Beweegprofessional a/h woord: looptechniek verbeteren en blessures voorkomen dankzij Run3D

Deel dit bericht via:

Voetbal is een echte loopsport. Spelers zijn het merendeel van de tijd niet aan de bal, waardoor het vooral neerkomt op sprinten, accelereren, uithoudingsvermogen, wendbaarheid en kracht. De looptechniek van de voetballer bepaalt de kwaliteit van de sportprestaties op het veld.

Looptechniek is deels aangeboren, maar kan ook ontwikkeld en getraind worden. Om je looptechniek te verbeteren is het aan te raden om eens een loopanalyse te laten maken, bijvoorbeeld via Run3D. Run3D is de meest nauwkeurige loopanalyse op basis van motion capture en geeft je veel inzichten in je looppatroon.

Wat doet een Run3D analyse precies?

Run3D is een gedetailleerde loopstijlanalyse gebaseerd op motion capture. De sporter krijgt sensoren op zijn onderlichaam geplakt, die door infraroodcamera´s gevolgd worden om de loopbeweging te transformeren tot een driedimensionaal beeld. Door de realtime motion capture pikt RUN3D de kleinste afwijkingen in het looppatroon op, die een gewone video-analyse of zelfs het getrainde oog van een expert niet zouden zien. Dit maakt het systeem ontzettend nauwkeurig en accuraat.

Wat heb je aan een Run3D analyse?
De Run3d analyse laat geen twijfel bestaan over het looppatroon; elk detail wordt gevat in cijfers en grafieken, waardoor je precies weet waar je zwakheden en blessuregevoelige punten liggen. Je komt bijvoorbeeld te weten hoeveel je je knie buigt en strekt, en hoe ver je die knie naar buiten en binnen beweegt. Software vergelijkt de uitkomst daarna met gegevens uit een database van een groep ongeblesseerde lopers. Val je buiten de ‘normale’ range? Dan laten de cijfers en grafieken dat zien.

De resultaten van de analyse worden middels een uitgebreid rapport met je gedeeld en op basis hiervan ontvang je passend advies, bijvoorbeeld versterkende oefeningen, tips om je looppatroon aan te passen of schoenadvies. Ook kan een podotherapeut of fysiotherapeut je in de toekomst gerichter behandelen.

‘Iedere serieuze voetballer zou een Run3D loopanalyse moeten laten uitvoeren’
Bram Waes is sportpodotherapeut bij RondOm Podotherapeuten en analyseert regelmatig voetballers via het Run3D systeem. “De Run3D-analyse vertelt niet hoe je het beste kan lopen, maar waar je zwakheden liggen”, vertelt Bram. ‘’Wanneer je bij ons een Run3D loopanalyse boekt, voeren we ook aanvullende testen uit om zo een compleet plaatje van jou als voetballer te krijgen. We voeren een volledige musculoskeletale testing uit waarbij de bewegingsuitslag van gewrichten-, spierlenigheid-, kracht en balans worden getest. Ook doen we een statische en dynamische drukmeetanalyse.’’

Alles samen geeft jou als voetballer een nauwkeurig overzicht van de manier waarop je je lichaam belast tijdens het lopen. ‘’Iedere serieuze voetballer zou een Run3D loopanalyse moeten laten uitvoeren!’’ Aldus Bram.

Afspraak maken voor een Run3D loopanalyse
Wil je een Run3D analyse laten uitvoeren? Dat kan bij RondOm Podotherapeuten op de praktijklocaties in Veldhoven, Soest en Schiedam. Maak een afspraak via 088 1180500 of mail naar info@rondompodotherapeuten.nl.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?