Braakhuizen ziet Mierlo Hout in tweede helft verder weglopen

Hoewel de einduitslag van 0-4 anders doet vermoeden, gaf Braakhuizen tegenstander Mierlo Hout lange tijd prima partij. De ploeg van trainer Jeroen van der Schoot kreeg in de tweede helft echter een lesje in efficiency. Na een nog enigszins hoopgevende 0-1 ruststand, zag Braakhuizen de bezoekers in de tweede helft verder weglopen. “Het had ook zomaar 0-7 kunnen worden”, erkende doelman Youri van Tilburg.

En hiermee overdreef de goalie van Braakhuizen niet. Toen Mierlo Hout eenmaal op stoom was geraakt en de thuisclub in de achterhoede steeds meer steken liet vallen, moest Van Tilburg alle zeilen bijzetten om de Helmonders van meer doelpunten af te houden. Bovendien hadden de roodzwarten de mazzel dat aanvoerder Danny van Hout een strafschop miste en een treffer van Thom Meeuwsen werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.

Hoe anders was het in de eerste vijftien minuten van de wedstrijd, toen Braakhuizen uitstekend speelde en Mierlo Hout terugdrong op eigen helft. Via Mike de Meij kreeg het een goede kans, maar hij schoot de bal naast. Van Tilburg over deze sterke openingsfase: “Als we toen op voorsprong hadden kunnen komen, was het wellicht een andere wedstrijd geworden. Zeker omdat ook Roy (Olislagers, red) nog een aardige mogelijkheid kreeg, op aangeven van Anthony (de Haan, red.). Nu is het bij de eerste de beste serieuze aanval van Mierlo Hout meteen raak. Na een fout aan onze kant.”

Meeuwsen profiteerde van een uitglijder van een Braakhuizen-verdediger en zette de bal strak voor, waar Jasper Lalisang knap inkopte: 0-1. Braakhuizen probeerde snel op gelijke hoogte te komen, maar miste de finesse om het de achterhoede van Mierlo Hout echt moeilijk te maken. Pim Heeren was namens de gaste dicht bij de 0-2, maar de verdediger zag zijn inzet gekeerd door Van Tilburg. Het duel werd hierna wat steviger en scheidsrechter Bram van Dongen had moeite alle overtredingen op de juiste wijze te beoordelen.

Na rust leunde Mierlo Hout wat meer achterover, maar van de geboden ruimte kon Braakhuizen nauwelijks gebruik maken. Sterker nog, de formatie van Van der Schoot kwam niet meer gevaarlijk voor het doel van Twan van den Luitgaarden, die een rustige middag beleefde. In 24ste minuut besliste Richard Rooijakkers de wedstrijd. Via een snelle uitbraak kwam de bal bij de linkerspits die vrij voor Van Tilburg ijzig kalm bleef. Braakhuizen boog het hoofd en in de 31ste minuut werd het 0-3. Chafik Mezziani drukte doeltreffend af.

Het was nu grotendeels éénrichtingsverkeer en in de 37ste minuut leek het allemaal nog erger te worden voor Braakhuizen. Mierlo Hout kreeg een strafschop. Danny van Hout kogelde de bal echter hoog over. In de volgende aanval veroverde Mezziani de bal en zette Meeuwsen vrij voor het doel. De rechterspits werd evenwel teruggefloten vanwege buitenspel. Toch werd het uiteindelijk alsnog 0-4. Na een verre ingooi van Mezziani, knalde invaller Emre Bars de vierde treffer van Mierlo Hout binnen.

Opstellingen

Braakhuizen: 23. Youri van Tilburg, 2. Robin Sweegers, 3. Brian Driessen, 7. Roy Olislagers, 8. Rik Slaats (9. Ryan Maas), 10. Myron Jourdain, 11. Mike de Meij, 12. Niek Bekkering (5. Olivier Engelen), 15. Ibrahim Sanatci, 16. Rick Frederiks, 20. Anthony de Haan.

Mierlo Hout: 1. Twan van den Luitgaarden, 2. Chris Kweens, 3. Danny van Hout, 4. Pim Heeren, 5. Rick van de Ven, 6. Martijn van Thiel (16. Maik Raaijmakers), 7. Thom Meeuwsen, 8. Dani Deelen, 9. Jasper Lalisang (12. Emre Bars), 10. Chafik Mezziani, 11. Richard Rooijakkers.