Bladella kampioen na overwinning op Braakhuizen (Update)

Deelacties:

Bladella heeft zich tot kampioen gekroond van de 3e klasse D. De Bladelnaren versloegen Braakhuizen overtuigend met 3-0 en zagen rivaal en concurrent Reusel Sport niet verder komen dan een 1-1 gelijkspel bij Unitas’59, waardoor het gat onoverbrugbaar is geworden. Thijn Schoenmakers was, zoals wel vaker dit seizoen, de uitblinker aan Bladella-zijde.

(Door Nick Dierckx) Met zijn vliegensvlugge draaiingen, frivole acties en puntgave voorzetten was hij een plaag voor de defensie van Braakhuizen. Vooral zijn treffer was van pure klasse en schoonheid. “In de rust gaf de trainer aan dat ik vaker diepte moest zoeken en het gewoon eens moest proberen. Cas legde hem perfect neer, ik moest nog één tikje geven om mijn man uit te kappen en draai hem goed binnen,” vertelt Schoenmakers na de wedstrijd. Zijn wonderschone treffer in de kruising betekende de 2-0 voor Bladella.

“Zo maakte ik ze wekelijks,” breekt hoofdtrainer Eric Viscaal lachend in tijdens het interview. Het is tekenend voor de sfeer die binnen het team hangt. Lachende gezichten, hier en daar een steekje onder water, maar vooral een samenhang van goed voetbal en gezelligheid, wat zeker heeft bijgedragen aan deze prestatie.

De wedstrijd
Op een zonnig Sportpark de Smagtenbocht werden voorafgaand aan het treffen Stijn Wouters en Cas Vosters gehuldigd voor hun 250e wedstrijd in het eerste elftal van Bladella. Het was de connectie tussen deze twee spelers die voor de 1-0 zorgde. Vosters kreeg op het halfuur alle ruimte om het middenveld over te steken. Met een accurate steekbal zette hij Wouters vrij op de zestienmeter en laatstgenoemde schoot de bal overtuigend tegen de netten. De voorsprong maakte binnen en buiten het veld het nodige los, zeker toen het publiek en de staf hoogte kregen van de achterstand van enige overgebleven concurrent Reusel Sport.

De thuispartij was heer en meester en het bleek een kwestie van tijd  voordat de marge vergroot werd. Net na rust maakte Schoenmakers aan alle twijfel een einde door de 2-0 tegen de touwen te draaien. Zeker in deze fase van de wedstrijd lieten de blauwwitten zien waarom zij de terechte kampioen in deze klasse zijn. Tegenstander Braakhuizen kon het tempo simpelweg niet bijbenen en de kansen voor de thuisploeg stapelde zich op.

Een kwartier voor tijd pikte ook Joris Hermans zijn doelpuntje mee, nadat hij een werkelijk waar prachtige crossbal van Rob Schilders met een goede aanname en dito schot voorbij de doelman wist te plaatsen. Enkele minuten voor tijd barstte het feest rondom het veld al los, toen verteld werd dat Reusel Sport niet voorbij Unitas’59 was gekomen (1-1). Toen de scheidsrechter affloot vlogen de Bladella-spelers elkaar dan ook in de armen, want het langverwachte kampioenschap kan hun nu niet meer ontgaan.

Voor uitblinker Schoenmakers, die dit seizoen betrokken was bij meer dan 35 doelpunten, was het (voorlopig) zijn laatste feestje met Bladella. De vleugelflitser maakt na dit seizoen de overstap naar Witgoor Sport Dessel. “De keuze is voor mij altijd lastig geweest, omdat ik wist dat promotie met dit team erin zat. Toch blijf ik achter mijn keuze staan. Witgoor speelt drie niveaus hoger en ik wil voor het hoogst haalbare gaan,” vertelt Schoenmakers over zijn keuze.

Nadat de officiële medailles en promotiepapieren door de KNVB werden uitgereikt aan de spelers en voorzitter van Bladella, kon het kampioensfeest écht losbarsten. “Tijd voor een biertje,” wordt na het nemen van de teamfoto dan ook door een van de spelers geroepen. De festiviteiten zullen in de kantine van Bladella nog lang doorgaan, waarna de blik dan (eindelijk, na enkele eerder ‘mislukte’ pogingen in de recente seizoenen) op de 2e klasse kan.

Opstellingen:

Bladella: 1. Lars van de Put, 2. Jesper van Erkel (13. Giel van Hoof), 3. Niek Janssen, 4. Rob Schilders (16. Noud Oostdijk), 5. Kelvin van Lierop, 7. Cas Vosters (9. Tom Hermans), 8. Stijn Wouters, 10. Thijn Schoenmakers, 11. Huib Liebregts, 12. Joris Hermans (18. Roel Abrahams), 15. Zem van Sambeeck (6. Broos Hendriks)

Braakhuizen: 23. Youri van Tilburg, 2. Teun Vertogen, 4. Maarten Elsdoorn (3. Joran Bakermans), 5. Dion de Roo (7. Niek Bekkering), 6. Ceyhun Cetindas (10. Kelsey Zainal), 8. Rik Slaats, 11. Bob van de Ven, 12. Ibrahim Sanatci (9. Teun Schoenmakers), 14. Emre Ozer, 15. Bo van Uden, 17. Shaerion Jansen

 

 

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Jan smets
24 mei 12:31

Viscaal bedankt ! 

Gijs Michiels
22 mei 17:52
Spelers , technische staf Bladella , supporters , en natuurlijk mister Bladella Peer Hooijen gefeliciteerd met het dik verdiende kampioenschap en succes in de tweede klasse .
Supportersclub D'N Aonhang RKVV Bergeijk
22 mei 15:43
Proficiat met het behalen van een verdiend kampioenschap
Braakhuizen
22 mei 9:28
Verdiend kampioen, van harte gefeliciteerd allemaal!!
PSV AV
22 mei 8:56
Van harte met dit verdiende kampioenschap. Meer dan terecht met een goede spelersgroep en trainer.
Marco van den Braken
22 mei 8:45
Eric en Bladella, gefeliciteerd met de titel, geniet van het feestje!
Supportersclub Vrienden van Beerse Boys
22 mei 8:31
Bladella van harte gefeliciteerd met het kampioenschap !! Succes in de 2e klasse.
Jan Vlems
22 mei 5:46
Geweldig jongens!!!
Vv Vessem
21 mei 23:46
Bladella van harte gefeliciteerd namens collega kampioenen uit Vessem!
Erik van rooij
21 mei 23:12
Gefeliciteerd met de titel
RPC
21 mei 21:38
Gefeliciteerd met dit kampioenschap en promotie.
Wim van den Berk
21 mei 21:32
.
vv Hapert.
21 mei 21:27
Gefeliciteerd Bladella. Als verdiend kampioen naar de 2e klasse. Heel veel succes.
martien geeven
21 mei 21:24
bladella van harte gefeliciteerd met het kampioenschap namens braakhuizen
Debby
21 mei 21:18
Gefeliciteerd succes in 2de klasse
Marc Post
21 mei 21:17
Spelers, en TS van Bladella, Proficiat met jullie behaalde kampioenschap, na een sterk constant seizoen. Veel succes in de 2e klasse.
scheidsie
21 mei 21:17
Namens Sv Brabant- Zuidoost wil ik Bladella feliciteren met het behalen van het kampioenschap in 3e Klasse D. Succes volgend seizoen in de 2de klasse.
Ton van der Heijden
21 mei 21:05
Gefeliciteerd succes in de 2de klasse
Arno van Oosterhout
21 mei 21:04
Gefeliciteerd meer dan verdiend op naar de 2 de klasse!!💪💪💪💪💪
Rkvvo
21 mei 20:57

Van harte gefeliciteerd maak er een mooi feetsje van! 

Beerse Boys
21 mei 20:50
Proficiat Bladella met het kampioenschap en veel succes in de tweede klasse.
Vessem
21 mei 20:44
Gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap en succes in de 2e klasse.
Bladella supporter
21 mei 20:29
Zwaar V erdiend mannen, van harte gefeliciteerd🎉
Ronny Everaerts
21 mei 19:26
Spelers en staf gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap
Jesper Soetens
21 mei 19:07
Top. Dik verdiende titel.🔥
Dommelen
21 mei 19:06
Bladella gefeliciteerd met de dik verdiende titel. Succes in de 2e klas
vv Gestel
21 mei 19:03
Gefeliciteerd met het kampioenschap.
Reusel Sport/CoTrans
21 mei 18:51
Van Harte Gefeliciteerd met het Kampioenschap.
Joris Tuns
21 mei 18:27
Gefeliciteerd!!!
Blauw-witte Trots
21 mei 18:22
Van harte gefeliciteerd met dit dik verdiende kampioenschap! "Zwarte broek en blauwe trui, dat zijn Bladella lui". Succes in de 2e klasse!
Bram Louwers
21 mei 17:43
Proficiat mannen, goede prestatie! Geniet ervan de komende dagen! Groetjes Bram en Wilma