Bouwen bij Maarheeze met vallen en opstaan

Deel dit bericht via:

Richard van de Kerkhof arriveerde anderhalf jaar geleden bij een club in mineur. VV Maarheeze was zojuist gedegradeerd uit de derde klasse en aan de jonge trainer de opdracht om nieuw elan te brengen bij de oranjezwarten. Er waren enkele ervaren jongens gestopt en Van de Kerkhof moest met een jeugdige selectie aan de gang.

Deze situatie deed zich ook aan het einde van het vorige seizoen voor. Wederom moest Maarheeze afscheid nemen van enkele spelers en ging Van de Kerkhof verder met een spelersgroep met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar. “Daarbij is het extra vervelend dat wij geen JO19 hebben. We moeten het dus doen met de selectie van 1 en 2. Overigens presteert het tweede elftal uitstekend. Zij staan bovenaan. Weliswaar in de vijfde klasse, maar toch. En het eerste doet het ook naar behoren. We staan achtste, maar maken nog wel kans op de tweede periode.”

Dan moet er zondag sowieso worden gewonnen van FC Cranendonck. En blijft Maarheeze afhankelijk van de prestaties van Bruheze. “In deze competitie kan iedereen van elkaar winnen”, oordeelt Van de Kerkhof. “Maar het zal moeilijk worden. Zij hebben een aantal ervaren krachten en fysiek en tactisch zijn ze gewoon verder dan ons. Uit verloren we met 4-0 en hadden we nauwelijks kans. Hopelijk gaat het nu beter. Een derby als deze maakt toch altijd extra krachten vrij. Het is daarom extra jammer dat onze topscorer Sammy Dirckx nog steeds geblesseerd is.”

Ambitie
Ook volgend seizoen zit Van de Kerkhof op de bank bij VV Maarheeze. Hij tekende vorig seizoen voor twee extra seizoenen. “Ik heb wel de ambitie om op termijn op een hoger niveau te trainen, na drie jaar Milheezer Boys, één jaar Merefeldia en drie jaar Maarheeze. Bij een relatief kleine club is het de uitdaging voor de trainer om een toch zo goed mogelijk team op de been te formeren. Al blijft de doorstroming vanuit de jeugd een probleem.”

Van de Kerkhof, die ook nog assistent-trainer is bij NAC O17, erkent dat het bouwen aan een nieuwe ploeg, die op vierde klasse-niveau een rol van betekenis kan spelen, geen makkelijke opgave is. “Dit gaat met vallen en opstaan. Omdat we bij Maarheeze zo veel jonge gasten hebben, zijn we vaak nog te wisselvallig. Dan ontbreken enkele ervaren krachten, die de jeugd mee aan de nemen. Dat is, denk ik, het grootste verschil met FC Cranendonck: duelkracht en inhoud. We hebben zeker geen angst, maar we moeten zondag wel vol aan de bak.”

De wedstrijd VV Maarheeze-FC Cranendonck begint om 14.00 uur.

 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


(Door Willem Jan Schampers)