Braakhuizen op trainingskamp in Portugal

Deelacties:

Tweedeklasser Braakhuizen reist op woensdag 12 januari af naar Portugal om daar een trainingskamp voor vijf dagen te beleggen. De selectie van trainer Jeroen van der Schoot gaat met -40 man sterk- naar badplaats Albufeira.

Twee spelers binnen de selectie, Jeroen Mallens en Maarten Elsendoorn, hebben de organisatie op zich genomen. Het enthousiasme binnen de selectie is groot en de club hoopt op een mooi uitje in het zonnige Algarve.

Corona
Ondanks de huidige coronatijd ziet de club geen belemmeringen om naar Portugal af te reizen. Jeroen: “Wij snappen dat reizen in deze lockdown periode bij sommige mensen de wenkbrauwen doet fronsen. Ook wij lezen natuurlijk het nieuws waarin geschreven is over de vervroegde terugkeer van profclubs uit Portugal en Spanje i.v.m. de Omicron variant. Ook het annuleren van ons trainingskamp is de afgelopen weken natuurlijk wel eens ter sprake gekomen. Het trainingskamp is al aan het begin van het seizoen geboekt. Niets wees er toen op dat we deze winter opnieuw in een lockdown zouden zitten. Er kan gevlogen worden naar Portugal, de hotels zijn open en ook sporten in groepsverband is toegestaan. Er is daarom dus ook geen geldige reden om deze reis kosteloos te mogen annuleren of verzetten. Aanstaande maandag zal er bij de gehele groep een verplichte antigeentest afgenomen worden. Hopelijk kunnen we na deze test met alle 40 personen vertrekken naar Portugal.”

Aan het begin van het seizoen zijn de meeste clubs al aan het inventariseren hoe ze de winterstop gaan invullen. Trainingen en oefenwedstrijden worden vastgelegd om zodoende goed van start te gaan voor de tweede seizoenshelft.
Er zijn meerdere amateurclubs die een tripje naar het buitenland maken voor een trainingskamp in zonnige oorden. “Het idee om een trainingskamp te gaan organiseren in de winterstop is ook bij ons al aan het begin van dit seizoen besproken. Dan is natuurlijk de vraag welk land daar het meest geschikt voor is. Wij kwamen al snel uit bij Portugal. Het is daar in deze tijd van het jaar namelijk tussen de 17 en 20 graden zodat je onder een heerlijk zonnetje een training of oefenwedstrijd kunt afwerken. We zijn toen contact gaan zoeken met een organisatie en uiteindelijk is het gelukt om dit trainingskamp te realiseren. Met alle huidige maatregelen in zowel Nederland als Portugal was het nog even spannend de afgelopen weken, maar we hebben gelukkig het goede nieuws gekregen dat we kunnen gaan, en dat Portugal vanaf aankomende week weer ‘open’ gaat.”

Genot
Nu we in Nederland niet in groepsverband mogen trainen zal het een genot zijn om weer even met zijn allen op een voetbalveld te staan. “ Dat zal ongetwijfeld zo zijn, het is natuurlijk een voordeel dat er in Portugal geen restricties zijn wat betreft sporten in groepsverband. We gaan trainen en spelen er ook een toernooi samen met drie andere clubs uit Nederland. Het hotel ligt aan het strand dus een voetvolley toernooi kan natuurlijk ook niet ontbreken in ons programma. Buiten het voetbal om hebben we uiteraard ook andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld een PubQuiz, georganiseerd. Het gaat dus zeker geen vakantie worden zoals sommigen uit onze groep misschien gehoopt hadden.”

Als alles volgens protocol verloopt dan reist het gezelschap aanstaande woensdag af.

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Freek Davids
10 januari 14:56
Mooi dat een club als Braakhuizen dit organiseert. Hopelijk voor hun dat het geen gevolgen geeft bij terugkomst. Veel plezier.
Henri
10 januari 14:29
Fantastisch dat een club dit geregeld krijgt. Echt amateurvoetbal ten top. Even geen kritiek of dit wel of niet verantwoord is in deze tijd, maar hulde voor de organisatoren.