Braakhuizen vol met revanche-gevoelens tegen Valkenswaard

Deelacties:

Braakhuizen-Valkenswaard in de tweede klasse H is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. In onderstaand artikel een interview met Jeroen van der Schoot, trainer van Braakhuizen.

Door Willem-Jan Schampers
Het is jammer voor Valkenswaard, maar deze ploeg moet zondag het slachtoffer worden van de revanchegevoelens die er bij tegenstander Braakhuizen leven. De formatie van Van der Schoot heeft immers nog wat goed te maken na het pak slaag dat zij afgelopen weekend kreeg van NWC. Het werd maar liefst 0-8.

“We begonnen uitstekend en de eerste 25 minuten waren we gelijkwaardig aan NWC. Bij de rust was het dan ook slechts 0-1. Door blessures moesten we enkele malen noodgedwongen wisselen en hiervan profiteerde de tegenstander optimaal. Het was ontluisterend om te zien hoe we volledig werden weggespeeld. Gelukkig pakte onze keeper nog een paar ballen, anders hadden we echt met dubbele cijfers verloren. Ik was opgelucht toen de scheidsrechter voor het einde floot. We hebben dinsdagavond de spelersgroep dan ook stevig toegesproken. Een keer verliezen is niet erg, maar niet op deze manier!”

Hopelijk staan de neuzen zondag tegen Valkenswaard weer allemaal dezelfde kan heen, want Braakhuizen moet nog alle zeilen bijzetten om rechtstreekse handhaving te realiseren. Beerse Boys is momenteel de rode lantaarndrager, met 9 punten uit 18 wedstrijden. Daarboven staan RKVVO en Braakhuizen met 13 punten en Valkenswaard met 16 punten. “We moeten dus winnen. Al had dit ook moeten gebeuren tegen Beerse Boys. Luister, we zijn geen hoogvlieger in de tweede klasse, maar de spelers lijken soms niet te beseffen dat het nu écht vijf voor twaalf is. Als we in de nacompetitie terecht komen, is er niks zeker meer.”

Honkvast
Van der Schoot is de langstzittende trainer in de regio en inmiddels is er een mondeling akkoord om nog een jaartje door te gaan. Het wordt dan het negende seizoen op sportpark De Braak. “Ik ben redelijk honkvast. Bij Helmondia (vijf jaar), HVV Helmond (zes jaar) was ik ook langere tijd werkzaam. Ik vind bij Braakhuizen alles wat ik zoek bij een club: sportieve uitdaging, ambitie en duidelijkheid richting technische staf en spelers. En natuurlijk plezier! Dat is niet plotseling over na een complete offday tegen NWC.”

Toch zijn er nog genoeg aandachtspunten, aldus Van der Schoot. “We moeten er met de selectie – begeleiding en spelers – voor zorgen, dat het voor de jeugdspelers die over komen een uitdaging is om in het eerste of tweede elftal te spelen. Veel jonge gasten van 18, 19 jaar gaan liever stappen op zaterdagavond en willen op zondag vrij zijn. Wij moeten dus niet alleen voetbaltechnisch interessant zijn, maar ook qua sfeer en gezelligheid de jeugd wat te bieden hebben.”

Ontwikkeling
De prioriteit van Van der Schoot ligt bij de selectie, maar hij houdt ook de ontwikkeling van de JO19-1 en JO17-1 nauwlettend in de gaten. “Ik heb geregeld overleg met jeugdtrainers en de technische commissie. Daarnaast is het zaak dat we onze jeugdtrainers de mogelijkheid bieden om cursussen te volgens. Intern en extern. Alles om de jeugd aan Braakhuizen te binden. Daarom moeten we groeien. Er moet meer jeugd bij komen, zodat we spelers van ongeveer gelijk niveau in dezelfde teams kunnen zetten. Dit kan echter pas als we per leeftijdscategorie minimaal twee tot drie teams hebben.”

Zoals eerder gememoreerd, is Van der Schoot nog niet uitgekeken op Braakhuizen. En de club ook niet op de trainer. “Ik zit hier niet al zo lang, omdat ik het allemaal wel best vind. Nee, ik ben nog gewoon hartstikke ambitieus en probeer ook geregeld met het bestuur van gedachten te wisselen en geef dingen aan waarvan ik denk dat de club hier iets mee kan. Zo ben ik er van overtuigd dat het voor de club heel goed zou zijn om een zaterdagtak op te richten. Veel jeugdspelers haken af voor de zondag, maar willen nog best een balletje trappen. Laat die gasten lekker op zaterdag voetballen. Ook goed voor de kantine!”

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


anoniem
07 mei 15:24
succes jeroen bij wboys kon je het ook
Ex-seizoenskaarthouder GZV/Hooghuis Sport
07 mei 0:03
Suc6 zondag jonguh
supporter braakhuizen
06 mei 12:50
Geniet nog steeds elke week van zijn passie en inzet voor de club, hopelijk blijft hij nog lang verbonden aan Braakhuizen
Klasbak
05 mei 21:43
Klasbak, alleen na 8 jaar is het tijd voor frisse wind. Selectie is niet 2e klas waardig en uit jeugd komt niets door.
Gerard van de Ven
05 mei 20:48
Schoot kennende gaan ze zondag vol aan de bak. Het is knap wat hij daar doet. Al weer een aantal jaren 2e klas en ik denk komend seizoen ook. Hij zal alles uit de kast halen omdat te realiseren. Succes Braakhuizen!
Harry
05 mei 19:58
3e klasse is beter voor braakhuizen
Uilen
05 mei 15:49
De uilen hebben betere en vaardigere spelers!
Disco
05 mei 15:20
Komop Schootje
Martin
05 mei 15:07
Op karakter nu!! Volle bak supporters zondag. Alles voor de winst!