Best Vooruit trekt eerste periodetitel over de streep

Best Vooruit pakt eerste periodetitel na een gelijkspel tegen FC Eindhoven/av

(verslag Best Vooruit) Vandaag stonden twee ploegen tegenover elkaar die gelijkwaardig zijn en waarbij de gastploeg uit Eindhoven iets in het voordeel is gezien de uitslagen uit de afgelopen jaren. Beide teams hebben in de vorige wedstrijden punten laten liggen. Met voor Best Vooruit de periodetitel in het vooruitzicht zal het tot op het bot gemotiveerd zijn. FC Eindhoven/av zal de uitschakeling door Best Vooruit in de nacompetitie van het afgelopen seizoen nog vers in het geheugen liggen. Kortom spektakel op sportpark de Leemkuilen!

Best Vooruit start voortvarend aan de wedstrijd tegen een zeer afwachtend FC Eindhoven/av. De wedstrijd was amper twee minuten oud of Best Vooruit opent al de score. Jordy Veld geeft een prima voorzet aan de rechterkant van het veld op Tim Fiolet die met een fraaie kopbal scoort. FC Eindhoven/av keek erna en stond erbij. Best Vooruit bleef de bal goed rondspelen en FC Eindhoven/av stelde daar weinig tegenover. In de tiende minuut gaf Roel van Sande een mooie dieptebal op Tim Fiolet die op zijn beurt de bal aan de inkomende Tom Sprokholt geeft die met een droge knal de 2-0 laat aantekenen. FC Eindhoven/av ging naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer maar een open kans voor de 2-1 werd naast het doel gewerkt.

Best vooruit is niet onder de indruk van het initiatief van de gasten en pakte snel weer het goede combinatiespel op. In de 33e minuut is het Tim Fiolet die buiten bereik van doelman van FC Eindhoven/av op de paal schiet.

Hierna golfde het spel wat op en neer met volop kansen maar beide doelmannen lieten hun talenten zien. Uit het niets scoort FC Eindoven/av de 2-1. Een diepe bal van uit de achterhoede brengt de defensie van Best Vooruit aan het twijfelen en Romano Schalks profiteert van dit buitenkansje.

Na de pauze volgt er een heel ander spelbeeld. Niet Best Vooruit maakt de dienst uit maar de bezoekers uit Eindhoven. De defensie van Best Vooruit wordt daardoor behoorlijk op de proef gesteld met aan het hoofd doelwachter Bjarne Bakker. Het is dan ook FC Eindhoven/av dat in de 62 ste minuut de gelijkmaker laat aantekenen. Een voorzet vanaf de linkerflank wordt door Appie Azmani van dichtbij en onhoudbaar voor de Bestse doelman stevig binnengeschoten 2-2.

Door de uitslagen op de andere velden is dit punt genoeg voor Best Vooruit om de eerste periode te pakken en weer mee te doen voor promotie naar de vierde divisie.

Best Vooruit weet vanuit de omschakeling toch wat kansjes te creëren maar het vizier en wat pech zorgen ervoor dat de 2-2 op het scorebord blijft staan. Best Vooruit heeft op goed voetbal (eerste helft) en karakter (tweede helft) een puike prestatie geleverd.