Brabantia dwingt gelijkspel af onder nieuw LED-verlichting. Acht blijft ongeslagen

Het is nog niet zo lang geleden dat het met Brabantia financieel niet zo goed ging. En omdat recentelijk meerdere amateurclubs op deze manier ‘negatief’ in het nieuws zijn geweest, wil Brabantia laten zien dat, door inzet en intensieve samenwerking, wederopstanding mogelijk is. De ingebruikname van de zelf bekostigde LED-verlichting op het hoofdveld stond zaterdagavond dan ook symbool in de avondwedstrijd tegen stadsgenoot FC Eindhoven/av.

Na de officiële opening gingen beide ploegen het veld op. FC Eindhoven/av begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam in de 3e minuut al op voorsprong door een doelpunt van Jordy van Meurs. Van Meurs werd voor de wedstrijd fit verklaard nadat de aanvaller al een aantal weken aan sukkelen was. Maar kort na de snelle openingstreffer moest hij het veld alweer verlaten. De blessure van de afgelopen weken speelde weer op.  Een flinke aderlating voor de blauwwitten, die met Van Meurs een trefzekere aanvaller in huis heeft.

FC Eindhoven/av had na de 0-1 voorsprong de wedstrijd tot aan de rust aardig onder controle. Maar na de rust zette Brabantia een tandje bij en ging het naarstig op zoek naar de gelijkmaker. FC Eindhoven/av hield aardig stand, ook na het wegsturen van Wesley Bakermans, die na twee keer geel met een rode kaart van het veld moest. Toch kwam de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Tien minuten voor tijd kopte Joshua Tan de 1-1 tegen de touwen.

Acht blijft ongeslagen (4e klasse G)
Acht heeft ook de vierde wedstrijd in de competitie afgesloten met een overwinning. Op zaterdagavond in de stadsderby tegen WODAN won de formatie van Marco van den Braken met 2-1.

Tegen mede koploper WODAN, dat eveneens de maximale score had uit drie gespeelde wedstrijden, was Acht voor rust de betere ploeg en drukte dat ook uit in doelpunten. Roy Roestenburg en Luca van Selm zorgde voor een verdiende 2-0 ruststand. WODAN stelde daar weinig tot niets tegenover.

Na rust keerde de wedstrijd volledig.  Met een andere speelwijze kwam WODAN gedreven uit de kleedkamer. De jonge ploeg van Kadir Kalender drukte Acht ver terug op eigen helft en kwam al vrij snel terug in de wedstrijd door een treffer van Dittgher Aarsen. Even later, in de 65e minuut kreeg Rens Faes van Acht de rode kaart gepresenteerd waardoor Wodan nog dominanter werd. Na een aantal goede kansen aan de kant van de bezoekers wist Acht de overwinning toch over de streep te trekken.

Wilhelmina Boys trekt in de slotfase overwinning over de streep tegen tiental van PSV/av (3e klasse D)
Wilhelmina Boys heeft de thuiswedstrijd tegen de amateurs van PSV gewonnen.  De ploeg van Rudy Wetzel trok de overwinning in de slotfase over de streep. Door deze aangebrachte nederlaag wacht PSV/av nog steeds op de eerste overwinning. De ploeg van Stephan Wijlaars speelde in de eerste drie wedstrijden gelijk en is na deze nederlaag terug te vinden in de onderste regionen van de 3e klasse D.

De wedstrijd ging voor rust gelijk op.  Het was Wilhelmina Boys dat de score opende door een treffer van Yoran Bouwmans. Even later kreeg Mehmet Alp -na twee keer geel- een rode kaart waardoor PSV/av met tien man verder moest. Toch toonde de roodwitten daadkracht en kwamen voor rust op gelijke hoogte door toedoen van Jimmey Granviel.
Na rust kon Wilhelmina Boys niet direct profiteren van de overtal situatie en bleven de amateurs van PSV aardig op de been. In de slotfase moesten de bezoekers alsnog buigen toen invaller  Eric Witteveen vijf minuten voor tijd de winnende binnenschoot.

Onmachtig Rood Wit V. verliest ook van Someren (2e klasse F)
Rood Wit V. is na vier wedstrijden nog steeds puntloos. Ook tegen Someren konden de Veldhovenaren geen potten breken en bleef het met lege handen achter. Lang mocht men het punt koesteren, maar net zoals vorige week ging het in de slotfase alsnog fout.

Na drie nederlagen mocht Rood Wit V. zaterdagavond aantreden tegen Someren. Een ploeg waar de laatste jaren toch redelijke resultaten tegen werden geboekt. Echter, Rood Wit V. is dit seizoen zeer matig uit de startblokken gekomen, zo ging het vorige week in de slotseconden ten onder tegen Oirschot.

Deze zaterdagavond kunstlichtwedstrijd was van een zeer pover niveau. Beide ploegen hadden veel moeite om tot goed positiespel te komen. Net zoals voorgaande weken probeert Rood Wit V. van achteruit op te bouwen, maar zodra de ploeg in de buurt van de middenlijn komt gaat het fout. De eerste 45 minuten wisten beide ploegen weinig kansen te creëren.  Buiten een kopbal op de paal van Someren speler Luuk Hoeben viel er bar weinig te genieten deze zaterdagavond.

Ook in de tweede helft zag men twee ploegen die vooral tegen zichzelf speelde. Someren had het beste van het spel, maar Rood Wit V. had de grootste kans van de wedstrijd. Invaller Reda el Bekkali kreeg een kans voor open doel, maar op onverklaarbare wijze wist de invaller de bal de missen.

In de slotfase wist Someren wel te profiteren van een opgelegde kans. Koen de Louw liet doelman Mark Smulders kansloos met een droge schuiver in de verre hoek. Doordat dit doelpunt wederom in de slotfase viel had de thuisploeg te weinig tijd om nog iets te doen aan de achterstand. Door deze nederlaag kan Someren omhoog gaan kijken en blijft Rood Wit V. hangen aan de onderkant van de ranglijst.