Brabantia, FC Eindhoven/av, EFC, Geldrop, Heeze en Oirschot V spelen alternatieve competitie mocht competitiehervatting niet doorgaan.

Deelacties:

Brabantia, FC Eindhoven/av, EFC, Geldrop, RKSV Heeze en Oirschot Vooruit hebben het initiatief genomen om een mini-competitie op te starten als het ‘normale’ voetbalseizoen niet meer wordt hervat.

In de afgelopen weken hebben technische commissies en trainers van de bovenstaande clubs de handen ineen geslagen om te komen tot een mooi voetbalinitiatief mocht de competitiehervatting niet kunnen plaatsvinden. Doordat de regels vanuit de overheid weinig groepsbijeenkomsten en dus ook groepstrainingen op dit moment niet toestaan, wordt het hervatten van de competitie een steeds moeilijkere opgave. Om uiterlijk in het weekend van 10/11 april te kunnen hervatten zou er uiterlijk begin maart begonnen moeten kunnen worden met groepstrainingen en wedstrijden.
 
Als de competitie definitief te einde wordt verklaart dan gaan deze zes clubs een minicompetitie spelen. Dat betekent voor elke club vijf te spelen wedstrijden bestaande uit een thuis- en uitwedstrijd op basis van een nader te houden loting. Deze loting wordt samen met de andere verenigingen gehouden bij Brabantia, mits allemaal mogelijk en toegestaan. Het is de bedoeling dat de wedstrijden worden geleid door officiële KNVB scheidsrechters.

Komende weken, al dan niet in de maand maart, zal het een en ander meer duidelijk worden. 

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


huub
10 februari 6:13
mooi man viva brabantia top succes !!!!
Piettie
09 februari 16:34
@Eric, ik denk dat er inderdaad niet of nauwelijks nog gevoetbald gaat worden, maar ook zoals het kabinet dit doet, geven wij hoop ha ha
Eric
09 februari 9:12
@piettie Ook dit plan kan naar het rijk der fabelen, geloof je nu nog echt dat er gevoetbald gaat worden voor het eind van de zomer?
Carlo
08 februari 21:09
Maarten Volgens mij is die KNVB al jaren de weg kwijt😜
Maarten
08 februari 20:36
Eigen initiatief is te prijzen. Maar waarom het voorstel van de KNVB op voorhand al afschrijven? Als iedereen op eigen houtje een competitie op gaat zetten is overzicht en controle dadelijk een beetje weg.
John
08 februari 18:53
Wie is Bart de Weert? Denk dat dit een goede optie is. Hetzelfde niveau en in de regio. En idd bepaal jezelf de speeldata.
Carlo
08 februari 18:45
Bart de weert Dit zijn allemaal 1ste klassers als ik het goed heb Begrijp dat ze daarvoor kiezen (zelfde klasse) I.p.v. met alle respect een 4de of 3de klasser
Piettie
08 februari 15:14
Lijkt me geen goede optie die laatste Bart, want ook met ons 2e wonnen we daar vrij gemakkelijk
Bart de Weert
08 februari 15:04
@Piettie, KNVB was vrij duidelijk. Veel derby's, korte reisafstanden, kleine competities. Dat jullie er nu voor kiezen om in de Kempen te gaan voetballen in Oirschot en de andere kant van Eindhoven is natuurlijk qua reisafstand niet te verklaren. Wat is er mis met Mierlo-Hout, Braakhuizen, Mifano, Emk en Nuenen bijvoorbeeld wat allemaal zowat op fietsafstand ligt. (of ga je dan als de tegenstander je niet aan staat zoals bij de Geldrop Mierlo Cup je 2de team sturen)
Sup
08 februari 14:55
Hopelijk mag er publiek bij. Dan kan het wel is druk worden met deze ploegen.
Piettie
08 februari 14:44
@Bart de Weert, omdat de KNVB altijd met verrassingen komt en zelden aan de clubs denkt, in eigen hand houden wil ook zeggen dat je bevriende clubs een keer kan ontmoeten.
Hans Geevers
08 februari 13:07
Is een mooi initiatief. Clubs uit de regio en aan elkaar gewaagd. En niet te vergeten eigen planning. Dus niet afhankelijk van de KNVB. Zouden meer clubs moeten doen
Bart de Weert
08 februari 12:17
Volgens mij heeft de KNVB al een mooi initiatief/voorstel neergelegd, KNVB Regio Cup, voor als de competitie niet meer kan worden hervat. Waarom dan dit soort plannen maken?
Eigen ibitiatief
08 februari 12:14
Gewoon wachten op knvb , als alle clubs dit onder elkaar gaan regelen wordt het 1 grote puinhoop
Richard van de Kerkhof
08 februari 11:31
Prima initiatief!!⚽️