Bladella trekt slordige derby naar zich toe.

Waar wedstrijden tussen buurdorpen Reusel Sport en Bladella doorgaans het nodige spektakel opleveren, kwam daar vandaag op sportpark d’n Hoek weinig van terecht. In een zeer onzorgvuldige wedstrijd waren de blauwwitten de gelukkige winnaar door een doelpunt van aanvoerder Stijn Wouters (0-1).

(Door Nick Dierckx)

“Natuurlijk is er niets mooier dan in deze wedstrijd matchwinner te zijn. Als je in de jeugd bij Bladella begint, is dit uiteindelijk je doel,” vertelt een zichtbaar blije Stijn Wouters na de wedstrijden. “Hier droom je van. Dit zijn de wedstrijden waarvoor je het doet. Scoren maakt het natuurlijk nog mooier.”

Met nog een kwartier op de klok brak Stijn Wouters de ban, toen hij een afgemeten voorzet van de uitstekend spelende Kelvin van Lierop maar hoefde binnen te tikken. Een kreet van ontlading voltrok zich vanaf de Bladella-bank, die door deze overwinning hun voorsprong op de achtervolgers in de derde klasse naar tien punten vergroten.

Wouters: “We zeiden in de rust ook tegen elkaar dat we het niet makkelijk was. Het was zwaar, het veld hielp niet mee, maar we wisten dat we hier niet mochten verliezen. We pakken nu een voorsprong van tien punten en dat mogen we niet meer afgeven.”

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de schoen van Wouters, wiens schot net op tijd gekraakt kon worden door een verdediger van Reusel Sport. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld, waar stevige duels werden uitgevochten waarna de bal vaak weer verspeeld werd. Echt op gang kwam het daardoor niet.

Richting het einde van de tweede helft werd de thuisploeg met name in de duels sterker, wat leidde tot meerdere kansen via Matthijs Bel en Wout Vosters, maar hun schoten stuitten op de handen Bladella-goalie Lars van de Put.

Waar op de tribune werd verwacht dat het spel in de tweede helft beter zou worden, gebeurde het omgekeerde. Beide ploegen kwamen slordig uit de rust, waardoor het vuurwerk in combinatie met de blauwwitte fakkels van de bezoekende supporters het meest vermakelijk waren. Pas in de 65e minuut vond het eerste wapenfeit in de tweede helft plaats, toen Vosters een actie aan de achterlijn inzette. Hij werd gehaakt door een Bladella-verdediger, maar de sterk fluitende scheidsrechtster wuifde het protest weg.

Na het doelpunt van Bladella voerde Reusel de druk op, wat nog leidde tot een dubbele kans voor Reusel Sport. Waar het schot van Vosters al voorbij doelman Van de Put was, stond Niek Janssen op de doellijn om redding te bieden. In een tweede poging schoot Vosters via een Bladella-been voorlangs. Een écht slotoffensief bleef uit, waardoor Bladella overwon in deze weinig spectaculaire burenstrijd.

“Ik denk dat we de gelukkige winnaar zijn vandaag,” aldus Wouters, “een gelijkspel was terecht geweest. Wij hadden misschien het betere van het spel, maar we creëerden te weinig kansen. Maar daar hebben we nu maling aan natuurlijk!”

Opstellingen

Reusel Sport: 1. Brent van der Heijden, 3. Melle Huijbregts, 5. Tom Dickens, 6. Steef Vosters, 9. Wout Vosters, 10. Tuur de Laat, 12. Mathijs Bel, 14. Nick Wouters (15. Mees van Veldhoven), 16. Matt van Gompel (4. Hein Biemans), 17. Davy Verbaant (11. Frenk Hendrikx), 18. Dirk de Koning

Bladella: 1. Lars van de Put, 2. Jesper van Erkel, 3. Niek Janssen, 4. Rob Schilders, 5. Kelvin van Lierop, 7. Cas Vosters (6. Broos Hendriks), 8. Stijn Wouters, 10. Thijn Schoenmakers, 11. Huib Liebregts, 12. Joris Hermans, 14. Jorn van Erkel (15. Zem van Sambeeck)