Best Vooruit langs Valkenswaard. Mierlo Hout kansloos onderuit. 3 punten voor RKSV Nuenen

Best Vooruit trekt wederom aan langste eind
Voor aanvang van de wedstrijd werd stilgestaan bij het overlijden van oud-bestuurslid Martin van Gastel.

Het belang van deze wedstrijd was duidelijk: de verliezende partij nam de onderste positie in de competitie in. Valkenswaard kwam sterk uit de startblokken: het zette de thuisploeg onder druk en het was dan ook verdiend dat Miro Ioannidis de slimste bleek te zijn na een Valkenswaardse hoekschop en van dichtbij doelman Bakker wist te passeren. Hierna  verzaakte Valkenswaard om de 0-2 te maken, doelman Bakker stond steeds op de goede plek. De thuisploeg was een paar maal gevaarlijk door Rens van Kollenburg, maar kon blij zijn dat het maar 0-1 stond bij de rust.

Waarschijnlijk heeft trainer Theo van Geffen een donderspeech gegeven tijdens de rust. Met invallers Buiks en Beekx werd de tweede helft begonnen en het had na 5 minuten al resultaat: Stijn Beekx gaf goed voor en routinier Robin Buiks rondde keurig af: 1-1. Valkenswaard had moeite met de aanvallen van Best Vooruit. Als de thuisploeg wat minder slordig was geweest had het op een voorsprong kunnen komen.

Na 25 minuten werd Valkenswaard weer gevaarlijk door van Brussel die zijn kopbal via Bakker op de paal zag belanden. Een kwartier voor tijd wist man of the match Tom Sprokholt weer een duel te winnen en zette Rens van Kollenburg vrij voor het doel van  Valkenswaard . Hij omspeelde de  doelman  en scoorde, net als de week daarvoor,  de 2-1.

Best wist hierna de overwinning over de streep te trekken. Door hard werken en een portie geluk kon men 3 punten bijschrijven. Een gelijkspel was het meest terecht geweest, maar deze keer zat het weer een keertje  mee voor de Bestenaren.

RKSV Nuenen pakt belangrijke thuisoverwinning
RKSV Nuenen was afgelopen zondag de gelukkige winnaar in een zwaarbevochten duel. Het team toonde een enorme vechtlust en inzet om de verdiende overwinning binnen te halen. Na een prima oefenduel eerder in de week, was er weer het vertrouwen in het elftal gekomen om een goed resultaat neer te zetten. Dit smaakt naar meer.

Door Wilbert Ketelaars
De wedstrijd begon wat voorzichtig, maar wel met een paar stevige duels, die gedurende de wedstrijd steeds feller werden. De scheidsrechter had er zijn handen vol aan, hij moest daarom noodgedwongen meerdere gele kaarten trekken. Ondanks de fysieke kracht van beide teams, bleef het verloop verder sportief. Na goed doorzetten op rechts van Saad Laazizi, kreeg Nuenen een terechte strafschop na het vasthouden van Saad. Jorg van der Maat schoot deze kans onberispelijk binnen, 1 – 0. Het middenveld stond nu beter dan voorgaande weken, Glenn de Ronde die zijn opwachting maakte, was een van de bepalende spelers samen met Geoff Zoethout. Ook achterin gaf de defensie, weer onder leiding van keeper Jeroen Keeris ( hij was weer terug van een blessure ), weinig mogelijkheden weg aan de ploeg uit Limburg. Rechtsbuiten Jasper van Oosterhout was op rechts regelmatig gevaarlijk, hij kon een paar keer naar binnen passeren om vervolgens een paar gevaarlijke schoten met links op het doel af te vuren.

Nuenen startte na de rust goed met dezelfde intentie als in de 1e helft, de ploeg was stevig in de duels, wat resulteerde in een paar gevaarlijke momenten voor het doel van Wittenhorst.  Geoff Zoethout schoot met een goed geplaatst schot op de paal. Ook de gasten begonnen na 1 uur spelen meer druk te zetten op het doel van Nuenen. De kansjes werden groter en 6 minuten voor tijd resulteerde dat in de gelijkmaker. De bal werd bij een corner niet goed verwerkt, 1 – 1. Dit was een domper, maar de thuisploeg twijfelde geen moment. De aanval werd ingezet om de winst thuis in Nuenen te houden. Janic Teunissen vuurde van afstand een kanonskogel af, de keeper kon de bal maar net tot corner verwerken. Uit deze corner kopte invaller Dylano Adriana de winnende treffer binnen, 2 – 1.  Door de vele blessures en wissels, liet de scheidsrechter nog eens 13 minuten extra spelen ??!! In deze slotfase werd het nog een paar keer gevaarlijk, maar uiteindelijk kon Nuenen weer eens lachen en winnen!!

Mierlo-Hout kansloos ten onder in Roosendaal
In het Atik stadion was Mierlo-Hout niet bij machte om het RBC Roosendaal echt moeilijk te maken. De thuisploeg, die ter nagedachtenis aan de bevrijding van de stad Roosendaal 80 jaar geleden, speciale tenues droeg, was oppermachtig en had nauwelijks iets te duchten van de mannen uit Mierlo-Hout.

In een winderig stadion waren het de jeugdelftallen van beide verenigingen die aan de aftrap stonden voorafgaand aan de wedstrijd tussen beide vaandelteams.
In de dertiende minuut opende de thuisploeg de score, slecht uitverdedigen bij de bezoekers zorgde ervoor dat een speler van RBC vrij kon uithalen en het thuispubliek al vroeg in de wedstrijd kon laten juichen. Mierlo-Hout had tussendoor wel balbezit maar kon daarmee nooit echt dreigend worden. Na iets meer dan een halfuur spelen is het opnieuw de thuisclub die toeslaat en de score uitbreidt naar 2-0, dit is tevens de ruststand.

Na rust komen beide ploegen ongewijzigd uit de kleedkamer en is het een vergelijkbaar spelbeeld als in de eerste 45 minuten. Mierlo-Hout mag achterin en op het middenveld de bal rondtikken zonder dat ze gevaarlijk kunnen worden terwijl RBC in de 56e minuut de wedstrijd definitief in het slot schiet. Opnieuw wordt slordig uitverdedigen direct afgestraft met een hard schot wat onhoudbaar achter Mierlo-Hout doelman Lebens verdwijnt.

De laatste fase van de wedstrijd kenmerkt zich dan vooral door de vele wissels aan beide zijden, Mierlo-Hout trainer Koenraadt wisselt zelfs ineens vier spelers waarbij talent Trgovcic opnieuw een frisse en goede indruk achterlaat in de resterende speelminuten.

Net voor het einde is het RBC dat met 4-0 de eindstand op het scorebord zet. Mierlo-Hout zit in een fase waarin echt even alles tegenzit, schorsingen en blessures nopen de trainer om elke week andere keuzes te maken, hopelijk draagt de week rust bij aan herstel en terugkeer van enkele basisspelers en kan Mierlo-Hout de weg omhoog gaan vinden.