Best Vooruit en RKSV Heeze naar tweede ronde nacompetitie

Best Vooruit heeft zich donderdagavond geplaatst voor de tweede ronde van de nacompetitie. In het Jan Louwersstadion in Eindhoven werd FC Eindhoven/AV, na verlenging, met 1-3 verslagen. Na de reguliere speeltijd was het 1-1, door doelpunten van Tim Rerimassie namens FC Eindhoven en Stijn Beekx namens Best Vooruit. Beiden in de eerste helft.

Na de rust kregen de toeschouwers een zeer matige wedstrijd voorgeschoteld. De beste kans was voor Best Vooruit. In de 64ste minuut kon Dave de Bresser vrij oprukken naar het doel van doelman Ceylan Cenik. Zijn schot verdween echter naast het doel. FC Eindhoven drong wel aan, met name via Juul Leenhouwers, maar écht gevaarlijk werd de thuisploeg pas in de 81ste minuut. Wael Nasser haalde van afstand uit en dwong Best Vooruit-doelman Giel van Kollenburg tot een fraaie redding.

In de verlenging waren het de bezoekers die uiteindelijk aan het langste eind trokken. Door treffers van invaller Lars Nijkamp en Robin Buiks (op aangeven van Stan Essens) won de ploeg van trainer Miquel van den Dungen verdiend met 1-3. In de volgende ronde is FC Boshuizen uit Leiden zondag de tegenstander. Best Vooruit speelt opnieuw uit.

Heeze begint goed aan de nacompetitie met eclatante overwinning
In het begin gaf Chevremont nog enigszins tegengas. Maar na ruim een kwartier kwam de thuisploeg binnen twee minuten op een 2-0 voorsprong. In de 16e minuut werd Gijs Moerenhout diep gestuurd en passeerde de doelman met een hard schot: 1-0. Twee minuten later speelde Jorg van Galen zich vrij en schoot op de lat. De afvallende bal belandde voor de voeten van Gijs Moerenhout, die zijn tweede binnen schoof: 2-0. Weer twee minuten later beging een Heezer verdediger een overtreding binnen de zestien met als gevolg een strafschop. Deze werd door Marvin de Mey onberispelijk binnengeschoten: 2-1.

Even moest RKSV Heeze bekomen van het snelle tegendoelpunt. Maar al snel herpakten ze zich en binnen zeven minuten maakten ze duidelijk wie hier de overwinning verdiende. In de 27e minuut kopte Gijs Moerenhout uit een hoekschop bij de tweede paal zijn derde binnen: 3-1. Een zuivere hattrick dus. Twee minuten later werd Jorg van Galen diep gestuurd en na een rush gaf hij de uitkomende doelman geen kans en met een mooie stift zette hij de 4-1 op het scorebord. In minuut 34 werd een verre inworp van Gijs Moerenhout afgeweerd. Tom Derkx bracht de bal weer terug over de verdediging. Jorg van Galen reageerde het snelst en in  eerste instantie kon de doelman zijn poging nog keren, maar de tweede keer was het raak: 5-1. In de eerste helft leek de wedstrijd al gespeeld.

In de tweede helft schakelde de thuisploeg een paar tandjes terug, wat in ieder geval resulteerde in een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt van Chevremont. Uiteindelijk deed Jorg van Galen niet onder voor Gijs Moerenhout, want in de 68e minuut maakte ook hij zijn hattrick compleet. Wederom met een lob over de doelman na een snelle loopactie: 6-1.

En nu reist RKSV Heeze richting naar Den Haag, waar zondag tegen TAC ’90 de nacompetitie een vervolg krijgt.

Supporter van Heeze
10 juni 15:48
Hoi Fan, je moet geen onzin plaatsen als je iets niet weet. Supporters, bestuur en spelers van Chevremont waren gisteren erg teleurgesteld en gaan dit weekend niet op vakantie.
Harry
10 juni 13:50
Misschien wordt het weer eens tijd voor Dhr. Nijssen om een andere club te sponsoren....
Eindhoven Fan
10 juni 10:24
Overwinning van Best Vooruit was nog terecht ook.
Fan
10 juni 9:39
Hoor dat selectie van Chevremont vandaag vertrekt voor een weekje vakantie in Spanje , waardoor ze bewust de wedstrijd hebben laten lopen.