Bladella pakt met overtuiging eerste periodetitel

Een matig Bladella heeft aan èèn helft genoeg en pakt eerste periodetitiel.

Onder leiding van de goed leidende scheidsrechter Schellekens, behaalde Bladella een 4 – 1 overwinning. De eerste helft was er een om gauw te vergeten. De tweede helft  vergoedde veel. Een opvallende rol was er voor Jorn van Erkel, die als invaller tweemaal scoorde.

De eerste helft speelde de wedstrijd  zich voornamelijk af op het middenveld. Het eerste echte schot op goal in de 45ste minuut( !!!!!!) kwam van Bladellaspeler Thijn Schoenmakers. Het schot ging naast, maar later in de wedstrijd, zou hij zich op een weergaloze wijze laten gelden. Een terechte ruststand van 0 – 0, waarbij geen van beide ploegen ergens aanspraak op mocht maken. Bij Bladella zag je duidelijk het gemis van Huib Liebregts en Joris Hermans.

Na de thee was Cas Vosters gewisseld voor Noud Oostdijk, wat betekende dat Rob Schilders was doorgeschoven naar de middenlinie, wat het aanvalsspel zeer ten goede kwam. Al na 10 minuten was het They Louwers, die met een bekeken schot in de uiterste hoek Bladella aan de leiding bracht: 1 – 0. Heel lang mochten ze daar niet van profiteren. In de 63ste minuut kreeg PSV heel terecht een penalty, toen keeper Stan v.d. Berg een overtreding maakte op R. Granviel. Hij zorgde zelf vanaf de stip voor de gelijke stand : 1 – 1. Even later werd Tom Hermans vervangen door Jorn van Erkel. Hij bekroonde zijn invalbeurt meteen met zijn eerste doelpunt. PSV probeerde met uitvallen van de snelle Luwawa  en Secundino enig gevaar te stichten, maar telkens liepen ze in de Bladellafuik. Dan minuut 77: hèt moment van de dag, hèt moment van Tijn Schoenmakers; fantastisch!! Op het middenveld veroverde hij met een sliding de bal om dan  solerend  langs drie tegenstanders, zoekend naar het goede moment  met een weergaloos schot de bal vanaf 20 meter langs de verbouwereerde keeper in de touwen te  knallen. Daarmee stond de 3 – 1 op het bord.  Het tweede doelpunt van Jorn van Erkel kwam tot stand in blessuretijd. Met een bekeken goal zorgde hij voor de 4 – 1, daarmee een eind makend aan een wedstrijd die bestond uit twee totaal verschillende helften: eentje zonder en eentje met goals. Met een elftalfoto werd daarna de periodetitel onderstreept. Daarmee is de eerste stap gezet. Na 8 wedstrijden een doelpuntensaldo van 31 - 9. Dat betekent een gemiddelde van 4 goals per wedstrijd. Niet slecht, toch………..