainer werd bij FC Eindhoven. Hij wilde mij er graag bij. Gelukkig is het tot nu toe goed te combineren, maar ik heb toch besloten om na dit seizoen afscheid te nemen van Bergeijk. Mijn werkzaamheden bij FC Eindhoven worden uitgebreid en ik heb ook nog een jong gezin. Wel jammer, want Bergeijk is mijn eerste klus in het amateurvoetbal.”

Finales
Voor komende zondag voorziet Van de Vinne een moeilijke wedstrijd. “RKGSV is een hele goede ploeg, die al een tijdje ongeslagen is en een zeer ervaren en slimme trainer heeft. Het is absoluut een topper, die we graag winnend willen afsluiten. Het is echter nog lang niet beslist. Er volgen na RKGSV nog zes finales: tegen Dommelen, Terlo, Netersel, Nieuw Woensel, Hapert en Unitas’59. Daarin moeten we vol aan de bak. Als we kampioen willen worden, mogen we eigenlijk geen punten meer verspelen!”

 

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Flip van de polder
16 maart 18:52
Tip van flip: ben je te oud het bier staat altijd koud
@RKGSV
15 maart 14:11
Blaffende honden bijten niet
RKGSV
15 maart 0:04
We eten ze op zondag! Niks te verliezen