Bladella nadert koploper RPC tot drie punten

Door een overwinning van 4 – 1 op DBS en het verlies van RPC bij Unitas komt Bladella in de buurt van de Stratumse groenwitten. Met een beter doelsaldo gaat Bladella de eindfase van de competitie in. Met nog 6 wedstrijden te gaan, wordt het nog erg spannend.

De eindstand verraadt een makkelijke overwinning, maar eigenlijk was het dat  niet. Vooral in de eerste helft was DBS zeker  niet de minste. Met hun twee technisch kundige aanvallers Rene de Vries en Djes Koekendorp zorgden de Meerhovenaren voor diverse gevaarlijke aanvallen.

Al na 4 minuten keek Bladella tegen een 0 – 1 achterstand aan. Na een doorbraak over rechts volgde een schot dat door de Bladelse keeper Stan v.d. Berg maar net kon worden tegengehouden en  de terugspringende bal werd vol de paal geschoten. In de daarop volgende scrimmage werd de 0 – 1 aangetekend door Pim Messing . Bij de thuisclub moest Jesper van Erkel al na 17 minuten geblesseerd het veld verlaten. In zijn plaats kwam Tom Maas. Het eerste kwart van het duel was voor DBS. Een grotere achterstand werd Bladella bespaard. Op het half uur zagen de toeschouwers de eerste echte goede aanval van Bladella. Het was invaller Tom Maas die met zijn kopbal de lat raakte. Vijf minuten later was het Niels Krekels die een vrije weg naar de keeper jammerlijk besloot met een schot naast het doel. Maar nauwelijks een minuut later werd de aansluitingstreffer toch een feit toen Stijn Wouters een mooie aanval via Tom Maas en Anel Selimovic bekroonde met een doelpunt . Nog net in dezelfde minuut verkreeg de thuisclub de voorsprong van 2 – 1 toen de snelle Zem van Sambeeck  de bal voorbij keeper Riestra schoof. Hiermee herstelde Bladella zich na een moeilijk begin. DBS bleef wel gevaarlijk maar kon de Bladelse verdediging niet in moeilijkheden brengen.

Nauwelijks was de 2de helft begonnen of Niels Krekels zorgde voor de 3 – 1 voorsprong na alweer een voortreffelijke assist van Anel Selimovic. Stijn Wouters kreeg een grote kans om de voorsprong uit te breiden maar hij wachtte te lang met schieten. Een goed combinerend DBS trachtte de Bladella-verdediging te ontregelen maar met Geert van Overbeek aan het hoofd , gaf die geen krimp. Vermeldenswaard was nog een vrije trap van DBS, keurig ingeschoten, maar stijlvol gepakt door keeper Stan v.d. Berg. Minuut 68 bracht toch de 4 – 1 voorsprong voor de Schippersmannen toen Huib Liebregts de bal makkelijk kon binnen schuiven, nadat Niels Krekels eerder deze kans mistte.

Bij DBS verdween stilaan het venijn uit het spel. Bij de thuisclub werd de ingevallen Tom Maas, een beetje aangeslagen, vervangen door Lars Cosijns en de voortreffelijke Anel Selimovic door Joris Hermans.  Bladella kreeg nog enkele kleine kansjes en de sportieve gasten uit Eindhoven konden het spel ook niet meer maken. Moegestreden moesten ze toezien dat de drie punten in de Kempen bleven. De goed fluitende scheids Walthuis kon er dan ook met gerust hart een eind aan maken. Volgende week wacht het zekere niet makkelijke duel met Unitas.

Unitassenaar
06 mei 12:37
Zondag maken we het voor RPC weer een stukje makkelijker ;)!
RPC
03 mei 9:55
De druk zal allemaal wel meevallen. Omdat er nu toevallig een keer verloren wordt. Dat wordt gewoon 0-2 of 0-3 tegen die ploeg in Dommelen en vrolijk door.
Leo van Overbeek
02 mei 16:29
Groen/Wit
02 mei 14:11
De druk wordt enorm voor RPC, als de spelers hiermee maar kunnen omgaan. Het zal een zware wedstrijd voor ons worden in Dommelen.