Brabantia degradeert, RKSV Heeze en Best Vooruit met opgeheven hoofd uit nacompetitie

TAC’90 - RKSV Heeze: 2-1
Nacompetitie eindigt voor Heeze in ’s-Gravenhage
Op een mooie, zonnige dag trok de selectie van RKSV Heeze met de bus naar Den Haag, vergezeld door een vijftiental supporters. Ook waren er nog de nodige Heezenaren met eigen vervoer naar het sportpark van TAC ’90 gekomen, zodat er toch een behoorlijke delegatie aanwezig was bij het vervolg van de nacompetitie.

Vanaf het allereerste begin had de thuisclub de overhand. Snelle spelers, die gewend waren aan het kunstgras en aan zaalvoetbal deden (hoorden we langs de lijn) zetten de defensie van Heeze continu onder druk. Enkele sporadische uitvallen van de bezoekers leverden alleen maar kansen op, maar geen doelpunten. Lang hielden ze stand, totdat vlak voor rust in de 42e minuut een goedlopende aanval met een afsluitend 1-2-tje te machtig was voor de Heezer doelman en aanvoerder Randall Labordus de thuisclub op een niet onverdiende voorsprong zette: 1-0. Vlak daarna floot de goed leidende scheidsrechter voor de rust.

Er was nog niets verloren. In de tweede helft kregen ze de wind mee en dat zou heus wel een doelpunt opleveren. En zo geschiedde. Al moesten we er wel tot de 89e minuut op wachten. Er kwam een hoge bal voor het doel en na wat heen en weer getrap was het uiteindelijk Gijs Moerenhout die het leer in het doel deed belanden: 1-1. Een verlenging lonkte. Helaas wilde de thuisclub niet verlengen, want bij de eerste de beste tegenaanval schoot Rensy Barradas met een harde en onhoudbare pegel de 2-1 binnen.  En hoewel Heeze in de resterende extra tijd probeerde om alsnog een verlenging af te dwingen, lukte dat helaas niet.

Einde van een mooi seizoen voor staf, spelers en supporters en volgend seizoen weer in de eerste klasse proberen om het nog beter te doen.

Brabantia - DAW Schaijk: 0-3
Brabantia krijgt bevestiging aan de broek voor matig seizoen
De ploeg van Roel Nabuurs ging bij een 0-0 stand na 90 minuten de verlenging in. Daarin werd het, nadat Brabantia met 9 negen kwam te staan na twee rode kaarten, genadeloos afgestraft waardoor het degradeert naar de tweede klasse.

Brabantia begon goed aan de wedstrijd en kreeg al snel een strafschop toebedeeld. Florian Ross nam dit buitenkansje en faalde door de bal tegen de paal te schieten. Daarna bleef Brabantia de bovenliggende partij totdat Marvin Mollen in 80e minuut na een overtreding het veld moest verlaten. Even later kon ook Moreno Koenders de kleedkamer opzoeken na een slaande beweging richting de tegenstander. Brabantia bleef daarna nog lang overeind totdat de bezoekers het overtal uitdrukte in doelpunten. Invaller Marc van Heesch was de gevierde man bij DAW, de invaller scoorde in minuut 110 en 112  tweemaal en leverde een prachtige assist op Noah van Deijne, de andere invaller die de 0-3 eindstand bepaalde.

FC Boshuizen - Best Vooruit: 2-1
Best Vooruit kan terugkijken op een mooi seizoen
Best Vooruit heeft de derde ronde van de nacompetitie niet gehaald. Tegen FC Boshuizen ging de formatie Miguel van den Dungen met 2-1 onderuit.
FC Boshuizen liet in de eerste helft zien dat het een goede ploeg is. Best Vooruit kwam er niet aan de pas en het was een wonder dat beide ploegen gingen rusten met een 1-0 tussenstand. Na rust kwam er een ander Best Vooruit uit de kleedkamer. De bezoekers namen steeds meer het initiatief wat de inleiding gaf tot de gelijkmaker van Thomas van Heukelom. Lang bleef deze tussenstand op het scorebord staan maar vijf  minuten voor tijd kwam de thuisploeg weer op voorsprong om deze vervolgens niet meer uit handen te geven.